02 / 05 / 2024

vergi cezaları siliniyor mu 2021

vergi cezaları siliniyor mu 2021

Borç yapılandırmasında milyonlarca vatandaşı sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Borç yapılandırması sisteminde vergi cezaları ve pişmanlık zammı silinmesi ile ilgili gerekli durumlar açıklandı. Milyonlarca vatandaşa büyük fırsat doğdu.

Trafik cezalarına dev zam! Cezalar yüzde 60'a kadar artacak! İşte yeni ceza tutarları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı vergi, harç ve cezalara uygulanmak üzere 2023 yılına yönelik yeniden değerleme oranına esas olan veriyi açıkladı. Buna göre trafik cezaları yüzde 60'a kadar artacak. İşte yeni ceza tutarları...

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Flaş iddia! Trafik cezalarında devrim gibi bir dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Hükümet vergi sisteminde modernleşmeyi masaya yatırırken, başta trafik olmak üzere, para cezalarının gelirle bağlantılı olmasını gündeme aldı. Bir diğer değişiklik de trafik cezalarında olması öngörülüyor. Bu kapsamda, sistemin baştan sona değişeceği iddia ediliyor.

Maske cezaları nasıl geri alınır? İşte yapılması gerekenler

Koronavirüs döneminde salgını önlemek amacıyla kesilen maske cezalarının iade edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne doldurulup verilecek başvuru formuyla birlikte maske cezaları iade edecek. İşte tüm detaylar...

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Trafik cezaları silinecek mi? 2023 yılı trafik cezaları kaç TL oldu?

Yeni yılın gelişiyle birlikte asgari ücret ve emekli maaşlarının yanı sıra cezalar da artarken, Vergi Affı ile birlikte trafik cezalarının da silinip silinmeyeceği borcu olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte detaylar…

Borç faizleri ve cezalar resmen siliniyor! 31 Mayıs'a kadar başvurun! Borcu olan herkes baksın peş peşe açıklandı!

Milyonlara nefes aldıracak yapılandırmanın avantajları tek tek belli oldu. Borç faizleri ve cezalar resmen siliniyor! 31 Mayıs'a kadar başvurun! Borcu olan herkes baksın peş peşe açıklandı!

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

10 bin ehliyet iade edilecek! Hangi trafik cezaları af kapsamında? 

Vergi borcu cezaları siliniyor, taksitli ödeme dönemi geliyor, trafik ceza puanları kaldırılıyor. Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını duyurdu.

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

Cumhuriyet tarihinin en geniş borç yapılandırması yolda! Sigorta primi, vergi, cezalar…

Milyonları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Borçlar için kapsamlı bir yapılandırma paketi geliyor. İşte detaylar!

Milyonlara peş peşe son dakika müjdesi geldi! O cezalar siliniyor! Siz de hemen bir bakın!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecindeki tedbirlerin ihlali sebebiyle kesilen cezaların iptaline yönelik yasanın uygulama tebliğini yayınladı. Söz konusu Tebliğe göre, cezalar vatandaşın başvurularına gerek olmaksızın ilgili idareler tarafından silinecek.

vergi cezaları siliniyor mu 2021 Haberi

vergi cezaları siliniyor mu 2021

Milyonlarca vatandaşa nefes aldıran borç yapılandırma pişmanlık hükümlerinden yararlanarak beyan edilmeyen kira geliri, değer artış kazancı, tapu harcı, ticari ve zirai gelir, serbest meslek kazancı bildirenler de yararlanabilecek.

A Haber'de yer alan habere göre; Gelir Vergisi Kanunu kapsamında ücret geliri elde eden basit usule tabi esnaf, özel hizmetlerdeki şoför, özel inşaat işlerinde çalışan inşaat işçileri, kira geliri elde eden gerçek kişilerin yanında çalışanlar 31 Ağustos tarihine kadar vergi dairelerine başvuru yaparak verilerini tarh ettirebilecek. Yasa kapsamındaki tutarın 30 Eylül tarihine kadar ödenmesi durumunda borçlara katsayı uygulanmayacak.

PİŞMANLIK ZAMMI TAHSİL EDİLMEYECEK

Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait "Beyan edilmemiş gelir ve kazançların pişmanlıkla beyanı" broşürü yayınladı. Yapılandırma Yasası ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilen gelir, kazanç, veriye tabi diğer olayların pişmanlıkla veya kendiliğinden beyanname verilmesi suretiyle yasa...