26 / 07 / 2024

vekaletname iptali

vekaletname iptali

Gerçek ya da tüzel kimselerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi atama işlemine vekalet deniyor. Peki, vekaletname iptali nasıl olur?

Elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?

Elektrik aboneliği ile ilgili işlemler, elektrik dağıtım şirketinde yapılıyor. Abonelik başvurusu ve abonelik iptali gibi işlemler için kişilerin bireysel olarak şirkete müracaat etmesi gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?

Tapu iptali dava dilekçesi örneği!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklıları kanunda belirtilen durumlarda bir dilekçe ile tapu iptali davası açabiliyor. İşte tapu iptali dava dilekçesi örneği..

Tapu iptali nasıl yapılır?

Tapu tescili sürecinde muvazaalı işlemin yapıldığını düşünen kimseler tapu iptalini isteyebiliyor. Peki, tapu iptali nasıl yapılır? Tapu iptali davası nasıl ve nerede açılır? İşte yanıtı..

Bağış sözleşmesinin iptali!

Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabilir. Peki, bağış sözleşmesinin iptali hangi durumlarda söz konusu olabilir?

Vasiyetnamenin iptali davası açma süresi!

Mirasçının saklı payının ihlal edilmiş olması halinde saklı pay için dava açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası zaman açılır? İşte vasiyetnamenin iptali davası açma süresi..

Vasiyetnamenin iptali davası nasıl açılır?

Medeni Kanundaki sebeplerin doğması ile tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından iptal davası açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası nasıl açılır?

Hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapuya sahip olan kimselerin birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme olarak biliniyor. İşte, hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

İnşaat ruhsatı için vekaletname örneği!

İnşaat yapılacak arsanın hisseli olması durumunda her bir hissedarın vekaletnamesi ve muvaffakatnamesi dilekçe ekinde yer alması gerekiyor. Verilen vekaletnamede inşaat ruhsatı işlerinin de belirtilmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsatı için vekaletname örne

Tapu tahsisi belgesi iptali!

Tapu tahsis belgesi bir mülkiyet belgesi olmayıp yalnızca fiili kullanmayı belirleyen bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu tahsis belgesi iptal edilir mi? İşte, tapu tahsisi belgesi iptali!

Kamulaştırma işlemleri için vekaletname!

Kamulaştırmaya konu olan taşınmazın tamamını veya bir kısmını ilgili belediyeye pazarlık suretiyle satmaya, uzlaşma komisyonu nezdinde tanzim edilecek tutanakları imzalama gibi işler için vekil atayabiliyor. İşte kamulaştırma işlemleri için vekaletname..

Muvazaalı satış tapu iptali dilekçesi!

Miras hukukunda sıkça karşılaşan muvazaalı satışların iptalinin gerçekleşmesi için sulh hukuk mahkemelerine dava açılabiliyor. İşte, muvazaalı satış tapu iptali dilekçesi!

Hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

Tapu satış işlemlerinde hile yapılmış olması durumunda, tapunun iptali için dava açılabiliyor. Peki, hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

Hile nedeniyle tapu iptali davası ne zaman açılır?

Satış işlemi yapılmış ancak işin içinde hile tespit edilmiş tapunun bozulması için hukuk mahkemelerine dava açılabiliyor. Peki, hile nedeniyle tapu iptali davası ne zaman açılır?

vekaletname iptali Haberi

vekaletname iptali

Vekaletname iptali nasıl olur?

Gerçek ya da tüzel kimselerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atama işlemine vekalet deniyor.


Vekaletnameler özel ve genel olmak üzere iki şekilde düzenlenebiliyor. Özel vekaletnameler, belli bir işlem için ve detaylardan ayrıntılı olarak bahsedilerek düzenlenen vekaletnameye deniyor.


Genel vekaletnameler ise, ayrıntıların belli olmadığı durumlarda veya birkaç yetkinin bir arada yazıldığı durumlarda düzenlenen vekaletname olarak karşımıza çıkıyor.


Peki, verilen bir vekaletname iptal edilir mi? Vekaletname iptali nasıl olur?


Vekaletnamenin iptali için yurtiçinde noterlerde, yurtdışında dış temsilciliklerimizde azilname vekaleti düzenlenmesi gerekiyor. Azilname için gerekli olan belgeler ise şu şekilde sıralanıyor:


Nüfus cüzdanı, (kişi izin alarak Türk vatandaşlığından çıkmışsa ve yabancı bir ülkenin vatandaşıysa, ilgili ülke makamlarınca verilmiş kimlik belgesi ve...