23 / 12 / 2024

Vergide taksitlendirme hakkı

Vergide taksitlendirme hakkı

Amme borcunun vadesinde ödenmesi veya haczin tatbiki veyahut hacze tabi tutulmuş malların paraya çevrilmesi mükellefine borcunun tecil edilebilme imkanı sunuluyor. Peki, vergi incelemesi sırasındaki haklar nelerdir?

Vergi borcu taksitlendirme için son 10 gün!

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile bazı vergi borçlarına yapılandırma hakkı tanındı. 25 Kasım'da sona erecek vergi borcu taksitlendirme için son 10 gün kaldı..

Vergi borcu taksitlendirme 2015!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile birçok vergi borcu ve alacaklara yapılandırma hakkı tanındı. İşte vergi borcu taksitlendirme 2015 şartları...

Emlak vergisi borçları taksitlendirme!

6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisi de dahil bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı getirildi. Peki yasa ile vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergisi borçları taksitlendirme işlemleri...

Vergide mahsup ve iade talep hakkı!

Vergi mükelleflerinin vergi kanunlarının uygulanması sırasında karşılaştıkları özel durumlar ve işlemler ile ilgili olarak sahip olduklar arasında bulunan Mahsup ve İade Talep Hakkı nedir? İşte yanıtı..

Vergide ödeme emrine itiraz hakkı nedir?

Vergide ödeme emrine itiraz hakkı nedir?: Ödeme emrini alan borçlu; böyle bir borcunun olmadığı, borcunu kısmen ödediği, borcun zamanaşımına uğradığı, iddiasıyla vergi mahkemesinde dava açabiliyor...

Vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı!

Vergi mahkemesinde dava açma süresi geçtikten sonra yaptıkları düzeltme talepleri reddolunan mükellefler, şikayet yolu ile Maliye Bakanlığına müracaat edebilirler. İşte vergide şikayet yolu ile müracaat hakkı..

Vergide düzeltme talebi!

Vergide düzeltme hakkı, mükelleflerin dava açma süresi içerisinde veya sonrasında düzeltme talebinde bulunabilme hakkına deniyor. Peki, vergide düzeltme talebi nasıl yapılır? İşte vergide düzeltme hakkı..

Vergide pişmanlık hakkı nedir?

“Vergi Hatalarında Düzeltme İşlemleri ile Pişmanlık ve Islah Hükümlerinin Uygulanması” rehberinde yer alan esaslara göre vergide pişmanlık hakkı nedir? Pişmanlık hakkı hangi vergilerde uygulanır? Hangi vergilerde uygulanmaz?

Kredi kartı taksitlendirme süresine sınırlama geldi!

Kredi kartı taksitlendirme süresine sınırlama geldi. Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte yapılan değişiklikle 1 Şubat'tan itibaren kredi kartları taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek...

Vefa hakkı nedir?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili olan vefa hakkı nedir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Vefa hakkı ne demektir?

Satılan malın belli bir süre içinde geri alınması hakkını ifade eden vefa hakkı ne demektir, detayları haberimizde...

Torunlar GYO Başakşehir arsa ihalesi hakkında açıklama yaptı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Başakşehir ilçesinde yer alan arsa ihalesi hakkında açıklama yaptı...

Mülkiyet hakkı nedir?

Mülkiyet hakkı bir taşınmazın sahibine o taşınmaz üzerinde geniş yetkiler veren haktır. Mülkiyet hakkı nedir ve çeşitleri nelerdir için tıklayın...

Vergide taksitlendirme hakkı Haberi

Vergide taksitlendirme hakkı

Vergi incelemesi sırasındaki haklar nelerdir?

Vergi ile ilgili gizlilik kavramı, vergi uygulamasında görev alan memurların görevlerini ifa ederlerken mükelleflerin şahısları, ailevi durumları, servetleri, faaliyetleri ve faaliyet alanları, gelir durumları, meslek sırları ve benzeri durumlarıyla ilgili olarak öğrendikleri bilgilerin açıklanmaması ve kendileri ile üçüncü kişilerin kullanımına sunulmamasıdır. 


Vergide taksitlendirme hakkı:

Tecil amme borcunun ödeme vadesinin ertelenmesini ifade eder. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48. maddesinde; amme borcunun vadesinde ödenmesi veya haczin tatbiki veyahut hacze tabi tutulmuş malların paraya çevrilmesi mükellefi çok zor duruma düşürecek ise amme borcunun tecil edilebilme imkanı sunulmuştur. 


Vergi incelemesi sürecinde mükellefin haklarını:

1. Vergi İnceleme Elemanının Kimliğini Görme Hakkı 

2. İnceleme Konusunu ve Kapsamını Öğrenme Hakkı 

3. İncelemenin Mükellefin İşyerinde Yapılmasını İsteme Hakkı 

4. Zorunlu Sebepler Nedeniyle İncelemenin Dairede Yapılmasını İsteme Hakkı 

5. Defter...