15 / 05 / 2024

vecdi diker hasdal rapor

vecdi diker hasdal rapor

Ulaşım politikaları ve karayolları ulaşım planlaması hakkında çalışmalar yapan Vecdi Diker Çalışma Grubu, Hasdal bölgesinin yeniden dönüşümü ile ulaşım yatırımlarının finansmanında kullanılması hakkında rapor hazırladı.

İstanbul'daki mega projelere 127 milyar TL'lik yatırım!

Mega kent İstanbul'da 127 milyar TL'lik yatırımla pek çok mega projeye imza atılıyor. 24 bine yakın TOKİ konutunun yapımı devam ederken 8 bin yataklı yurt binaları ile Bezmialem, Hasdal ve Cerrahpaşa hastanelerinde de sona geliniyor. İşte o projeler...

Benesta Genel Müdürü Diker: 'Yeni üretilen konut projelerinde fiyatın düşmesi imkansız! 

ESTA Group'un, Türkiye’de gayrimenkul geliştiren Benesta markası da Türkiye’den dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mahallesi İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüs Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Adilhan Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Adilhan Gayrimenkul Limited Şirketi Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Vecdi Orhan Çatalbaş tarafından kuruldu. 

Adilhan İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Adilhan İnşaat Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Vecdi Orhan Çatalbaş tarafından kuruldu.

Adilhan Otomotiv Tekstil Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Adilhan Otomotiv Tekstil Ve Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Vecdi Orhan Çatalbaş tarafından kuruldu.

Adilhan Mimari Proje Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Adilhan Mimari Proje Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Vecdi Orhan Çatalbaş tarafından kuruldu.

Adilhan Hafriyat Ve İnşaatçılık Limited Şirketi kuruldu!

Adilhan Hafriyat Ve İnşaatçılık Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Vecdi Orhan Çatalbaş tarafından kuruldu.

Hasdal İnşaat Metal Kimya Reklam Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasdal İnşaat Metal Kimya Reklam Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Dede tarafından kuruldu.

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kolin İnşaat'ın İstanbul’da yapımını üstlendiği Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Peki İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

İktida İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İktida İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fettullah Diker tarafından kuruldu.

Tdizayn İnşaat Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tdizayn İnşaat Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Talin Diker tarafından kuruldu.

İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mahallesi İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüs Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

vecdi diker hasdal rapor Haberi

vecdi diker hasdal rapor


Avrupa Yakasında yer alan Hasdal Bölgesi, İkinci Çevreyolu’nun ve Okmeydanı-Hasdal-Kemerburgaz Bağlantı Yollarının içinden geçtiği bir bölgedir. Bu alanın da tamamı Kamu Mülkiyeti konumundadır. Kazım Karabekir Mahallesinden farkı, bu alan içerisinde çok fazla gecekondu bulunmaması ve daha çok kamu kurumları ( Hasdal Kışlası, İSKİ, TCK, TEK, NATO Tesisleri vb)  tarafından kullanılmasıdır.



Proje alanı içerisinden geçecek İstanbul 3. Çevreyolu ve Ring Metrosu ile bu alanın halen iyi durumda olan ulaşım imkanları daha da artacaktır. Hasdal Bölgesindeki arazileri iki aşamada değerlendirmek mümkündür. Öncelikli olarak, yeniden dönüşüm yapılarak,  askeri bölgelerin dışında kalan 32 Karayolları (3250 dönüm) arazisi büyüklüğündeki alanın ticaret ve iş merkezi olarak kullanılması mümkündür. İkinci etapta ise Kemerburgaz Yolunun Doğusunda kalan askeri alanın Alibeyköy Baraj havzası içerisine taşınması durumunda, ortaya çıkacak...