16 / 05 / 2024

Vergide sadeleşme inşaata nasıl yansıyacak

Vergide sadeleşme inşaata nasıl yansıyacak

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin olarak sadeleştirme uygulamasının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi.

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Soner Çetin: Projeye aykırı inşaata izin vermem!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 6.9 büyüklüğündeki İzmir depremi nedeniyle inşaatların projeye uygun yapılmasının hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğundan bahsederek, ''Projeye aykırı inşaata izin vermem” diye konuştu.

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı’nın Eyüp’te İBB’nin 3 kez mühürlediği dere yatağındaki inşaata ilişkin soru önergesi kabul edilmedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, bu konunun İBB’yi ilgilendirmediğini belirterek, “Burası şov yeri değildir. Meclisi boşuna meşgul etmeyin” dedi.

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dev şirketler parasını AVM ve inşaata yatırdı!

Ekonomist Dr. İsmet Demirkol, ''Türkiye’ye 400 milyar dolar civarında para geldi. Bu paranın büyük bir kısmı borsaya diğer taraftan da gayrimenkul ve AVM’lere gitti. Türkiye’de çoğu şirket 2008 2019 yılları arası ağırlıklı olarak parasını AVM ve inşaata yatırdı'' dedi.

Caprice Gold mağdurları Jet Fadıl’ın geldiğini duyunca inşaata akın etti!

İnşaatı senelerdir tamamlanamayan Bayramşapa'daki Caprice Gold projesinin mağdurları, Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz'ün gece yarısı inşaat alanına geldiğini duyunca inşaata akın etti.

Kadıköy'de inşaata tuğla taşıyan vinç devrildi!

Kadıköy'de inşaata tuğla taşıyan vinç devrildi. Operatör S.K. kazayı yara almadan atlattı. Vinç ve inşaatta ise maddi hasar oluştu.

Merkez Bankası'ndan faizde sadeleşme hamlesi!

Merkez Bankası, para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlandığını söyledi...

İnşaata yönelen sanayici hazır giyime geri dönüyor!

Konfeksiyon atölyelerini bırakarak inşaata yönelen sanayici hazır giyime dönüyor. Büyüyen pazar iş adamlarının cesaretini de artırıyor. 

İnşaata dayalı büyüme devam ediyor!

Türkiye ekonomisi 2017'nin ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 büyüdü. Ekonomik büyümede inşaat sektörü oldukça etkili.

Vergide sadeleşme inşaata nasıl yansıyacak Haberi

Vergide sadeleşme inşaata nasıl yansıyacak

Demir İnşaat Başkanı Demir, yeni düzenlemede özellikle arsa maliyetlerinden kaynaklanan artışlarda vergilendirmenin inşaatçıyı koruyan bir noktaya taşınmasını istediklerini söyledi. 


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin, olarak Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulamasının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi. 


Demir İnşaat'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Demir, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu vurguladı. Sektör temsilcileriyle bir araya gelerek inşaat sektörünün sorunlarının dinlenmesinin ve sonrasında vergi mevzuatında sadeleştirme çalışmalarının hayata geçirilecek olmasının sektör gelişimi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:"Tiirkiye'de birçok kavramın birbirine karıştığı ve vergi mükelleflerinin anlamakta güçlük çektiği vergi mevzuatının sadeleştirilip daha da kolaylaştırılmasına sektör olarak olumlu bakıyoruz. Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması...