27 / 04 / 2024

Vergi kaydı silinmiş emekli esnaflara da 5 bin TL ikramiye! Çiftçiler de talep etmişti! TESK'ten son dakika açıklaması!

Vergi kaydı silinmiş emekli esnaflara da 5 bin TL ikramiye! Çiftçiler de talep etmişti! TESK'ten son dakika açıklaması!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyeden vergi kaydı silinmiş emekli esnafın da yararlanması talebini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar... 



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus şekilde 5 bin TL ikramiye ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Bendevi Palandöken, söz konusu açıklamasında, emekli esnaf ve sanatkarların taleplerini dile getirdi. 

Vergi kaydı silinmiş emekli esnaflara da 5 bin TL ikramiye! Çiftçiler de talep etmişti! TESK ten son dakika açıklaması!

ESNAF VE SANATKARLARA AYRIM YAPILMADAN İKRAMİYE VERİLMELİ

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilere verilen 5 bin TL tutarındaki ikramiye ödemesinden, vergi kaydı silinmiş emekli esnafın da yararlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Bendevi Palandöken, vergi kaydını sildirmiş fakat hala oda kaydı olan ve mesleğini aktif şekilde sürdürmeyen esnaf ve sanatkarların da bu haktan mutlaka yararlandırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Söz konusu açıklamasında "Üyelerimiz en çok primi cebinden ödeyerek emekli olan ve en düşük emekli maaşını alan bir kesim. SSK’lı çalışanlar en çok 7 bin 200 günde emekli olurken, bizim üyelerimiz günde 16-18 saat çalışarak hem de cebinden prim ödemesi yaparak 9 bin günde emekli oluyor" ifadelerine yer veren Palandöken, bu koşullarda ilk olarak bu ikramiyenin hiçbir ayrım yapılmadan esnaf ve sanatkarlara ödenmesi gerektiğini söyledi. 

Vergi kaydı silinmiş emekli esnaflara da 5 bin TL ikramiye! Çiftçiler de talep etmişti! TESK ten son dakika açıklaması!

ÇİFTÇİLER DE TALEP ETMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhuriyetin 100. yılına özel emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılacağı geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. 

Söz konusu ikramiyeler, çalışmayan emeklilerin hesaplarına geçtiğimiz hafta yatırıldı. Milyonlarca emekli 5 bin TL ikramiye ödemesini aldı.

SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyelerini almalarının ardından, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olduğu için çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan çiftçiler gündeme geldi. 

Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili de bir son dakika gelişmesi yaşandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 bin lira ödemeden yararlanamayan çiftçiler için harekete geçtiği ifade edildi. 

AK Parti grubu ve parti yönetiminin, emekli çiftçilerden gelen bu talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği ileri sürülürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ilgili görüşmeler için harekete geçtiği belirtildi. 

İkinci, üçüncü evini alacaklara bir şok daha! 1 milyonluk kredide tam bu kadar BSMV ödenecek!

Tarım Kredi 20-30 Kasım indirim kataloğunda; Salça 19,90 TL, dana kıyma 96,90 TL, ayçiçek yağ 39,90 TL'ye düştü!

En çok konut aranan ilçe belli oldu! Beylikdüzü 2 aydır zirveyi kaptırmıyor!

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?


Geri Dön