03 / 05 / 2024

Uzman isim Babuşcu'dan dolarda kritik fiyat iddiası! Merkez arka kapıdan dolar satarak..

Uzman isim Babuşcu'dan dolarda kritik fiyat iddiası! Merkez arka kapıdan dolar satarak..

ABD doları piyasada işlem gördüğü son günde yüzde 0,73 değer kazanarak 14,8630 liraya yükseldi, avro ise yüzde 1,57 azalışla 15,6550 liraya geriledi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu doların 14-15 sınırını aşmaması için yapılan hamleyi açıkladı.



Ekonomi uzmanları Merkez Bankası'ndaki rezervin eksi 57 milyar dolar olduğunu açıkladı. 20 Aralık'ta Kur Korumalı Mevduat programı açıklanarak doların 20 liraya doğru hızla artan fiyatına "manuel fren" konuldu. Buna rağmen dolar o günden bugüne yükselmeye devam ediyor. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu doların fiyatının sabit tutmak adına Merkez Bankası'nın arka kapıdan piyasaya döviz sattığını iddia etti. 

"MERKEZ BANKASI HER HAFTA 3 MİLYAR DOLAR DÖVİZ SATIYOR"

Şenol Babuşcu Twitter'da dile getirdiği iddiasında "Bankacılık çevrelerinden edindiğim bilgilere göre döviz kurunu bu seviyelerde tutmak için, Merkez Bankası kamu bankaları aracılığıyla haftalık 2,5-3 milyar dolar, aylık yaklaşık 10-12 milyar dolar döviz satıyor." ifadelerine yer verdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön