29 / 04 / 2024

vatel turizm okulu

vatel turizm okulu

Dünyada en fazla turisti ağırlayan Fransa'nın efsanevi okulu Vatel, önümüzdeki birkaç yılda Türkiye'ye 5 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını belirtti. Fransız Vatel, lüks otel ve restoranlara üst düzey yönetici yetiştiriyor..

Turizm meslek okulu öğrencilerine müjdeli haber! Oteller burs ve iş garantili eleman arıyor!

Turizm sektörü nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Yüksek kiralar nedeniyle çoğu çalışan Antalya’dan göç ederken, oteller eleman açığını kapatmak için turizm meslek okulu öğrencilerini sektöre kazandırma gayretinde.

Ankara Turizm Otelcilik Okulu yıkımı ve imar planı TBMM'de!

Ankara Turizm Otelcilik Okulu binasının yıkımına, binayla ilgili asbest tespiti yapılıp yapılmadığına ve alanla ilgili imar planı değişikliği meclis gündemine taşındı...

Beşevler Turizm Otelcilik Okulu yıkıldı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yıkılmasını istemediği Beşevler Turizm Otelcilik Okulu'nun binası yıkıldı.

Foça Tatil Köyü neden kapandı?

İlk ve örnek oluşu itibariyle, turizmin ülkeye yayılmasına öncülük eden, gençlere turizm okulu, Foça ekonomisine lokomotif olan Foça Tatil Köyü’nün kapanış hikayesi oldukça dokunaklı ve oldukça da hüzünlüdür.

ALTSO Alanya'da Turizm Meslek Yüksek Okulu yapacak!

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ilçede bir Turizm Meslek Yüksek Okulu yaptırmak üzere harekete geçti. İlgili protokol imzalandı.

Kütahya turizm kenti olacak!

Ak parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı'da bitme aşmasına gelen 4 yıllık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu'na kontenjan verilmesiyle birlikte Kütahya'nın turizm kenti olma yolunda önemli aşama kaydettiğini söyledi.

Vahit Sura Tanrıverdi Okulu'nun temeli Esenyurt'ta törenle atıldı!

Esenyurt’ta yapılacak Vahit Sura Tanrıverdi Okulu’na Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından düzenlenen temel atma töreninde ilk harç döküldü. 30 derslik olarak planlanan okulun yapımını Aqua Dolphin Grup Turizm üstlendi.

Esenyurt Vahit Sura Tanrıverdi İlköğretim Okulu'nun temeli atılacak!

Aqua Dolphin Grup Turizm tarafından yaptırılan Vahit Sura Tanrıverdi İlköğretim Okulu temel atma töreni, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun da katılımıyla yarın gerçekleştiriliyor. Peki Vahit Sura Tanrıverdi İlköğretim Okulu nerede inşa ediliyor

Astaş'tan iş garantili turizm okulu!

Turizmde istihdam yatırımı için memleketi Samsun ' u seçen Astaş, Bafra'ya fakülte kurdu. Şevket Aşcı Turizm Fakültesi mezunları ünlü Mandarin Hotel ' de çalışma fırsatı yakalayacak...

Gürsu'ya 100 yataklı hastane, butik otel ve turizm meslek yüksek okulu inşa edilecek!

Göreve hızlı başlayan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, önceliği sağlık ve eğitim yatırımlarına vereceklerini vurgulayarak," İlçemize 100 yataklı bir hasta ve butik otelimizin yanına bir turizm meslek yüksek okulu yapacağız" dedi.

Namık Kemal Üniversitesi’nden Turizm ve Otel İşletmeciliği semineri!

Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği programınca Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak aşçıbaşı Mehmet Siriş katıldı...

Balıkesir'e 18 derslikli imam hatip okulu yapılacak!

Balıkesir Pamukçu Termal Turizm ve Ticaret A.Ş. (BALPAŞ) tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli yeni imam hatip okulu binası için protokol imzalandı. Okul, Karesibey İmam Hatip Ortaokulu'nun yerine inşa edilecek...

Manavgat Turizm Fakültesi'ne arazi tahsisi yapıldı!

Manavgat Yüksek Öğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı'nın (MAYÖV) Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirdiği toplantıda MAYÖV Başkanı Dr. Muammer Güneş, Turizm Fakültesi arazi tahsisinin gerçekleştiğini söyledi...

vatel turizm okulu Haberi

vatel turizm okulu

Dünyada en fazla turisti  ağırlayan Fransa'nın efsanevi okulu Vatel, Türkiye'ye Doğu'dan giriyor. 33 yıllık geçmişe sahip turizm yöneticiliği okulu, Türk mutfağına yatırım yapma kararı aldı. Şirketin yöneticilerini ikna eden, okulun mezunlarından Ali Doğan Çamak önümüzdeki birkaç yılda Türkiye'ye 5 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını belirtti. 


GURME TURİZMİ


Fransız Vatel'in lüks otel ve restoranlara üst düzey yönetici yetiştirdiğini anlatan Çamak, başta Gaziantep olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gurme turizmi açısından yüksek potansiyel olduğunu, bu bölgelere yatırım yapacaklarını söyledi. 


Çamak, "Türkiye'de Michelin yıldızlı restoran yok. Ama dünyanın hiçbir yerinde rastlanamayacak bir mutfak zenginliğine sahibiz. Michelin jürisi buraya geliyor, yemeklere bayılıp gidiyor. Ancak servisi beğenmedikleri için yıldız vermiyorlar. Bu da Türk mutfağının tanıtımını engelliyor. Bizim amacımız bu engeli aşacak yöneticiler yetiştirmek" diye konuştu. 


Yıllık ücret 6...