18 / 05 / 2024

VEKAM Ankara açıldı mı

VEKAM Ankara açıldı mı

VEKAM Ankara'da 1930-1980 yılları arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi" kapsamında Başkent Üniversitesi bünyesinde yürüttüğü çalışmalar "Sivil Mimari Bellek Ankara" başlıklı sergiyle açıldı.

Ankara AKM Millet Bahçesi açıldı!

Ankara'da inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Millet Bahçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. 

Tarım Kredi Kooperatif Market'in 205'inci şubesi Ankara'da hizmete açıldı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine (Tarım Kredi) bağlı "Tarım Kredi Kooperatif Market"in 205'inci şubesi Ankara'da gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan önemli projelerden biri olan Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı.

Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi açıldı!

Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Bilkent'te hizmete açıldı.

Niğde-Ankara Otoyolu hizmete açıldı! 

Niğde-Ankara Otoyolu'nun ikinci kesim açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı katılımıyla hizmete açıldı. 

D’S Damat, Next Level Alışveriş Merkezi’nde açıldı!

D’S Damat'ın yeni şubesi, JLL Türkiye tarafından yönetilen, ödüllü mimarisi ve prestijli konumu ile Ankara’nın en özel alışveriş merkezlerinden Next Level Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Ankara’da işletmeler kira ve müşteri endişeleriyle açıldı!

Türkiye’de 21 Mart tarihinden bu yana işletmeci kararıyla kapalı olan alışveriş merkezleri ile İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda kapalı kalan berber ve kuaför gibi iş yerleri hizmete açıldı. Fakat hem Corona virüsü salgını hem de ekonomi kaynaklı endişeler devam ediyor.

Emlak Katılım Bankası'nın Ankara Şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankasının (EmlakKatılım) Ankara şubesi gerçekleştirilen törenle açıldı. EmlakKatılım'ın sene sonunda 40 şubeye ulaşması ve yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Ankara Mesa Plaza'daki Mesa Tanıtım Ofisi açıldı!

Ankara Mesa Plaza'da yer alan Mesa Tanıtım Ofisi hizmete açıldı. Mesa Tanıtım Ofisi hafta içi ve Cumartesi 10:00 - 18:00 arasında hizmet verecek...

Çubuk itfaiye binası hizmete açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çubuk ilçesinde inşa edilen itfaiye binası hizmete açıldı. Her türlü olayda can ve mal kaybını engellemek için çalışmalar gerçekleşiyor.

Yaprak Dönercisi'nin 20. şubesi açıldı!

Ankara'nın olduğu gibi Türkiye'nin en iyi dönercisi olma yolunda emin adımlarla yürüyen Yaprak Dönercisi'nin 20. şubesi hizmete açıldı.

Ankara'da Engelliler Sosyal Tesisi açıldı!

Pursaklar Belediyesi tarafından yaptırılan Engelliler Sosyal Tesisi hizmete açıldı. 

VEKAM Ankara açıldı mı Haberi

VEKAM Ankara açıldı mı


Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (VEKAM) "Ankara'da 1930-1980 yılları arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi" kapsamında Başkent Üniversitesi bünyesinde yürüttüğü çalışmalar "Sivil Mimari Bellek Ankara" başlıklı sergiyle açıldı. 


TÜBİTAK tarafından da desteklenen serginin Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki açılışında Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nuray Bayraktar projeyi anlatarak çalışma ekibini tanıttı. Bayraktar. Çankaya Belediyesi'ne de kurumsal desteği için teşekkür etti. 

Serginin açılışına katılan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, serginin Ankara'nın tarihsel sürecini iyi bir çalışmayla gözler önüne serdiğini belirterek; "Cumhuriyet'in ilanından hemen sonra başlayıp I980'e kadar uzanan süreçte etkileyici mimari yapılara tanık oluyoruz. Bu proje bir bellek ve aynı zamanda bir bilinç projesidir. Biliyoruz ki. belleği olmayanın bilinci de...