02 / 05 / 2024

Vergi sistemi 2019

Vergi sistemi 2019

Değerli konut vergisi ve tatile gidenlerden yüzde 2 oranında vergi alınması gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni vergi düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

İkinci, üçüncü eve vergi sistemi uygulanabilir değil! Konut fiyatları ne olur?

Merkez Bankası'nın önerdiği birden çok ev için ek vergi, gündemden düşmüyor. Peki bu vergi sektörde uygulanabilir mi? Uygulandığında fiyatlar düşer mi? İşte ayrıntılar...

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bakan Şimşek açıkladı: 2024'te ÖTV ve KDV gibi vergilerde artış olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha adil bir vergi sistemi için çok ciddi adımlar atacaklarını belirterek, gelecek senenin ikinci yarısından itibaren çok güçlü bir dezenflasyon sürecine girileceğini açıkladı.

Vergide yeni dönem... Gelire göre vergi sistemi geliyor!

Gelire göre vergi sistemi gündemde tekrardan yerini aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuya ilişkin çalışma başlattıklarını belirtti. Peki, gelire göre vergi ödeme nasıl olacak? İşte detaylar...

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

Kandilli Rasathanesi’nin Marmara Denizi’nde kurduğu erken uyarı sistemine 2019'da trolle avlanan balıkçılar tarafından zarar verildi. Aradan geçen süreye karşın sistemin henüz onarılmadığı belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

Çalışanlara 618 lira iade! AGİ gitti, vergi istisnası geldi!

Çalışanlara 638 lira iade geliyor! Uzun yıllardır uygulanan AGİ sistemi yerine vergi iadesi verilecek. Brüt ve net ücretli çalışanlar bu iadeden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor.

Küresel kurumlar vergisi sistemi mi geliyor?

OECD’nin ortaya attığı Küresel Vergi Sistemi fikri yakın zamanda hayata geçecek gibi görünüyor. OECD’nin teklifi iki ana esas üzerinde kurulu. İşte küresel kurumlar vergisi sistemi detayları...

Faizsiz konut sistemi başvuruları 2019'dan sonra rekora koştu!

Faizsiz konut sisteminde faaliyette bulunan 30 şirketin 400 bin üyesi bulunuyor. 2019’dan sonra faizsiz konut sistemiyle konut sahibi olmak isteyen vatandaşların sayısı adeta patladı.

2019 yılında en fazla vergi beyan eden mükellefler mecliste!

2019 yılı vergilendirme döneminde en fazla vergi beyan eden mükellefler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisinde meşruiyet kalktı!

Vergilendirme meşruiyetinin temini için bir takım vergilendirme ilkeleri geliştirildi. Bu kapsamda Türk vergi sistemi meşruiyetini kaybetti.

Nurol GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Nurol GYO'nun tabi olduğu Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II, No: 19.1 sayılı Kar Payı Tebliği uyarınca, 2019 yıl sonu yasal kayıtlarında (Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan kayıtlar) net dağıtılabilir dönem karı bulunmuyor.

Vergi sistemi 2019 Haberi

Vergi sistemi 2019

Vergi sistemi hakkında yeni düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Otellerde konaklayanlardan yüzde 2 oranında vergi alınması gündeme geldi. Gelir vergisi üst limiti de yüzde 35'ten yüzde 40'a yükseltildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş önemli açıklamalar yaptı. Muş'un açıklamalarına göre değerli konut vergisi kapsamında bazı konutlardan ek vergi alınması planlanıyor. Kambiyo muameleleri vergisi kapsamında binde 1'den binde 2'ye artılacak.

Muş'un açıklamaları şöyle:

- Konaklama vergisi ihdas etmiş olacağız. Yüzde 2'dir. Hasılat üzerinden alınacak. Bu yıl için 2020'de yüzde 1, 2021'de yüzde 2 olarak uygulanacak. 2020'nin Nisan ayı başında vergi devreye girecektir. Konaklayanlardan alınacaktır. Öğrenci, diplomatlar vergiden istisna olacak.

- Gelir vergisi üst dilimini yüzde 35’ten yüzde 40’a çıkarmayı teklif ediyoruz. 100 bin liranın üzerinde gelir elde edenler vergi verecektir....