06 / 05 / 2024

vasiyet kim tarafından açılır

vasiyet kim tarafından açılır

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kapıcının kıdem tazminatından kim sorumlu?

Kapıcıya 20 yıllık çalışmasının karşılığı olarak ödenen kıdem tazminatı kim tarafından ödeniyor? Birçok kiracı ve ev sahibi bu sorunun cevabını merak ediyor....

Emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kanunen bu vergi tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Ortaklığın giderilmesi davası kim tarafından açılabilir?

Ortak mülkiyette gayrimenkule sahip olan kimselerin ortaklığın giderilmesi istemi için dava açması gerekiyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası kim tarafından açılabilir?

Bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

Medeni Kanun gereğince; haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor. Peki, bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

Site kim tarafından yönetilmeli?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında sitenin kimin tarafından yönetileceği ile ilgili soruyu cevaplandırdı.Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Queen Park Ankara'da Uransan tarafından yükseliyor!

Başkent Ankara’da konforlu ve rahat yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan, yaklaşık 33 yıllık tecrübesini şimdi yeni projesi Queen Park’a taşıyor.Queen Park Ankara'da Uransan tarafından yükseliyor.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından seminer verildi!

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından "Mühendislik" semineri düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Mertcezl'nde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Ege Yapı İnşaat Şirketi Proje Yöneticisi Cengiz Özgüç katıldı.

15. MÜSİAD Fuarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı!

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bugün saat CNR Expo Fuar Merkezi 2. Salonda yapılan törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.MÜSİAD 12 gönüllü işadamıyla kuruldu.

Tatvan Yaşam AVM ADÜAŞ tarafından 16 Aralık'ta ihale ediliyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.(ADÜAŞ) tarafından, Bitlis Tatvan'da yer alan Yaşam AVM satışa çıkarıldı. AVM'nin satış ihalesi 16 Aralık 2014 tarihinde yapılıyor...

Hasdal Kışlası imar izni İBB tarafından ertelendi!

Milli Savunma Bakanlığı’nın Ergenekon ve Balyoz davaları ile adından sıklıkla söz edilen Hasdal Kışlası için istediği imar izni, İBB Meclisi tarafından bir kez daha ertelendi

Stüdyo 35 İzmir Çiğli'de Kartal İnşaat tarafından yükseliyor!

Çeyrek asırdır Karşıyaka’da faaliyet gösteren Katal İnşaat, Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi’ne yürüme mesafesinde, yepyeni bir projeye imza atıyor. Stüdyo 35 İzmir Çiğli'de Kartal İnşaat tarafından yükseliyor.

Mirasçılardan biri tarafından ret!

Medeni Kanun gereğince yasal mirasçılar, mirası üç ay içinde reddedebiliyor. Peki mirasçılardan biri tarafından ret yapılırsa ne olur? En yakın mirasçıların tamamı tarafından ret yapılırsa ne olur? İşte kanun hükümleri..

vasiyet kim tarafından açılır Haberi

vasiyet kim tarafından açılır

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir veya birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Vasiyeti yerine getirme görevlisinin, göreve başladığı sırada fiil ehliyetine sahip olması gerekiyor.


Vasiyeti yerine getirme görevlisine sulh hâkimi tarafından bu görevi bildirilir; bildirim tarihinden başlayarak onbeş gün içinde kabul edilmediği sulh hâkimine bildirilmezse, görev kabul edilmiş sayılır.

Vasiyeti yerine getirme görevlisi hizmetinin karşılığında uygun bir ücret isteyebilir.


II. Birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi

MADDE 551.- Birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisinin atanmış olması hâlinde, tasarruftan veya işin niteliğinden aksi anlaşılmadıkça bunlar görevi birlikte yürütürler.


Bunlardan biri görevi kabul etmez veya edemez ya da herhangi bir sebeple görevi sona ererse, mirasbırakanın tasarrufundan aksi anlaşılmadıkça diğerleri göreve devam eder.


Birden çok  vasiyeti yerine getirme görevlisi birlikte hareket etmek üzere atanmış...