08 / 07 / 2024

vergi düzeltmesi

vergi düzeltmesi

Vergide düzeltme hakkı, mükelleflerin dava açma süresi içerisinde veya sonrasında düzeltme talebinde bulunabilme hakkına deniyor. Peki, vergide düzeltme talebi nasıl yapılır? İşte vergide düzeltme hakkı..

Vergi taslağının hazırlanan son hali nasıl olacak?

Vergi düzenlemelerine ilişkin olarak hazırlanan Torba Yasa teklifi iş dünyası temsilcileri ile paylaşıldı ve görüşlerine başvurulduğu kaydedildi. EKONOMİ yazarı Abdullah Tolu'nun yazısına göre; İş dünyasına sunulan Torba Yasa teklifinde asgari vergi düzenlemeleri ön plan çıkıyor.

Tunç Şatıroğlu'ndan kira vergisine büyük tepki! Ev sahibi düşmanı uygulamalar!

Yeni vergi düzenlemelerinden ev sahipleri de nasibini aldı. Ev sahipleri kira vergilerini artık her ay peşin olarak ödeyecek ve yüzde yirmisi vergi olarak alınacak. Konuyu değerlendiren Ekonomist Tunç Şatıroğlu yeni vergi sistemine tepki gösterdi.

Konut sektöründe vergi düzenlemesi!

Gayrimenkul piyasasına yönelik yeni vergi düzenlemeleri iddiası sektörde farklı tepkilere ve tedirginliğe yol açtı. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan yeni düzenlemeyle beraber neler olacağını ve konut piyasasını nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

Gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleri neleri değiştirecek?

Ekonomim yazarı Abdullah Tolu bugünkü yazısında gayrimenkulde yeni vergi düzenlemelerini yazdı. Peki gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleriyle neler değişecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemeler...

'Konutta yeni vergi düzenlemesi' kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur!

Finansal danışman Hüseyin Kantürk, X sosyal medya hesabından konutta yeni vergi düzenlemesine değindi ve "Kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılardan vergi düzenlemesine tepki: Bize zam olarak yansıyacak!

Kiracılardan TBMM’ye getirilmesi planlanan vergi düzenlemelerine tepki geldi. Ayrıca konu ile ilgili olarak açıklama yapan emlakçılar, söz konusu bu durumun kira artışına sebep olacağını kaydetti.

Kira vergisinde muafiyet kalkıyor: Ev sahipleri yüzde 64 oranında daha fazla vergi ödeyecek! 

Ev sahiplerinin vergi yükünü artıran yeni bir vergi düzenlemesi için düğmeye basıldı. Düzenlemeyle kira vergisinin yüzde 50’den fazla artması bekleniyor. Ev sahipleri ise bu vergi yükünü kiracıya yansıtacak ve kiralar fırlayacak. İşte detaylar...

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

vergi düzeltmesi Haberi

vergi düzeltmesi

Vergide düzeltme talebi!

Vergide düzeltme hakkı, mükelleflerin dava açma süresi içerisinde veya sonrasında düzeltme talebinde bulunabilme hakkına deniyor. Verginin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, mükelleflerce vergi yargısına başvurmadan önce vergi dairesinden düzeltme talep edilerek çözüme ulaşmak mümkün oluyor.


Vergi hatalarının bulunduğunun tespiti halinde düzeltme yapıldığı ölçüde vergi borcu ortadan kalkar. Düzeltme, vergi aslı kadar vergi cezası ile de ilgili olabilir. 


Düzeltmeye Konu Olmayan Vergi Uyuşmazlıkları

- Tartışmaya açık olan hukuki uyuşmazlıklar, (Yorum uyuşmazlıkları)


- Yargı mercilerince bir karar verilmiş olan yanlışlıklar, (V.U.K Mad:125)


- Ödeme emri aşamasındaki uyuşmazlıklar. (V.U.K. Mad:125,6183 sayılı A.A.T.U.H.K’nu Mad:58 )


Vergi hatası, vergi ile ilgili hesaplarda veya vergilendirmede yapılan hatalar yüzünden haksız yere fazla veya eksik vergi istenmesi veya alınmasıdır.


Vergi Hatalarının Düzeltilmesi

- Re’sen düzeltme; idarece tereddüde imkan vermeyecek...