05 / 05 / 2024

vasiyetten dönme

vasiyetten dönme

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Mirasbırakan kimse oluşturduğu vasiyetten dönme hakkına da sahip oluyor. İşte vasiyetten dönme işlemleri..

Vasiyetten dönme!

Vasiyet; bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak nitelendiriliyor. Peki vasiyetten vazgeçilir mi? İşte vasiyetten dönme esasları...

Vasiyetten vazgeçme!

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Peki bir kimse vasiyetten dönerse ne olur? İşte vasiyetten vazgeçme hususu ile ilgili esaslar...

Konut fiyatları düşüyor mu? Yeni ev alacaklar hemen bakın! 

Konut fiyatlarında fahiş fiyat yükselişi durma noktasına geldi. Satılık konutların satışa dönme süresinde de yaklaşık 2 kat artış yaşandı. Peki konut fiyatlarında son durum ne oldu? Satılık ev fiyatları düştü mü? İşte merak edilenler... 

Deprem bölgesindeki evlere elektrik verilecek mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı!

Büyük felaketin ardından, evlerinde yıkım meydana gelmeyen vatandaşlar da elektrik ve doğalgaz olmadığı için perişan. Üstelik depremin kışın en soğuk günlerinde gelmesi, hayatta kalanlar için de işleri çok zorlaştırdı. Peki deprem bölgesine elektrik verilecek mi? İşte bu sorunun yanıtını Bakan Dönme

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

3600 ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesi detayları! Atatürk Kültür Merkezi'ne ek bütçeden ayrılan para belli oldu

Ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini de içeren teklif TBMM Başkanlığına sunuldu. 3600 ek gösterge, çeşitli nedenlerle üniversite öğrenimi yarım kalanlara eğitime geri dönme imkanı veren öğrenci affının da yer aldığı ekonomiye ilişkin yasa teklifi detaylarında ne var?

Yalı satışlarında patlama!

Gayrimenkul gelirlerinde yaşanan TL'ye dönme şartı ve bu sene başında yürürlüğe alınan değerli konut vergisi, yalılarda kiralama ve satın almaları artırdı. Peki yalı fiyatları ne kadar?

Didem Uzel'in taşınma telaşı başladı!

Pandemi sürecinde ABD’nin sağlık sistemine isyan edip Türkiye’ye geri dönme kararı alan Didem Uzel, “İki gündür taşınma telaşımız var. Oğluma da bu süreçte teyzesi ve babaannesi bakıyor” dedi.

İBB hasar tespit ekibi İzmir'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama ve kurtarma ekipleri görevlerini tamamlayıp geri dönme hazırlığı yaparken, depremin meydana getirdiği hasar tespit çalışmalarına katılmak amacıyla, 20 kişilik teknik ekip ve 10 araçlık yeni bir çalışma grubu da İzmir’e gitti. 

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği'nden İtalya ve Türkiye değerlendirmesi!

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, "Çarkların yeniden dönme zamanı. Her iki ülke, imalatta ve turizmde yeniden atağa kalkma hazırlığı içerisinde." ifadelerini kullandı.

AVM'ler yeni düzenlemeler ile açılacak! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele için kapanan alışveriş merkezleri bu ay yeni bir düzenle açılacak. Açılan mağazalarda herkes tek bir hat üzerinde yürüyecek. Raf raf gezme ya da geriye dönme yok. Eğer sosyal mesafe korunmazsa da alarmlar çalacak

Konut sektörü 2020’de zirveyi görecek!

Konut sektörü, yılın ilk yarısında zorlansa da yılın ikinci yarısında gelen faiz indirimleri sayesinde toparlandı. Yeni yılda ise satış rekorlarının kırıldığı günlere geri dönme hedefi var.

Türkiye'nin en büyük dönme dolabı Antalya'da!

Antalya Konyaaltı'nda 90 metre yüksekliğinde Türkiye'nin en büyük dönme dolabı hizmete açıldı.

Dünyanın en büyük dönme dolabı Ain Dubai 2020'de açılacak!

Dünyanın en büyük dönme dolabı olan Ain Dubai, Meraas Holding tarafından hayata geçiliyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Ain Dubai 2020 yılında açılacak.

London Eye ve Dungeons konseptleri Türkiye'ye geliyor!

Merlin Entertainments, London Eye ve Dungeons konseptlerini Türkiye’ye getirmek için çalışmalara başladı. Şehrin manzarasının izlendiği dönme dolap konseptli seyir platformu için uygun bir yer araştırılıyor.

vasiyetten dönme Haberi

vasiyetten dönme

Vasiyetten dönülür mü?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Mirasbırakan kimse oluşturduğu vasiyetten dönme hakkına da sahip oluyor.


Vasiyetten, yeni vasiyetname ile ve yok etme ile dönülebiliyor. 


Yeni vasiyetname ile

Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman dönebilir.

Vasiyetnamenin tamamından veya bir kısmından dönülebilir.


Yok etme ile

Mirasbırakan, yok etmek suretiyle de vasiyetnameden dönebilir.


Kaza sonucunda veya üçüncü kişinin kusuruyla yok olan ve içeriğinin aynen ve tamamen belirlenmesine olanak bulunmayan vasiyetname hükümsüz kalır. Tazminat isteme hakkı saklıdır.


Sonraki tasarruflar

Mirasbırakan, önceki vasiyetnamesini ortadan kaldırmaksızın yeni bir vasiyetname yaparsa, kuşkuya yer bırakmayacak surette önceki vasiyetnameyi tamamlamadıkça, sonraki vasiyetname onun yerini alır.


Belirli mal bırakma vasiyeti de, vasiyetnamede aksi belirtilmedikçe, mirasbırakanın sonradan o mal üzerinde...