05 / 05 / 2024

Vehbi Koç hayatı

Vehbi Koç hayatı

Ankara Sanayi Odası’nın 50’nci yılı bugün kutlanıyor. 50 yılı anlatan ‘Bozkırdan Sanayinin Başkentine’ adlı kitapta sanayinin duayeni Vehbi Koç’la ilgili de ilginç bilgilere yer verilmiş...

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? İşte Türkiye'nin en zengin kadını hakkında merak edilenler!

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? Türkiye'nin en zengin kadını Semahat S. Arsel kaç yaşında? Semahat Sevim Arsel kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...

Yılmaz Gökoğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli? 

DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Gökoğlu kimdir? Kaç yaşında? Yılmaz Gökoğlu daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Yılmaz Gökoğlu'nun eğitim hayatı nasıldı?

Hakkı KOÇAK kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Vizyon Grup bağımsız Denetim A.Ş Ortak, Yeminli Mali Müşavir Hakkı KOÇAK kimdir? Hakkı KOÇAK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hakkı KOÇAK'ın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Hakkı KOÇAK`ın hayatına dair merak edilenler.

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Depremde hayatını kaybedenlere ölüm aylığı bağlanacak!

Depremde vefat eden vatandaşların ailelerine ölüm aylığı bağlanıyor. Hayatını kaybeden, aktif çalışan ise bin 800 gün prim koşulu aranıyor. 4A'lı çalışanlarda ise beş senelik sigortalılık ve 900 gün prim koşulunun gerçekleşmesi gerekiyor.

Hayat pahalılığı dergileri de vurdu! Böyle giderse kalan dergiler de kapatacak!

Hayat pahalılığı dergileri kötü etkiliyor. Son bir yıldır ekonomik zorluklarla mücadele eden Notos edebiyat dergisi okurlarına destek çağrısı yaptı. “Yıkıcı ekonomik koşullar bizi de sarsıyor” açıklaması yapan dergi destek bekliyor.

14 ayar altın günlük bilekliklerde net yüzde 20 indirim! Koçak altın 20 Ekim 2022 fiyat listesi

Günlük hayatında kolundan hiç altın bileklik eksik etmeyenleri sevindirecek güzel haber Koçak'tan geldi. Koçak'ta 14 ayar altın bilekliklerde net yüzde 20 indirim fırsatı başladı. İşte Koçak altın 20 Ekim 2022 fiyat listesi.

Hayat sigortası primlerinin geri alınabileceğini öğrenenler e-Devlet'e yüklendi! Kredi çekenler iptal ediyor

Krediyi çekenler iptal etmeye koştu. Hayat sigortası primleri geri mi alınıyor? İşte detaylar...

Koç Kardeşler Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koç Kardeşler Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Vehbi Koç tarafından kuruldu.

Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfına bağışlandı!

Çağdaş sanatın Türkiye’deki öncülerinden Füsun Onur ile ablası İlhan Onur, doğdukları, büyüdükleri ve hala yaşadıkları Kuzguncuk’taki Hayri Onur Yalısı’nı, Vehbi Koç Vakfı’na bağışladılar.

Türkiye'nin Kanal İstanbul'a ihtiyacı var!

Kanal İstanbul Projesi hakkında yorum yapan Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı Vehbi Koç, Türkiye'nin ve İstanbul'un Kanal İstanbul'a ihtiyacının olduğunu dile getirdi. 

Kanal İstanbul ne zaman açılacak?

Birçok denizci Kanal İstanbul'un açılmasını dört gözle bekliyor. Gemi kaptanı ve işletmeci Vehbi Koç, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kocaeli'de inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde çalıştığı inşaatın 4.katından düşen 43 yaşındaki işçi İbrahim Koçoğlu hayatını kaybetti. 

Vehbi Koç hayatı Haberi

Vehbi Koç hayatı

Ankara Sanayi Odası (ASO)  bugün 50. yaşını törenle kutlayacak.  Başlangıçta ‘Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’ olarak faaliyet gösteren odadan, 18 Kasım 1963’te, 259 sanayici ayrılarak Sanayi Odası kurmuştu.

50. yıl münasebetiyle Prof. Dr. M. Murat Baskıcı ve Doç. Dr. Bekir Koç’un hazırladığı ‘Bozkırdan Sanayinin Başkentine’ adlı kitapta ilginç anekdotlar var. Kitaba göre; birleşik dönemde odada İdare Heyeti Başkanlığı da yapan duayen sanayici Vehbi Koç, 1933’te Ankara Numine Hastanesi’nin inşaatını bitirip Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirince Sağlık Bakanı Refik Saydam tarafından gözlerinden öpülmüş. 

DÜNYA DEVİ ANKARALI

Vehbi Koç’tan ‘Dünya devi bir Ankaralı’ diye bahseden kitaba göre Koç, bu inşaat işinde 20-30 bin lira arası kazanç sağlamış. Devamında Ankara DDY Hastanesi, Cebeci Çocuk ve Doğum Hastanesi, Ankara Hastanesi gibi işleri alarak tamamlamış. Ancak sonra, inşaat işinin...