12 / 05 / 2024

vekaletin bitmesi

vekaletin bitmesi

Vekaletname, bir kimsenin bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesi için veriliyor. Vekaletnamenin yetkili makamlarda düzenlenmiş olması gerekiyor. Peki, verilen bir vekaletname nasıl sona erer?

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl yapılır?

Vekalet, bir kişinin noterden aldığı belge ile kendi adına işlemlerini yapabilmesi için başka kişiyi yasa önünde yetkili kılmasıdır. Ancak kimi durumlarda vekalet sona erebilir veya vekaletten azil ile kişi vekaleti sonlandırabilir. Peki, Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl

Yasakların bitmesi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar gözlerini konut kredisi faiz oranlarına çevirdi. Yasakların bitmesi ile ev almak için kollarını sıvayan alıcılar kredi olanların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.

Açığa satış yasağının bitmesi ne anlama geliyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Açığa satış yasağının bitmesi ne anlama geliyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 6 maddelik analizi...

Tokat Yeni Havaalanı’nın yüzde 65’i tamamlandı!

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Yeni Havaalanı inşaatının yüzde 65'lik kısmının tamamlandığını belirtti. Havaalanının 2020 Haziran ayında bitmesi öngörülüyor…

Demir-çelik hisseleri ne kadar cazip?

Demir-çelik şirketlerinin kârları ilk çeyrekte geriledi. Hammadde fiyatlarındaki dalgalanma ve azalan iç taleple kârlılıklardaki gerileme sürebilir. İç talep toparlanırsa hisseler cazip hale gelebilir. ABD-Çin ticaret savaşının bitmesi de sektörü destekleyebilir...

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Göztepe'den stat açıklaması!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil stat ile ilgili olarak, "Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin bitmesi konusunda müteahhitler bize 'Aralık sonu' diyor ama biz kendimizi 1 sene daha Bornova'da oynayacakmış gibi hazırlayacağız" dedi.

12 maddede imar barışı başvuru kılavuzu!

İmar barışı başvuruları geçtiğimiz Haziran ayında başladı ve yoğun talep nedeni ile başvurular 31 Aralık'ta bitmesi gerekirken Haziran ayına kadar uzatıldı. Peki, başvurular nasıl yapılacak?

Kar Yapı Edonia Garden'da, yılın son kampanyasını uzattı!

Kar Group, ‘Edonia Garden’da sunduğu yılın son kampanyasında süreyi uzattı. 2018 sonunda bitmesi planlanan kampanya, talep nedeniyle mart sonuna kadar uzatıldı. 

Konut stokların bitmesi ile fiyatlarda ciddi artışlar olacak!

TÜİK’in açıkladığı inşaat sektörü güven endeksi ve yeni yapı ruhsatı verileri ve inşaat maliyet endeksleri değerlendirildiğinde, konut fiyatlarında stokların bitmesi ile ciddi artışlarının yaşanacağı görülüyor…

İmar barışı başvuruları ne zaman bitiyor? İşte son tarih!

Kamuoyunda 'İmar Barışı' ya da 'İmar Affı' olarak adlandırılan Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresinin ne zaman biteceği merak konusu oldu. 31 Ekim'de bitmesi planlanan başvuru süreci yıl sonuna kadar uzatıldı. 

Sahte tapuya karşı işbirliği!

Sahte tapuya karşı Tapu Kadastro ve Noterler Birliği harekete geçti. İki kurumun oluşturduğu ortak altyapı sayesinde tapu görevlisi vekaletin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anında görüp, müdahele edebilecek.

vekaletin bitmesi Haberi

vekaletin bitmesi

Vekaletname nasıl sona erer?

Vekaletname, bir kimsenin bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesi için veriliyor. Vekaletnamenin yetkili makamlarda düzenlenmiş olması gerekiyor.


Düzenleme şeklinde olması gereken vekâlet verenin fotoğrafı bulunması gerekiyor. Kimlik tespitinin nüfus cüzdanı veya pasaport ile yapılmış olması gerekiyor.


Özel vekaletnameler, belli bir işlem için ve detaylardan ayrıntılı olarak bahsedilerek düzenlenen vekaletnameye deniyor. Örneğin, bir gayrimenkulün alım satım işleminde, gayrimenkulün tapu kayıtları yazılmak suretiyle hazırlanan vekaletname, özel vekaletname oluyor.


Genel vekaletnameler, ayrıntıların belli olmadığı durumlarda veya birkaç yetkinin bir arada yazıldığı durumlarda düzenlenen vekaletnameye deniyor. Peki, verilen bir vekaletname nasıl sona erer?


Vekaletnamenin sona ermesi..

Vekaletname bilirli bir iş için verilmişse, o işin tamamlanması veya belirli bir süreyi kapsıyorsa, sürenin dolması ile, vekil veya müvekkilin ölümü, hacir altına alınması, iflası veya gaipliğine karar...