28 / 04 / 2024

vergi dairesinin bağlı olduğu bakanlık

vergi dairesinin bağlı olduğu bakanlık

Vergi daireleri ile ilgili esas ve usuller 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

EYT'lilere vergi muafiyeti müjdesi! Resmen ödenmeyecek! EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

Son günlerde sık sık 'Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar emlak vergisi muafiyetinden nasıl faydalanacak?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. EYT'lilerin vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Değerli konut vergisinde taksit ödemeleri yarın başlıyor!

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasında ilk taksitlerin yarına kadar ödenmesi gerekirken, bu yıl uygulanmasına başlanan değerli konut vergisinin ilk taksit ödemeleri yarın başlıyor...

Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca devam eden Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Mirasçılar dikkat! Vergi dönemi başlıyor!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi halinde miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Veraset İntakal vergisi ödemeleri yarın başlıyor...

Çifte emlak vergisi dönemi başlıyor!

Yürürlüğe giren yeni vergi ile artık bazı vatandaşlar çifte emlak vergisi ödeyecek. Peki kimler hem emlak vergisi hem de değerli konut kredisi ödeyecek? Ödemeler ne zaman başlıyor ve nereye yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Ev sahipleri dikkat! 5 gün sonra başlıyor!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinin tarihleri açıklandı. Vergi dönemi 5 gün sonra başlıyor. İşte tüm merak edilenler...

Lüks konuta vergi Şubat’ta başlıyor!

Vergi paketiyle konut piyasasında adeta yeni dönem başlıyor ve gayrimenkulde değerleme zorunluluğu geliyor.  5 milyon TL'yi aşan evlere Şubat 2020'den itibaren 'değerli konut vergisi' getirilirken, değerleme çalışmaları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi yarın başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında alınacak.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 3 gün sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 35 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yapılabilecek.

vergi dairesinin bağlı olduğu bakanlık Haberi

vergi dairesinin bağlı olduğu bakanlık

Vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi dairelerinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin esas ve usulleri 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. 


Yönetmelik, Defterdarlığa bağlı başkanlık, müdürlük veya bağlı vergi dairesi şeklinde kurulan vergi dairelerinin kuruluş esaslarına, örgütlenmesine, birimlerin görevlerine, yönetim ve kadrosuna, görev, yetki ve sorumlulukların dağılımına ilişkin hükümleri kapsıyor. Peki, vergi daireleri hangi kuruma bağlı?


Vergi daireleri Maliye Bakanlığı'na bağlı olup; bu yönetmelik, Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 543 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eklenen Ek 14 üncü Maddesine göre hazırlanmıştır.


Vergi Dairelerinin Kuruluş Esasları

Vergi Daireleri 

Madde 4- Vergi daireleri, mükellefi tesbit eden, vergi, resim ve harç tarh eden, tahakkuk ettiren, ceza kesen ve tahsil...