28 / 04 / 2024

Hakkı KOÇAK kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Hakkı KOÇAK kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Vizyon Grup bağımsız Denetim A.Ş Ortak, Yeminli Mali Müşavir Hakkı KOÇAK kimdir? Hakkı KOÇAK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hakkı KOÇAK'ın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Hakkı KOÇAK`ın hayatına dair merak edilenler.



Hakkı Koçak, 1988 senesinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden lisans eğitimini tamamladıktan sonra mesleki kariyerine Maliye Bakanlığı'nda hesap uzman yardımcısı olarak giriş yapmıştır.

HANGİ İŞELERDE ÇALIŞTI?

Hesap uzmanı ve Baş Hesap Uzmanı unvanıyla yaklaşık 20 seneyle birçok sektörde büyük ölçekli firmaların vergi incelemeleri ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemelerinde bulunarak değişik sektörlerin mali ve finans uygulamaları hususunda profesyonellik kazanmıştır.

Amerika Birleşik Devletlerinde bir sene süreyle ABD’nin Gelir İdaresi (IRS) yapısı hususuna inceleme ve araştırmalar yapmıştır.

Vergi sahasındaki uzmanlığı yanında maliye idaresinde de uzun seneler yönetici olarak vazife yapmıştır. 2005-2010 seneleri içinde sırasıyla; Marmara Kurumlar Vergi Dairesi Başkanlığı, Hukuk ve İhtilaflı İşler, Denetim, Gelir ve Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) bölümlerinden mesul Grup Müdürü olarak İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığında önemli mesuliyetler üstlenmiştir.

Hakkı KOÇAK kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Yöneticilik deneyiminin yaklaşık 3 senesi KDV ve ÖTV iadeleri ve bunların mevzuatlarının yorumlanmasına has çalışmalarla sürmüştür. 2010 senesinde kamu sektöründeki vazifelerinden ayrılarak özel sektörde Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak çalışmıştır.

Türkiye Futbol Federasyonunda 4 sene zamanla Denetim Kurulu Üyeliği.

Halen İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.


Geri Dön