06 / 05 / 2024

vergi işleyişi

vergi işleyişi

TÜRK Ekonomi Bankası Sorumlu Bankacılık anlayışıyla iller bazında yeni bir sohbetler dizisi başlattı. Çalışma büyüklüğü 100-500 bin TL arasında olan müşterilerine hizmet sunan TEB Yıldız Bankacılık Sohbetleri'nin ikincisi Antalya'da gerçekleşti...

Bitcoin o ülkenin resmen para birimi oldu! Vergi için de kullanılacak

Kripto para birimi Bitcoin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde resmi para birimi oldu. Orta Afrika Cumhuriyeti, dünya üzerinde El Salvador'dan sonra bitcoini resmi para birimi olarak kabul eden ikinci ülke oldu.

2022'de emlak vergisine ne kadar zam geldi?

Emlak vergisi mükellefleri bu sene ne kadar zam ödeyeceklerini önceden hesaplayabiliyor. Vergi için her yıl yeniden değerleme oranları belirleniyor. Peki, 2022'de emlak vergisine ne kadar zam geldi?

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2022! Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başladı. Mükellefler vergi için son tarihin ne zaman olduğunu araştırıyor. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Değerli konut vergisi ödemeleri başlıyor!

Değerli konut vergisi için beyanname verme süresi 22 Şubat tarihinde dolacak. Vergi için ilk taksitler ise 1 Mart Pazartesi gününe kadar ödenecek...

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son günler!

Veraset ve intikal vergisi için ilk taksit ödemeleri bu ay itibariyle başladı. Mirasçıları yakından ilgilendiren vergi için ödemelerin ay sonuna kadar yapılması gerekiyor.

10 soruda 2018 kira gelir vergisi!

2018 yılı kira gelir vergisi beyan ve ödeme dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Vergi için kimler beyanname vermek ve ödeme yapmak zorunda? İşte 2018 kira gelir vergisi detayları..

5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. İşte 5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018..

Emlak vergisi son taksiti 2017!

2017 yılına ait emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar devam ediyor. Vergi için mükelleflerin ödemelerini bu tarihe kadar yapmaları gerekiyor..

Beyaz eşya, mobilya ve konutta indirimli vergi için son 12 gün!

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın "Süreyi uzatmayacağız" dediği beyaz eşya, konut ve mobilyada indirimli vergi uygulaması 30 Eylül'de sona eriyor.

Kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden alınan vergi için ödemeler devam ediyor. Peki, kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi ödemesini kim yapmalı?

Ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Peki, ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler nelerdir?

Miras vergisi 1. taksiti bugün başladı!

Geçtiğimiz sene kendisine miras kalan mirasçıların ödemek ile mükellef olduğu miras vergisi için 1. taksit ödemeleri bugün başladı. Vergi için 2. taksitler Kasım'da ödenecek..

vergi işleyişi Haberi

vergi işleyişi

TEB Bireysel ve Yıldız Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı TEB Yıldız Bankacılık Sohbetleri'ne TEB Yıldız Bankacılık müşterilerinin ilgisi büyük oldu. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan vergi ve hukuk uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, TEB Yıldız Bankacılık müşterilerini gayrimenkul, otomotiv, menkul kıymet ve daha birçok konuya ait vergi işleyişi konusunda bilgilendirdi ve katılımcıların sorularını...