05 / 05 / 2024

vasiyetlerin infazı

vasiyetlerin infazı

Peki, piyango çekilişi ya da ikramiye şeklinde kazanılan gayrimenkullerde, tapuyu alabilmek için yine harç ödendiğini biliyor muydunuz? Olay bunlarla da bitmiyor.

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

7. yargı paketi yürürlüğe girecek mi? Genel af çıkıyor mu? İnfaz indiriminde son durum ne?

7. Yargı Paketi  TBMM Genel Kurullunun onayından geçti. 7. Yargı Paketi maddeleri içerisinde en çok merak edilen konulardan birisi de infaz indirimi düzenlemesi oldu. Mahkum ve mahkum yakınları infaz indirimi ile ilgili Adalet bakanlığından tarafından gelecek açıklamayı heyecanla bekliyor.

Adalet Bakanlığı personel alımı yapıyor! İşte şartlar

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanları pek çok kişi tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Yeni yayımlanan ilanla; zabıt kâtibi, mübaşir, infaz koruma memuru ve farklı kadrolara çok sayıda alım yapılacak. İşte tüm detaylar...

120 bin mahkûm İnfaz iyileştirmesini bekliyor! En son izinler 31 Temmuz 2023'uzatılmıştı!

Af yasası konusu gündemdeki yerini koruyor. 7. yargı paketi sonrasında, kısmi af yasası ve infaz iyileştirmesi ile ilgili ayrıntılar yakından takip ediliyor.

120 bin beklediği af kararı ne zaman çıkacak? İnfaz iyileştirmesi yapılacak mı?

Türkiye'de 120 bin mahkûmun erken tahliyesi için genel af yasasının çıkıp çıkmayacağı gündemde. Bakın erken tahliye için detaylar neymiş...

Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı! İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir alımı yapılacak! İşte detaylar...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından milyonlarca kişiyi ilgilendirecek açıklama geldi. Adalet ve CTE için İnfaz koruma memuru "gardiyan", zabıt katibi, mübaşir ve diğer sözleşmeli kadrolara memur personel alımı yapılacağı açıklandı.

Türkiye'de 3 yıl içinde 36 yeni cezaevi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanmış olan 2022 senesi yatırım programlarına göre 36 yeni ceza infaz kurumu yapılacak. Yeni yapılacak olan ceza infaz kurumunun sonuncusu 2025 yılında bitecek. 

Protokol imzalandı! Cezaevlerine kütüphaneler yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nca imzalanan protokole göre, ceza infaz kurumlarında kütüphaneler kurulacak. 

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 18 ila 72 aylık çocuk sahibi olan kadın tutuklu ve hükümlülerin apart daire şeklinde tasarlanan cezaevlerinde kalmaları amaçlanıyor.

5941 Sayılı Çek Kanunu'nda değişiklik!

5941 Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile karşılıksız çek düzenleyenler hakkında uygulanan cezaların infazının durdurulması planlanıyor.  

Martı Myra Otel'in satışıyla ilgili flaş gelişme!

Martı Grubu, bankaya olan borcundan dolayı icradan satışa çıkarılan Kemer’deki oteli Martı Myra ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Otelin satışın devamına dair bir karar getirilmediği takdirde satışın düşürülmesi kararının infazı kararı alındı.

TÜGVA yurtları sağlık ve adalet çalışanlarına tahsis edildi!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA),  İstanbul'da 4, İzmir'de 3 ve diğer şehirlerde 6 yurt binasını sağlık ve infaz memurlarına tahsis etti.

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

vasiyetlerin infazı Haberi

vasiyetlerin infazı
Bağış ve intifadan feragat, sürenin dolması nedeniyle intifanın terkini gibi olaylarda da tapu harcı ödendiğini duydunuz mu?
En iyisi, hiç bilmediğinizi ya da yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşünerek, bunları tek tek açıklayalım.
Miras, bağış, piyango ve ikramiye
 Gayrimenkullerin ve mirasçılara intikali mümkün olan (intifa ve sükna dışındaki) üst, geçit, kaynak gibi ayni hakların, mirasçılara iştirak halinde veya doğrudan doğruya müşterek mülkiyet (Müşterek Mülkiyet : Birden çok kimsenin bir taşınmaz mala hisseli olarak sahip olmalarıdır. Müşterek mülkiyette, tapu kütüğünde her bir hissedarın hissesi isminin karşısında 1/3, 2/5 gibi gösterilir)  olarak intikalinde,
 
Vasiyetlerin infazında,
Bağışlamadan rücularda,
Emlak vergi değeri üstünden (eğer tapu işlemleri sırasında mükellefçe emlak vergi değerinin üstünde bir değer beyan edilmişse beyan edilen değer üstünden) binde 9 oranında harç alınır (İntikalin tescili...