27 / 04 / 2024

vergi türü kodları 2014

vergi türü kodları 2014

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi türü kodları ve açıklamalarını resmi internet sayfasında kamuoyuna duyuruyor. Peki emlak vergisi kodu kaçtır? İşte vergi türü kodları ve açıklamaları 2014..

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

Kira gelirlerinde götürü gider oranı düşüyor!

Kira gelirlerinin vergiye tabi tutarının hesaplanması ile ilgili götürü gider oranı yeni vergi kanunu tasarısı ile yüzde 25'ten yüzde 15'e indirildi.

Zenginler paralarını vergi ödenmeyen ülkelere götürüyor!

Dünyanın birçok zengini paralarını verginin olmadığı ücra ülke ve adalara götürüyor Bu bölgelerin genellikle tatil yerleri olması ve şirket barındırmamaları dikkat çekiyor.

Vergi Usul ve Gelir Vergisi Kanunları yasalaştırılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, 2017-2019 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı'nı (OVP) açıkladı. Buna göre 2017-2019 döneminde Vergi Usul ve Gelir Vergisi Kanunları yasalaştırılacak.

Düşük gelirlilerin konut sahibi olması kolaylaştırılacak!

Hükümet düğmeye bastı. Damga vergisi yükü azalacak, düşük gelirlinin konut sahibi olması daha da kolaylaştırılacak. Taşınmaz alımlarının finansmanındaki kredilere ilişkin vergi istisna ve muafiyetlerinde artık sosyal, ekonomik amaçlar dikkate alınıyor.

Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?

Kiracı olarak kira geliriniz 500 TL'nin üstündeyse ve buna rağmen ev sahibiniz kirayı elden almayı tercih ediyorsa, kira gelir vergisini de ödemiyor demektir. Peki, "Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Vergi türü kodları ve açıklamaları!

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi türü kodları ve açıklamalarını resmi internet sayfasında kamuoyuna duyuruyor. Peki emlak vergisi kodu kaçtır? İşte vergi türü kodları ve açıklamaları 2014..

İstanbul'da Fuel-Oil ünitelerinin kombine çevrim santraline dönüştürülmesi!

İstanbul ili, Avcılar ilçesi, Ambarlı mevkii'nde; "Fuel-Oil l-ll-lll Ünitelerinin Çift Yakıtlı (doğalgaz+motorin) Kombine Çevrim Santraline Dönüştürülmesi ve Kapasite Artışı Projesi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek...

Sakarya eski TZDK Yemekhanesi Sanat Galerisi’ne dönüştürüldü!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park’ta bulunan Eski TZDK Yemekhanesi, modern bir Sanat Galerisi’ne dönüştürüldü. Fatih Turan, modern sanat galerisinin bayramdan hemen sonra düzenlenecek bir sergiyle açılacağını duyurdu...

Gaziosmanpaşa'da afet sonrası toplanma alanı toplu konuta dönüştürüldü!

Gaziosmanpaşa'da afet sonrası toplanma alanı toplu konuta dönüştürüldü. Depremde toplanacak yer yok. Gaziosmanpaşa'nın Mevlana Mahallesi'nde yer alan afet sonrası toplanma alanı, toplu konut alanına dönüştürüldü...

Meydan Ümraniye AVM LÖSEV İyilikler Tırı’nı ağırladı!

Duyarlı ve iyiliksever bağışçıların destekleriyle ihtiyaç sahibi ailelere yardımları birebir elden ulaştırarak binlerce lösemili çocuğun yüzünü güldüren LÖSEV İyilikler Tırı’nın durağı bu kez Meydan Ümraniye AVM’ydi...

Yerleri kamulaştırılanların iskanı!

Yerleri kamulaştırılanların iskanı nasıl oluyor, diye merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve konu ile ilgili detaylara ulaşmak için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte Yerleri kamulaştırılanların iskanı...

vergi türü kodları 2014 Haberi

vergi türü kodları 2014

Vergi türü kodları ve açıklamaları!

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi türü kodları ve açıklamalarını resmi internet sayfasında duyuruyor. Vergi türü kodlarına göre, Emlak vergisinin kodu 4007 iken; yıllık gelir vergisinin kodu 0001'dir. 


Yeni inşa olunacak bina vesair tesisteri tescil harcı kodu ise 9063'tür. Vergi türü kodları ve açıklamaları aşağıda sıralanıyor. 


Vergi türü kodları listesi:

0001 YILLIK GELİR VERGİSİ

0002 ZIRAİ KAZANÇ GELİR VERGİSİ

0003 GELİR VERGİSİ S. (MUHTASAR)

0004 GELİR GÖTÜRÜ TİCARİ KAZANÇ

0005 GELİR GÖTÜRÜ SERBEST MESLEK KAZANCI

0006 GELİR GÖTÜRÜ ÜCRET

0007 DAĞITILMAYAN KAR STOPAJI

0010 KURUMLAR VERGİSİ

0011 KURUMLAR VERGİSİ STOPAJI (KVKM24)

0012 GELİR VERGİSİ (GMSI)

0014 BASIT USULDE TİCARİ KAZANC

0015 GERÇEK USULDE KATMA DEĞER VERGİSİ

0017 GÖTÜRÜ USULDE KATMA DEĞER VERGİSİ

0020 MEP İŞTİRAKÇİSİ KURUMLAR VERGİSİ

0021 BANKA...