27 / 04 / 2024

vergide hata

vergide hata

Vergide, hesap ve vergilendirme hataları yapılabiliyor. Yapılan vergi hatalarının düzeltilmesi de mümkün oluyor. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan rehbere göre vergi hataları nasıl düzeltilir?

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 sınırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Tebernüş Kireçci, bu hataya devam edilmesi halinde daha kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti.

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Birikim yapmaya engel olan 4 kritik hata!

"Hiç birikim yapamıyorum, öyle bir alışkanlığa sahip değilim" diyorsanız siz de bu hataları yapıyorsunuz demektri. İşte birikim yapmayı engelleyebilecek 4  önemli hata...

Coinbase'deki hata bazı kullanıcıları trilyoner yaptı!

Kripto para ticaret platformu Coinbase'de meydana gelen hata sayesinde bazı kullanıcılar kısa sürede dünyanın en zengini insanlardan biri oldu. 

Hataş Proje İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Hataş Proje İnşaat Yatırım Anonim Şirketi Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Faruk Hacıhaliloğlu tarafından kuruldu.

Vergide yapılandırma istekleri gündemde!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, vergide yapılandırma istekleriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması üzere meclise soru önergesi verdi.

Süleymaniye Camii'nde restorasyonda hata!

Süleymaniye Camii'ndeki restorasyon çalışmalarında hata yapıldığı ortaya çıktı. Camide kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralaması yanlış yapıldı.

2017'de hiçbir vergide artış olmayacak!

Maliye Bakanı Ağbal, vergi artışı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de "Her yerde de söylüyorum. 2017 yılında hiçbir vergide bir kuruş dahi artış yapmayacağız." dedi.

Kadıköy Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki hata düzeltildi!

Kadıköy'de Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki tarihi hata düzeltildi.İmar planlarına sinagog olarak yazılan Rum Ortodoks Kilisesiyle ilgili hata, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kaldırıldı.

Akyazı Stadı inşaatında akılalmaz hata!

Tamamlanması ve açılışı adeta yılan hikayesine dönen Akyazı Stadı’nda yaşanan bir hata şok etkisi yarattı. Yapılan kontroller sırasında, otobüslerin soyunma odasına girebilmesini sağlayacak olan tünellerin tavan yüksekliğinin alçak olduğu ortaya çıktı.

Vergide 5 müjde!

Vergide incelemeler 3 yıla düşecek, ceza yükü hafifleyecek. Vergiyi düzenli yatırana indirim yapılırken,işi bozulanlara taksit imkanı getirilecek. Pişmanlık ödemesi uygulanacak.

Yabancı yatırımcılara arsa tahsisi ve vergide kolaylık sağlanacak!

Darbe girişimi nedeniyle geciken yerli ve yabancı yatırımcılara teşvik paketi güncellendi. Yakında açıklanacak olan yeni pakete göre yatırım yapana arsa tahsisinden vergide kolaylık ve kredi imkanına kadar birçok konuda destek sağlanacak.

vergide hata Haberi

vergide hata

Vergi hataları nasıl düzeltilir?

Vergide, hesap ve vergilendirme hataları yapılabiliyor. Yapılan vergi hatalarının düzeltilmesi de mümkün oluyor. Vergi hatalarının düzeltilmesine ilişkin esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan rehberde açıklanıyor. Peki, vergi hataları nasıl düzeltilir?


Re’sen düzeltme; 

İdarece tereddüde imkan vermeyecek derecede açık olan hatalar vergi dairesince vergi dairesi müdürünün kararıyla re’sen düzeltilebilir. Ancak bu düzeltme, mükellefin lehine ya da aleyhine olabilir.


Mükellef lehine vergi dairesince yapılan düzeltme sonucunda nakden iade çıkabilir.


Mükellef lehine yapılan düzeltmelerde, mükellefe düzeltme fişinin bir örneği tebliğ edilir. Hatalı tarhiyatın dayanağı tahakkuk fişi veya ihbarname, düzeltilen tutar dışında kalan kısmı ile geçerliliğini korur. 


Mükellefin, düzeltme fişinin tarafına tebliğ edildiği tarihten itibaren 1 yıl içinde nakden iade veya mahsup talebi için vergi dairesine müracaat etmesi gerekir. Mükellef vergi dairesine bu alacağı için...