21 / 05 / 2024

Vecihi Hürkuş adı istanbulun yeni havalimanına mı verilecek

Vecihi Hürkuş adı istanbulun yeni havalimanına mı verilecek

İstanbul Yeni Havalimanı projesi, 3. Havalimanı'na adı verilmesi teklif edilen Vecihi Hürkuş kimdir? Vecihi Hürkuş kimdir neler yapmıştır? Vecihi Hürkuş ismi Türk havacılığı için neden önemlidir? İşte Vecihi Hürkuş'un yaşam hikayesi...

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

BY Tekinalp Novada Şirketler Grubu yatırımlara hızla devam ediyor. AVM, otel ve inşaat sektöründe emin ve hızla adımlarla ilerleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Tekinalp toplam yaklaşık 2 milyarlık TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

Resay Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Resay Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Adıyaman ve Hüseyin Adıyaman ortaklığında kuruldu.

Al Hamza İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Al Hamza İnşaat Sanayi Limited Şirketi Fatih'te 350 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed Hıcham Adı tarafından kuruldu.

Dolar adım adım o rakama gelecek! Doların Efendisi Selçuk Geçer açıkladı, duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen göz atın!

Dolar adım adım o rakama gelecek! Doların Efendisi Selçuk Geçer açıkladı, duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen göz atın!

Hükümetten flaş altın adımı! Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kuruldu

Hükümetin yüksek dolar ve enflasyona karşı mücadele için atılacağını açıkladığı adımlara bir yenisi daha eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, 'Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kurulmuş olup, altın sertifikası ihracına ilişkin çalışmalara başlanmıştır' açıklaması yaptı.

Hükümetten kısa zamanda zam adımı! Banka hesaplarına bakılıp adım atılacak

Hükümet piyasada oluşan aşırı artışlar nedeniyle harekete geçti. Toplu Konut İdaresi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı durum değerlendirmesi yaptı. Atılacak adımlarla ilgili yol haritası belli oldu. İşte detaylar..

Emekli bayram ikramiyesinde tutar belli olduktan sonra hükümetten son dakika adımı! '5 bin lira iki taksit halinde...'

Emekli bayram ikramiyelerinin tutarı uzun bir bekleyiş sonrasında hükümet tarafından açıklandı. Söz konusu tutarın bütçe ödemelerini zorlamaması adına 'zam' başka bir bayrama bırakıldı. Hükümete yakın kaynaklardan elde edilen son dakika bilgisi gözleri Ankara'ya çevirdi.

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şeker, kentsel dönüşümün yasal adımlarla hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren demiryolu etüt projesi mecliste!

Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren demiryolu etüt projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Adıyaman Samsat Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Adıyaman Samsat Hükümet Konağı ihalesi 13 Ağustos'ta!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 13 Ağustos tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Kentsel dönüşüm için hızlı adımlar atılmalı!

Kentsel dönüşümle ilgili eylem planının temelinde vatandaş bulunuyor. Güvenli konutlara erişmek isteyen vatandaşlar, her geçen gün daha çok bilinçleniyor ve haklarını araştırıyor.

Vecihi Hürkuş adı istanbulun yeni havalimanına mı verilecek Haberi

Vecihi Hürkuş adı istanbulun yeni havalimanına mı verilecek

Vecihi Hürkuş kimdir?


Vecihi Hürkuş, 6 Ocak 1896 tarihinde İstanbul'da doğdu. I. Dünya Savaşı'na katıldı. Yaralanınca İstanbul'a dönerek Yeşilköy'deki Tayyare Mektebi'ne girerek Pilot Astsubay olarak mezun oldu. Birinci Dünya savaşı sırasında pilot brövesi alarak 7. Tayyare Bölüğü'nde Ruslara karşı harekata katılan Vecihi Bey başarılı keşif ve bombardıman uçuşları yapmış ve bu arada girdiği bir hava muharebesinde bir Rus uçağını indirmiştir. Vecihi Hürkuş, uçak düşüren ilk Türk tayyarecidir.


Daha sonra Ruslara esir düşen Vecihi Bey Hazar Denizinde bulunan Nargin Adasından yüzerek İran üzerinden kaçmayı başarmış ve yurda dönerek 1918 yılı yaz başında Yeşilköy'de konuşlanmış bulunan 9. Harp Tayyare Bölüğü'nde görev almıştır.


Bu bölükte görevli iken bir av uçağı tasarımı yapan Vecihi Bey'in bu projesi Mondros ateşkes anlaşmasının imzalanması ile yarım kalmıştır. Kurtuluş Savaşı'na...