02 / 05 / 2024

vergi affı başvuruları

vergi affı başvuruları

Vergide büyük yapılandırma kanunu içinde doğru seçimler vatandaş için büyük kazançlar sağlayabilecek. Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelirler Maliye’ye bildirildiğinde vergi aslı ödenecek, ceza ve faizler ise silinecek.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Vadesi geçmiş yapılandırma borcu nasıl ödenir? Vergi affı neyi kapsıyor? Vergi affı için nereye başvurulur?

Vergi affı gündemde yer alan konulardan biridir. Bu kapsamda pek çok soru sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Vergi yapılandırma 2023! Vergi affı 2023 ne zaman? 2023 vergi affı çıkacak mı?

Vergi affının çıkıp çıkmayacağına dair sorular hız kazanmaya başladı. İşte vergi affına dair detaylar!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Varlık Barışı başvuruları için son hafta! Sakın kaçırmayın!

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi tutulmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına başvurular 30 Haziran tarihinde sona eriyor. İşte ayrıntılar...

İmar barışında milyonlarca kişi başvurularını tamamladı!

Kamuoyunda 'İmar Barışı' ya da 'İmar Affı' olarak bilinen ve milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye milyonlarca kişi başvuru yaptı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, 15 Haziran 2019'a kadar alınacak.

İmar barışı başvuruları ne zaman sona erecek? 

İmar affı başvuruları alınmaya devam ediyor. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olan ruhsatsız binaları kapsayan Yapı Kayıt Belgesine ilişkin başvuruların 31 Ekim'de sona ermesi bekleniyordu süre uzatıldı. Peki, imar barışı başvuruları ne zaman sona erecek? 

İmar barışı başvuruları ne zaman bitiyor?

Türkiye'deki 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı başvuruları için son aya girdik. İmar affından yararlanmak isteyen vatandaşlar imar barışı başvuruları son tarihi hakkında araştırma yapıyor. 

Vergi yapılandırma başvurularında son hafta!

Bayramda da online başvuruların kabul edildiği vergi yapılandırma başvuruları bayram sonrası 27 Ağustos Pazartesi sona erecek..

İmar affı başvurularında nelere dikkat edilmeli?

İmar mevzuatına aykırı yapılar için imar affına başvurulabiliyor. Peki, imar affı başvurularında nelere dikkat edilmeli?

Vergi yapılandırma başvuruları bayramda yapılabilecek!

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeniden yapılandırma başvurularını Ramazan Bayramı süresince de internetten almaya devam edecek...

İmar barışı affı 2018 başvuruları nereden nasıl yapılır? Tüm detaylar!

İmar barışı affı 2018 başvuruları ister e-devlet kapısından, ister yetkili kurum ve kuruluşlardan yapılabiliyor. Peki, başvuru işlemleri nasıl tamamlanır?

vergi affı başvuruları Haberi

vergi affı başvuruları

Vergide büyük yapılandırma kanunu içinde doğru seçimler vatandaş için büyük kazançlar sağlayabilecek. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelirler Maliye’ye bildirildiğinde vergi aslı ödenecek, ceza ve faizler ise silinecek.


PEŞİN ÖDEMENİN AVANTAJI NE?

-Vergi, idari para cezası ve kanun kapsamına giren diğer borç asıllarının tamamı ile Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutarın ödenmesi halinde;  

-Gecikme faizi ve zammı ile vergi aslına bağlı olan (vergi ziyaı) cezalarının tahsilinden vazgeçilecek.

-Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca % 50 indirim yapılacak. 

-Peşin ödemenin 30 Kasım 2016 tarihine kadar yapılması gerekiyor.


HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

-30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait  Vergi, resim ve harçlar.

-30 Haziran 2016 tarihinden önce verilen, Askerlik para cezası, Seçim para cezası,  Nüfus para cezası, Trafik idari...