03 / 05 / 2024

veraset beyanı ceza süresi

veraset beyanı ceza süresi

Vefat halinde mirasçılara kalan malların veraset beyanının yapılmaması durumunda veraset beyanı cezası nedir? Mirasçıları ne gibi cezai yaptırımlar bekliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Evi kirada olanlar dikkat! Mart'ta doğru beyan etmeyene ceza var!

Bakanlık 4.5 milyon konutu, kira gelirinin doğru beyan edilmesi için takibe aldı. Vergisini gizleyen ev sahipleri tespit ediliyor. Düşük havale veya bir başka hesaba para gönderme konusu da takip ediliyor.

Veraset beyanı nedir? Veraset ve intikal vergisi ne anlama gelir?

Vergi hukukuyla ilgili önemli bir konu veraset beyanıdır. Veraset beyanı mirasçıları ilgilendiren bir hukuki terimdir. Veraset ve intikal vergisi de bu beyanın vergi haline getirilmesidir. Bu tür vergi, bir kişinin vefatının ardından mirasçılarının devlete ödeme yapma zorunluluğunu ifade eder.

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyanında son 5 gün kaldı! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren ve 1 Mart'ta başlayan beyan döneminde son 5 güne girildi. Peki kira geliri beyannamesi nasıl verilir? 

Veraset beyanı nedir? Veraset beyanı için hangi belgeler gerekir?

Veraset beyanı nedir? Veraset beyanı için hangi belgeler gerekir? İşte merak edilen detaylar!

2020 yılı beyan sınırları, indirim ve istisna tutarları!

Kira geliri istisna tutarı 2020'de ne kadar? Taşınmaz alım satım kazançlarında istisna ne kadar 2020? Veraset ve intikal vergisi istisna tutarları ne kadar 2020? İşte 2020 yılı beyan sınırları, indirim ve istisna tutarları...

10 soruda Veraset ve İntikal Vergisinin Beyanı 2019!

Gelir İdaresi Başkanlığı, ölüm ve ivazsız intikal halinde mirasçıların ve intikal sahiplerinin vermeleri gereken Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamelerine ilişkin açıklamaların yer aldığı “Veraset ve İntikal Vergisinin Beyanı” Broşürü yayınlandı...

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

Gayrimenkul alım-satımında düşük beyan gösterene uzlaşı daveti!

Devlet kredi tutarı beyan değerinin üzerinde olanlara ceza kesebiliyor. 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun gereğince ilgili mükellefleri uzlaşmaya çağırıyor.

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Tapu harcı eksik beyan cezası 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de gerçek dışı bir tutarda beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2016 ne kadar?

Kira gelirleri için beyan dönemi başladı!

Kira gelirleri için beyan dönemi başladı. 25 Mart’a kadar beyannamenizi süresinde vermelisiniz. Süreyi kaçırırsanız karşı karşıya kalacağınız tek şey ceza değil 3 bin 600 liralık istisnadan da olacaksınız.

Tapuda gerçek alım satım bedelini beyan etmeyene ceza!

Emlak değeri veya kredi kullanımı halinde kullanılan kredi miktarıyla uyuşmayan tapu satışlarında ceza uygulaması yapılıyor.

veraset beyanı ceza süresi Haberi

veraset beyanı ceza süresi

Veraset beyanı cezası nedir?


Vefat halinde murisler üzerine kalan taşınır ya da taşınmaz malların verasate beyanının zamanında yapılmaması ya da hiç yapılmaması durumunda devlet mirasçılardan o yıl için belirlediği usülsüzlük cezası kapsamında bir cezai bedel alır. Veraset ve İntikal Vergisi Yasası'nın birinci maddesi gereğince "Türkiye 

Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız (karşılıksız) bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabidir." ifadesi yer alıyor.



Diyelim ki mirasçı olarak üzerinize kalan gayrimenkuller var. Bu durumda söz konusu gayrimenkullerin ilgili yerlere beyanını yapmak ve vergisini ödemek zorundasınız. Veraset ve intikal vergisi beyannamesinin yasada öngörülen süreden sonra verilmesi nedeniyle uygulanacak usulsüzlük cezasının, söz konusu beyannamenin verildiği tarihte uygulanmakta olan...