20 / 05 / 2024

vergi tahsil eden bankalar

vergi tahsil eden bankalar

Vergi borcu, vergi dairelerine gidilerek ödenebildiği gibi, vergi tahsil etmeye yetkili bankalar ile de ödeme yapılıyor. Peki, vergi tahsil yetkisi verilen bankalar nelerdir? İşte yanıtı...

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL iş yerinden ise 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri gelir vergisi dönemi başladı. Peki evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kirasını düzgün tahsil eden ev sahipleri, kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. Peki, kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?

Evini satarak gelir elde eden vatandaşlar hangi vergiyi, ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Siz de "2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Miras kalan da vergi ödeyecek!

Kendisine miras kalan kişiler, intikal eden bu miras için her yıl düzenli olarak vergi veriyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri bu ayın sonunda sona eriyor. 

Yeni vergi barışında gayrimenkuller gerçek değerine yükseltilebilecek!

Devletin 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla tahsil edemediği bütçe geliri toplamı 623 milyar 984 milyon Türk Lirası oldu. Tahsil edilemeyen vergi gelirleri bu tutarın 282 milyar 614 milyon Türk Lirası'na denk geliyor. Peki yeni vergi barışının kapsamı ne? İşte detaylar..

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Binlerce mükellefe müjdeli haber geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin ertelendiği açıklandı. Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs olarak belirlendi. 

Almanya'da konut modernizasyonuna 10 yıl süreyle vergi indirimi!

Hürriyet gazetesi yazarlarından Ayhan Can, köşesinde evini veya binasını modernize eden konut sahiplerine yönelik diğer vergi kolaylıklarını kaleme aldı. İşte Can'ın o yazısı...

2019 yılında en fazla vergi beyan eden mükellefler mecliste!

2019 yılı vergilendirme döneminde en fazla vergi beyan eden mükellefler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

vergi tahsil eden bankalar Haberi

vergi tahsil eden bankalar

Vergi tahsil yetkisi verilen bankalar!

Vergi mükellefleri, mükellefi olduğu vergi borcunu zamanında ödemek ile yükümlü oluyor. Vergi borcu, vergi dairelerine gidilerek ödenebildiği gibi, vergi tahsil etmeye yetkili bankalar ile de ödeme yapılıyor. Vergi tahsil yetkisi verilen bankalar aşağıda sıralanıyor:


Hangi bankalarda vergi ödenir?

AKBANK T.A.Ş.(*)


AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.


ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.


ALTERNATİFBANK A.Ş.


ANADOLUBANK A.Ş.


ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


CITIBANK A.Ş.


DENİZBANK A.Ş. (*)


BURGAN BANK A.Ş.


FİBABANKA A.Ş.


FİNANSBANK A.Ş. (*)


HSBC BANK A.Ş. (*)


ING BANK A.Ş.


KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


ODEA BANK A.Ş.


ŞEKERBANK T.A.Ş.


T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)


TEKSTİLBANK A.Ş.


TURKISHBANK A.Ş.


TURKLAND BANK A.Ş.


TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)


POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT) **


TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. (*)


YAPI VE KREDİ BANKASI...