17 / 05 / 2024

vergi affı başvurusu

vergi affı başvurusu

2014 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa gereğince bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Alınan karar ile vergi affı başvuru süresi 31 Aralık'a kadar devam ediyor...

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Vadesi geçmiş yapılandırma borcu nasıl ödenir? Vergi affı neyi kapsıyor? Vergi affı için nereye başvurulur?

Vergi affı gündemde yer alan konulardan biridir. Bu kapsamda pek çok soru sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Vergi yapılandırma 2023! Vergi affı 2023 ne zaman? 2023 vergi affı çıkacak mı?

Vergi affının çıkıp çıkmayacağına dair sorular hız kazanmaya başladı. İşte vergi affına dair detaylar!

Emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek. Peki başvuru şartları neler? İşte emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021...

İmar affı başvurusu nereye yapılır?

Mevzuata aykırı yapıların imar sorunu imar affı kapsamında çözülüyor. İmar affına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabiliyor. Peki, imar affı başvurusu nereye yapılır?

20 soruda imar affı başvurusu 2018!

İmar affından yararlanmak isteyenlerin müracaat alımları bugün saat 13:00 itibari ile başladı. 

İmar affı 2018 başvurusu nasıl yapılacak?

İmar affı başvuruları bugün başlıyor. Peki, imar affı 2018 başvurusu nasıl yapılacak? İmar affına nereden başvurulacak?

İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar affı ile çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilecek. Peki, imar affı başvurusu nasıl yapılacak?

Malatya Büyükşehir'den vergi affı hatırlatması!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar her türlü borca bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırma fırsatı sunan Vergi Affı, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

Vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yeniden yapılandırılabiliyor. Peki, vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

Vergi affından faydalananlar kamu ihalelerine giremez mi?

Yeminli Mali Müşavir Güncel Gruop Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer vergi affından faydalanan mükellefleri için önemli uyarılarda bulundu. İşte o yazı...

vergi affı başvurusu Haberi

vergi affı başvurusu

Vergi affı başvuru süresi 2014 devam ediyor!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa gereğince bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen mükelleflerin başvuru süresi içerisinde müracaatlarını yapmaları gerekiyor.


Yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların 6552 sayılı Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyordu. Ancak 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma bavuru süresi uzatıldı.


Alınan karar gereğince, 31 Aralık'a kadar emlak ve çevre temizlik vergisinin yapılandırma vergi affı başvuru süresi 2014 devam ediyor.


İlgili karar metni şu şekilde;


KARAR

Başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri

MADDE 1 – (1) 10/9/2014 tarihli ve 6552 sayılı Kanunun 81 inci maddesiyle 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen geçici 60 ıncı maddede...