11 / 05 / 2024

vekaletname nasıl biter

vekaletname nasıl biter

Vekaletname, bir kimsenin bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesi için veriliyor. Vekaletnamenin yetkili makamlarda düzenlenmiş olması gerekiyor. Peki, verilen bir vekaletname nasıl sona erer?

6 soruda tapuda vekaletname nasıl verilir?

Tapuda işlemler vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Peki tapuda vekalet nasıl verilir?  Tapuda vekalet vermek için neler gerekli diyorsanız işte yanıtı...

Miras kalan ev için vekaletname nasıl verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu 'Miras kalan ev için vekaletname nasıl verilir?' soruyu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Konut maketleri nasıl yapılıyor?

Gayrimenkulün hareketliliği, yan sektörlere de hayat veriyor. Onlardan biri de projenin sunumu niteliğindeki maketler. Peki maket nasıl hazırlanır, ne kadar sürede biter, kaç kişi çalışır?

Müteahhite verilen vekaletname nasıl olmalı?

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Yapılan anlaşmaya istinaden müteahhitin inşaat çalışmalarını yapabilmesi için arsa sahibinden vekaletname alması gerekiyor. Peki, müteahhite verilen vekaletname nasıl olmal

Tapu vekaleti nasıl verilir?

Vekaletname, bir kişinin bir diğerini kendi adına hareket edebilmesi amacıyla yetkilendirdiği belge olarak karşımıza çıkıyor. Tapu da vekaletname ile devredilebiliyor. Peki, tapu vekaleti nasıl verilir?

Tapu için vekalet nasıl verilir?

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığı ile yapılaniliyor. Vekaletname noterde veriliyor. Vekalet verilirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu için vekalet nasıl verilir?

Kat karşılığı inşaatlarda bağımsız bölümler nasıl belirlenir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, müteahhite inşaatın yapımı ile ilgili gerekli izin ve belgeler için vekaletname verilmesi gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda bağımsız bölümler nasıl belirlenir?

Vekaletname iptali nasıl olur?

Gerçek ya da tüzel kimselerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi atama işlemine vekalet deniyor. Peki, vekaletname iptali nasıl olur?

Vekaletname nasıl sona erer?

Vekaletname, bir kimsenin bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesi için veriliyor. Vekaletnamenin yetkili makamlarda düzenlenmiş olması gerekiyor. Peki, verilen bir vekaletname nasıl sona erer?

TOKİ vekaletnamesi nasıl olmalı?

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen kimseler adına başvurular vekaletname ile bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak vekaletnamede bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, TOKİ vekaletnamesi nasıl olmalı?

Yapı ruhsatı nasıl alınır?

Yapı ruhsatı nasıl alınır?: Yapı ruhsatı almak için, dilekçe, taahhütname, tapu senedi, vekaletname, mimari proje, statik proje, elektrik, mekan tesisat projeleri, çevre ve peyzaj projeleri gibi belgeler isteniyor...

Vekalet nasıl verilir?

Herhangi bir hukuki işlem süresinde, söz konusu işlemlerin sağlanması için yerinize başka birini vekaletname ile atayabiliyorsunuz. Peki vekalet nasıl verilir? İşte yanıtı...

İpotek nasıl kaldırılır?

Kredi kullanarak satın aldığınız konut üzerindeki ipoteği, kredi borçlarınız biter bitmez kaldırmanız şart. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte yanıtı...

vekaletname nasıl biter Haberi

vekaletname nasıl biter

Vekaletname nasıl sona erer?

Vekaletname, bir kimsenin bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesi için veriliyor. Vekaletnamenin yetkili makamlarda düzenlenmiş olması gerekiyor.


Düzenleme şeklinde olması gereken vekâlet verenin fotoğrafı bulunması gerekiyor. Kimlik tespitinin nüfus cüzdanı veya pasaport ile yapılmış olması gerekiyor.


Özel vekaletnameler, belli bir işlem için ve detaylardan ayrıntılı olarak bahsedilerek düzenlenen vekaletnameye deniyor. Örneğin, bir gayrimenkulün alım satım işleminde, gayrimenkulün tapu kayıtları yazılmak suretiyle hazırlanan vekaletname, özel vekaletname oluyor.


Genel vekaletnameler, ayrıntıların belli olmadığı durumlarda veya birkaç yetkinin bir arada yazıldığı durumlarda düzenlenen vekaletnameye deniyor. Peki, verilen bir vekaletname nasıl sona erer?


Vekaletnamenin sona ermesi..

Vekaletname bilirli bir iş için verilmişse, o işin tamamlanması veya belirli bir süreyi kapsıyorsa, sürenin dolması ile, vekil veya müvekkilin ölümü, hacir altına alınması, iflası veya gaipliğine karar...