07 / 05 / 2024

vergi dairesinde verilen beyanlar

vergi dairesinde verilen beyanlar

Mükelleflerin vergi dairesine bildirmek zorunda oldukları hususlar nelerdir? Vergi dairesine neler bildirilir? Vergide Adres Değişikliği ve İşletmede Değişiklik nasıl yapılır? Doğru adres bildirimi nasıl yapılır?

Vergi kaydı silinmiş emekli esnaflara da 5 bin TL ikramiye! Çiftçiler de talep etmişti! TESK'ten son dakika açıklaması!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyeden vergi kaydı silinmiş emekli esnafın da yararlanması talebini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar... 

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Ünlü iş insanından şaşırtan çıkış: Bizden daha çok vergi alınsın en makul olanı bu

Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Kovid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıl aranın ardından İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Zirvede konuşan iş insanı dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle "Zenginlerden daha fazla vergi" alınsın önerisi getirdi

ENKA İnşaat'ın 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

ENKA İnşaat'ın geçici vergi beyannamesi ile verilen, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu yayınlandı. 

Akmerkez GYO'nun 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

Akmerkez GYO'nun Geçici Vergi Beyannamesi ekinde verilen 01 Ocak 2020-31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu yayınlandı.  

Reysaş GYO 2020 yılı 4. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Reysaş GYO 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesi ekinde verilen, Sermaye Piyasası Mevzuatı'na göre düzenlenmemiş gelir tablosunu yayınladı. 

Esnafa kira desteğinde vergi karışıklığı!

“Hibeler karşılıksız ama tebliğe vergi muafiyeti hükmü eklenmeli” diyen Vergi Hukukçusu Prof. Dr. Ahmet Ak, tebliğe ekleme yapılmazsa esnafa verilen hibeler için vergi doğabilir diye uyardı. 

Emlak Konut GYO 3. dönem geçici vergi beyannamesi!

Emlak Konut GYO tarafından 2020 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO'nun 2020 1. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi Ekinde verilen ve SPK Mevzuatına göre düzenlenmemiş Gelir tablosu yayınlandı. 

Yeşil GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Yeşil GYO'nun Geçici Vergi Beyannamesi ekinde verilen, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir Tablosu yayınlandı.

Tek-Art İnşaat'ın 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Tek-Art İnşaat tarafından Geçici Vergi Beyannamesi ile verilen, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenen 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir Tablosu'nu yayınladı. 

Enka İnşaat'ın 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Enka İnşaat tarafından Geçici Vergi Beyannamesi ile verilen, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenen 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir Tablosu'nu yayınladı. 

İdealist GYO 2019 Yılı 1. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

İdealist GYO, bağlı bulunduğu Ümraniye Vergi Dairesi'ne verilen 2019 Yılı 1. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi'ni yayınladı. 

vergi dairesinde verilen beyanlar Haberi

vergi dairesinde verilen beyanlar

Vergi dairesine neler bildirilir?

Mükelleflerin vergi dairesine bildirmek zorunda oldukları hususlar şu şekilde sıralanıyor.


- İşe başlama, 

- Değişiklikler, (Adres Değişikliği, İş Değişikliği, İşletmede Değişiklik, Bina ve Arazi Değişiklikleri) 

- İşi bırakma,


Yukarıda görüldüüü üzere adres değişikliği ile bina ve arazi değişikliklerinin de vergi dairesine bildirilmesi gerekiyor.


1. Adres değişikliği

İş yeri veya ikamet adreslerini değiştiren mükellefler, adres değişikliklerini, değişimin meydana geldiği tarihten itibaren bir ay içerisinde bağlı bulundukları vergi dairesine bildirirler. 


Mükellefler tarafından bildirilen adreslerde mahalle, cadde ve sokak isimleri kısaltmalar kullanılmadan tam ve açık bir şekilde belirtilmelidir. Mükellefe ulaşılabilecek tüm telefon numaraları ve varsa elektronik posta adresi de dilekçede yer almalıdır.


Örnek 1- Vergi dairesince mükellef (A) Ltd. Şti.’ye ilişkin 2006 vergilendirme dönemine ait kurumlar vergisi beyannamesinin


verilmediğinin tespit edilmesi sonucunda ilgili dönem matrah takdiri için 01.05.2007...