27 / 04 / 2024

vergi hatasının düzeltilmesi

vergi hatasının düzeltilmesi

Vergide, hesap ve vergilendirme hataları yapılabiliyor. Yapılan vergi hatalarının düzeltilmesi de mümkün oluyor. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan rehbere göre vergi hataları nasıl düzeltilir?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Konut kiralamadaki kurumsallaşma vergi kaybını engelleyecek!

Son senelerde kayıt dışı hususlarla gündeme gelen ve sayıları 10 binleri ilgilendiren kısa ve orta vadeli emlak kiralama sektöründe başlayan kurumsallaşmanın turist sayısını yükseltemesi ve vergi kaybını önlemesi öngörülüyor.

Binaların dış cephe reklamına vergi var mı?

Binasının dış cephesine reklam alan, gelir elde eden tüm mülk sahiplerinin vergi beyannamesi vermesi gerekiyor. Yükümlülüklerini aksatan mülk sahipleri ağır cezalarla karşı karşıya kalabiliyor.

5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için,5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi inceledi. İşte 5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi...

Vergi mükellefleri beyanname dönemini kaçırmayın!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyanmame dönemi 1 Mart itibari ile başladı. Vergi mükellefleri beyanname dönemini kaçırmayın. Beyannameler için son tarih 25 Mart.

Türkiye, uluslararası vergi standartlarını kabul etti!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek uluslararası vergi standartlarını içeren çok taraflı uluslararası anlaşmaya Türkiye adına imza attı. Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ramazan Biçer, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ilgın Dış Ticaret Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ilgın Dış Ticaret Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Cüneyt Altınok Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Erdinç Kaya Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 11 Hazşran'da kuruldu.

İstikrarsızlık konut satışlarını düşürür!

Tek parti iktidarıyla 13 yıldır ülke ekonomisinin dinamosu görevini gören inşaat sektörünün temsilcileri, belirsizliğin devam etmesi halinde konut satışlarının düşeceği uyarısında bulundu. İşte o açıklamalar...

İstikrar konut fiyatlarını düşürür!

Koalisyon hükümetinin inşaat sektörünü sekteye uğratacağını belirten işadamları, istikrarın ise konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi.

Kocaeli'de D-100’e bakan binaların dış cepheleri iyileştirildi!

Kocaeli'nin yaşanabilir, estetik ve kent kimliği kazanmış örnek şehir olması için projeler hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin meydanları ve ana güzergahlarına bakan binaların dış cephelerinin iyileştirilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Kocaeli'de 27 binanın dış cepheleri iyileştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından D - 100 Karayolu ’nun İzmit geçişine bakan 27 binanın dış cepheleri boyanarak iyileştirme yapıldı.

vergi hatasının düzeltilmesi Haberi

vergi hatasının düzeltilmesi

Vergi hataları nasıl düzeltilir?

Vergide, hesap ve vergilendirme hataları yapılabiliyor. Yapılan vergi hatalarının düzeltilmesi de mümkün oluyor. Vergi hatalarının düzeltilmesine ilişkin esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan rehberde açıklanıyor. Peki, vergi hataları nasıl düzeltilir?


Re’sen düzeltme; 

İdarece tereddüde imkan vermeyecek derecede açık olan hatalar vergi dairesince vergi dairesi müdürünün kararıyla re’sen düzeltilebilir. Ancak bu düzeltme, mükellefin lehine ya da aleyhine olabilir.


Mükellef lehine vergi dairesince yapılan düzeltme sonucunda nakden iade çıkabilir.


Mükellef lehine yapılan düzeltmelerde, mükellefe düzeltme fişinin bir örneği tebliğ edilir. Hatalı tarhiyatın dayanağı tahakkuk fişi veya ihbarname, düzeltilen tutar dışında kalan kısmı ile geçerliliğini korur. 


Mükellefin, düzeltme fişinin tarafına tebliğ edildiği tarihten itibaren 1 yıl içinde nakden iade veya mahsup talebi için vergi dairesine müracaat etmesi gerekir. Mükellef vergi dairesine bu alacağı için...