22 / 05 / 2024

vasiyetten vazgeçmek

vasiyetten vazgeçmek

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Mirasbırakan kimse oluşturduğu vasiyetten dönme hakkına da sahip oluyor. İşte vasiyetten dönme işlemleri..

Ev sahibi olmak isteyenlerin en asgari sahip olması gereken gelir hesaplandı

Ev sahibi olma hayali kuranlar artan konut fiyatları nedeniyle her geçen gün hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler de aylık gelirlerinde ayırmaları gereken miktarı araştırıyor. İşte merak edilen miktar...

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Koronavirüsle prefabrik evlere talep arttı!

Koronavirüs salgınıyla izole olmak, izole olurken de sosyal alanlardan vazgeçmek istemeyen vatandaşların konut tercihleri prefabrik evlerden yana oldu. Bir arazisi olanlar depreme dayanıklı prefabrik yapıları tercih etmeye başladı...

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

Mahalle konseptine geçmek lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Mahalle konseptine geçmek lazım yavaş yavaş. Artık kendi kimliğimizden de kopmaya başladık. 80 katlı bir yapı içerisinde oturan insanlar, asansöre bindiklerinde 'merhaba' demiyorlar." dedi.

Muğla'daki Kurubük Koyu'nun kiralanmasından vazgeçildi!

MUÇEP tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kurubük Koyu’nun ihale ile özel kişilere kiralanmasından vazgeçildiği açıklandı..

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

Artella, lüks konutun vazgeçilmezi oldu!

Aslandağ Grubu, Artella Ahşap Kapı Sistemleri markasıyla kapılarını en son teknolojiyi kullanarak tasarlayıp üretiyor. Artella, 2011 yılından bu yana 500’ü aşkın kentsel dönüşüm projesindeki 10 bin lüks konutun vazgeçilmezi oldu. 

Gayrimenkul profesyonellerinin başarı sırları!

"Vazgeçmeyi" başarısızlık olarak değerlendirmeyen iş dünyasının liderlerinin vazgeçmek için bekledikleri süre ortalama 2 ay civarında..

Konut ve AVM kiralarında dövizden vazgeçilmeli!

Yabancı para birimlerini yerli para biriminin yerine kullanmaya dolarizasyon deniyor. Konut ve AVM kiralamalarında dolarizasyondan vazgeçilmeli. 

Yüksek binalardan ve büyük kentlerden vazgeçmeliyiz!

Serkan Akın, yüksek binalardan, büyük kentlerden, beton ve giydirme plazalardan bir an önce vazgeçmemiz gerektiğini ifade etti.

İnşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmeli!

2017’nin ortalarına gelindiği halde hala ekonominin bir kıskaçta olduğunu kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, sıcak paraya, varlık satışına ve inşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Efeler'deki Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildi!

Aydın Efeler’deki mevcut dört lisenin taşınacağı ve 162 dönüm arazi üzerinde kurulacak Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildi.

vasiyetten vazgeçmek Haberi

vasiyetten vazgeçmek

Vasiyetten dönülür mü?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Mirasbırakan kimse oluşturduğu vasiyetten dönme hakkına da sahip oluyor.


Vasiyetten, yeni vasiyetname ile ve yok etme ile dönülebiliyor. 


Yeni vasiyetname ile

Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman dönebilir.

Vasiyetnamenin tamamından veya bir kısmından dönülebilir.


Yok etme ile

Mirasbırakan, yok etmek suretiyle de vasiyetnameden dönebilir.


Kaza sonucunda veya üçüncü kişinin kusuruyla yok olan ve içeriğinin aynen ve tamamen belirlenmesine olanak bulunmayan vasiyetname hükümsüz kalır. Tazminat isteme hakkı saklıdır.


Sonraki tasarruflar

Mirasbırakan, önceki vasiyetnamesini ortadan kaldırmaksızın yeni bir vasiyetname yaparsa, kuşkuya yer bırakmayacak surette önceki vasiyetnameyi tamamlamadıkça, sonraki vasiyetname onun yerini alır.


Belirli mal bırakma vasiyeti de, vasiyetnamede aksi belirtilmedikçe, mirasbırakanın sonradan o mal üzerinde...