04 / 05 / 2024

vasiyet yaşı

vasiyet yaşı

Mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabilir. Peki, vasiyetname yaşı kaçtır?

Vasiyet hazırlamak için kaç yaşını doldurmak gerekir?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyet hazırlamak için kaç yaşını doldurmak gerekir?

Vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı?

Vasiyet ile üzerinde malları bulunan kişiler vefat etmesinin ardından mallarının kime kalacağını kayıt altına alıyor. Peki vasiyetname yaşı kaçtır? Vasiyetname yaş sınırı var mı? İşte tüm merak edilenler...

Vasiyet hazırlamak için kaç yaşını doldurmak gerekir?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyet hazırlamak için kaç yaşını doldurmak gerekir?

Sözlü vasiyet nasıl belgelenir?

Medeni Kanun gereğince; 15 yaşını doldurmuş olan ve ayırt etme gücüne sahip herkes, Kanun’un belirlediği sınır ve şekiller dahilinde, vasiyet yoluyla mallarından tasarruf edebiliyor. Peki, Sözlü vasiyet nedir? Sözlü vasiyet nasıl belgelenir?

Vasiyet hangi şartlarda bozulur?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyet yapabilmek için onbeş yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Peki, vasiyet hangi şartlarda bozulur?

Vasiyette yaş sınırı var mı?

Vasiyet, resmî şekilde veya miras bırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılmasına deniyor.Peki,vasiyette yaş sınırı var mı?Varsa vasiyetteki yaş sınırlılıkları nelerdir?

Vasiyet nasıl geçerli olur?

Medeni kanunun öngördüğü koşullara uygun şekilde hazırlanan sözlü ya da yazılı olarak gerçekleştirilen işleme vasiyetname adı verilmektedir.Peki vasiyet nasıl geçerli olur?Vasiyetnamenin geçerli olması için neler yapılmalıdır?

Vasiyet alacaklıları kimlerdir?

Mirasbırakan, ölüme bağlı tasarruf yetkilerini kullanarak vasiyetname ile miras bırakabiliyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyet alacaklıları kimlerdir?

Beyaz eşya pazarında bahar rüzgârı sürüyor

15 Mart'ta başlayan ÖTV indiriminin hareketlendirdiği beyaz eşya sektörü yaz aylarında da canlılığını koruyor

Doğuşpark'ta yaşam yıl sonunda başlayacak

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ayrıcalıklı ve keyifli bir yaşam vaat eden Doğuşpark, yıl sonuna doğru sakinlerini ağırlamaya başlayacak...

Superlit Boru Sanayi, Romanya'ya fabrika kurdu

Karamancı Holding şirketlerinden Superlit Boru Sanayi, Rusya'ya yatırım planlıyor

20 milyon Euro'ya mal olan Tekstilpark tanıtıldı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Tekstilpark'ın, 20 milyon Euro'ya mal olan ve bir sektör tarafından hayata geçirilen dünyadaki en büyük Ar-Ge projesi olduğunu söyledi

Beyaz eşya üretimi yüzde 18 azaldı

Beyaz eşya ihracatı bu yılın ilk 5 ayında 4 milyon 190 bin 517, üretim ise 5 milyon 727 bin 912 adet oldu. Beyaz eşya üretimi, ithalatı, iç satışları ve ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla geriledi

Yaşar Aşçıoğlu: Moralim bozuldu, yatırım yapmayacağım

 Aşçıoğlu İnşaat'ın sahibi ve İnşaatçılar Derneği Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Likör arsasındaki projeden başka bir şey yapmayacağım. Ne arsalar geliyor, elimin tersiyle itiyorum. Moralim bozuldu" dedi

vasiyet yaşı Haberi

vasiyet yaşı

Medeni Kanun gereğince mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor.


Mirasbırakanın üzerinde tasarruf etmediği kısım yasal mirasçılarına kalıyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman dönebilir.


Vasiyetnamenin tamamından veya bir kısmından dönülebiliyor. Mirasbırakan, yok etmek suretiyle de vasiyetnameden dönebiliyor.


Kaza sonucunda veya üçüncü kişinin kusuruyla yok olan ve içeriğinin aynen ve tamamen belirlenmesine olanak bulunmayan vasiyetname hükümsüz kalıyor. Tazminat isteme hakkı saklı oluyor. 


Peki, vasiyetname yaşı kaçtır?

Vasiyetname hazırlayabilmek için ayırt etme gücüne sahip olmak ve en az 15 yaşını doldurmuş olmak yasal olarak gerekli oluyor.


Vasiyetname örneği 2016!



Işıl Seren...