13 / 05 / 2024

vasiyetten rücu

vasiyetten rücu

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Peki bir kimse vasiyetten dönerse ne olur? İşte vasiyetten vazgeçme hususu ile ilgili esaslar...

Prof. Dr. Şenol Babuşcu sordu: Kanal İstanbul ne oldu? İşte vatandaşın yorumları... 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Kanal İstanbul projesini sordu. İşte Babuşcu'nun o paylaşımına gelen yorumlar...

Şenol Babuşcu'dan kiracıları endişelendiren paylaşım! TBMM'den kiracılara kötü haber mi gelecek?

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu resmi sosyal medya hesabı üzerinden kiracıları endişelendiren bir paylaşım yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun o paylaşımı...

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

Bağışlamada rücu ne demek?

Bağışlamada rücu, önemli bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu terim Türk Borçlar Kanunu’nda yaygın olarak kullanılır. Bağışlamada rücu günlük hayatta çok kullanılmasa da bazı hukuki süreçlerde kullanılabilir. Peki bağışlamada rücu nedir, hangi işlemleri kapsar ve nerelerde kullanılır?

Uzman isim Babuşcu'dan dolarda kritik fiyat iddiası! Merkez arka kapıdan dolar satarak..

ABD doları piyasada işlem gördüğü son günde yüzde 0,73 değer kazanarak 14,8630 liraya yükseldi, avro ise yüzde 1,57 azalışla 15,6550 liraya geriledi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu doların 14-15 sınırını aşmaması için yapılan hamleyi açıkladı.

Türkiye'de 200 liradan sonra yeni para basılacak iddiası! 500 liralık banknotun görüntüsü paylaşıldı mı?

Merkez Bankası'nın 200 liralık banknotların alım gücünün düşmesinden sonra 500 liralık banknot ve 5 liralık madeni para basacağı iddia edildi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu, "500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı." dedi.

Kozahan Otomotiv İnşaat Petrol Lojistik Peyzaj Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kozahan Otomotiv İnşaat Petrol Lojistik Peyzaj Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de  400 bin TL sermaye bedeli  ile Nejat Hakan Tuğcu tarafından kuruldu.

Emlak Konut'tan 282.3 milyonluk tahsilat!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 373 milyon 149 bin 999 TL tutarındaki kısmı "gayri kabili rücu" olarak temlik edilerek 282 milyon 387 bin 965 TL nakit tahsilat yapıldı.

Emlak Konut'tan 350 milyonluk tahsilat!

Emlak Konut GYO vadeli satışlarından kaynaklanan alacaklarından 470 milyon 980 bin 396 TL tutarındaki kısmı "gayri kabili rücu" olarak temlik edilerek 350 milyon TL nakit tahsilatı yaptı.

İnşaat sektörünün ticaret hacmi 7.2 milyar dolara ulaşacak!

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır ve BEMO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi Bursa'daki kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

Vasiyetten dönülür mü?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Mirasbırakan kimse oluşturduğu vasiyetten dönme hakkına da sahip oluyor. İşte vasiyetten dönme işlemleri..

Nun Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı­’ndan Beykoz'a okul!

Erdoğan’ın bü­yük kı­zı Es­ra ile ev­li olan Be­rat Al­bay­rak, Nun Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı­’nı kar­de­şi Ser­hat Al­bay­rak ve Ömer Faruk Kal­yon­cu­’y­la bir­lik­te kur­du. Vakfın okul in­şa­atı bit­ek üze­re…

Hibe senedi örneği!

Taşınmaz malların tapusu satılabildiği gibi hiçbir bedel almaksızın hibe de edilebiliyor. Hibe işlemi rücu şartlı olarak da yapılabiliyor. Peki, hibe senedi nasıl hazırlanır? İşte hibe senedi örneği..

vasiyetten rücu Haberi

vasiyetten rücu

Vasiyetten vazgeçme!

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Vasiyet, resmi şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Resmi vasiyetname nasıl düzenlenir?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmi memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir.


Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan hemen sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu, bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan ediyor.


Tanıklar, bu beyanın kendi önlerinde yapıldığını ve mirasbırakanı tasarrufa ehil gördüklerini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalarlar.Vasiyetname içeriğinin tanıklara bildirilmesi zorunlu değildir.


Vasiyetten dönme..

1. Yeni vasiyetname  ile

MADDE 542.- Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman dönebilir.

Vasiyetnamenin tamamından veya bir kısmından...