26 / 07 / 2024

vergi yargılamasında ispat

vergi yargılamasında ispat

Vergi davalarında kural olarak yazılı yargılama usulü uygulanmaktadır. Duruşma talebi, dava dilekçesi ile cevap ve savunma dilekçeleri ile yapılabilir. Vergi yargılamasında ispat külfeti de yer alıyor. İşte vergi hukukunda ispat ve delil...

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın yaşadığı daire 12 milyon 775 bin TL'ye satılıyor!

Genelev patroniçesi olarak bilinen ve eski vergi rekortmenleri arasında yer alan Matild Manukyan'ın İstanbul Şişli’de hayatını kaybettiği Huzur Palas’taki dairesi 12 milyon 775 bin liraya satılıyor. 

Tapuda gerçek bedelle satış, kiraya yüzde 20 stopaj, birden çok eve vergi taslaktan çıkarıldı! 

Bu hafta Meclis'e sunulacak vergi paketi taslağında kritik maddeler üzerinde değişikliğe gidildi. Tapuda gerçek bedelle satış, kiraya yüzde 20 stopaj, birden çok eve vergi taslaktan çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

ÖTV indirimli araç alımına kısıtlama geliyor!

Yeni hafta ile beraber Meclis'in gündemine gelecek yeni vergi paketi kapsamında, engellilere sağlanan ÖTV indirimine kısıtlama getirilmesi ve taşıtların veraset yolu ile intikalinde vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi planlar arasında yer alıyor. 

Konutta vergilerin artırılmasına sektörden büyük tepki! Bu uygulama inşaat sektörünü bitirir!

Vergi reformu taslağında, konut sahipleri ile konutu yatırım aracı olarak kullananların daha fazla vergi ödemelerine yol açacak düzenlemelerle ilgili sektörden sert tepki geldi. 

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

Vergi ve SSK borcu olanları ümitlendirecek gelişme! Bu haberi alanlar resmen zevkten dört köşe oldu!

Milyonlarca vatandaşın gündeminde "2023'te vergi affı var mı? Vergi affı ne zaman gelir?" soruları yer alırken Ankara kulislerinde dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. Hükümetin SGK ve vergi borçlarında af ve yapılandırma yapmak için hazırlık içerisinde olduğu öğrenildi. Diğer yandan çek ve ehliye

Avusturya'dan flaş hamle! Avusturya enerji şirketlerinden ek vergi alacak!

Avusturya'da devlet, 'fazla vergi' adı altında enerji şirketlerinden vergilerin yaklaşık yüzde 40'ını toplamaktadır.

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022! Emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022 merak ediliyor. Her sene mal sahipleri tarafından ödenen verginin ödeme tarihleri, GİB tarafından vergi takvimi kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir?

Yeşil GYO'nun iflas davası 9 Aralık'ta!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) aleyhine açılan iflas davasının yargılaması 9 Aralık günü saat 10:05'te yapılacak. 

Uluhan Grup'un iflas davası 10 Haziran'da!

Uluhan Grup Enerji İnşaat'ın iflas davası yargılaması 10 Haziran günü saat 10:20'de gerçekleştirilecek. 

Kendin yık kendin yap' modeli artık çok hızla ilerleyecek! 

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz da 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 2012'den beri çok sayıda harç ve vergi indirimi hakkında değerlendirme yaptı. 

vergi yargılamasında ispat Haberi

vergi yargılamasında ispat

Vergi yargılamasında ispat!

Vergi davalarında kural olarak yazılı yargılama usulü uygulanmaktadır. Danıştay ile İdare ve Vergi Mahkemeleri’nde açılan iptal ve belli bir miktarı aşan tam yargı (tazminat) davaları ile tarh edilen vergi, resim ve harçlarla benzeri mali yükümler ve bunların zam ve cezaları toplamı belli bir miktarı aşan vergi davalarında, taraflardan birinin isteği üzerine duruşma yapılır. Bu miktar her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranında arttırılmak suretiyle uygulanır.

Duruşma talebi, dava dilekçesi ile cevap ve savunma dilekçeleri ile yapılabilir. Duruşma davetiyeleri duruşma gününden en az otuz (30) gün önce taraflara gönderilir.


Vergi yargılamasında ispat külfeti..

Taraflar kural olarak iddialarını ispat etmek için her türlü delile başvurabilirler. Kanun, vergiyi doğuran olay ve bu olaya...