04 / 05 / 2024

vergiden kaçınma yolları

vergiden kaçınma yolları

Vergiden kaçınma, mükellefin vergisel yükümlülüklerini ve haklarını kanunlara uygun bir şekilde kullanmaları durumunda mümkün olabiliyor. Vergiden kaçınma ise yasal olarak mümkün. İşte gayrimenkul sahipleri için vergiden kaçma yolları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 24. ve 25. dönemlerde Niğde milletvekili olarak görev yapan Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

Türk Hava Yolları bu tarihlerde ucuza bilet kampanyası yaptı! Yüzde 40 indirimi kaçırma!

Ucuz biletle seyahat etmek isteyenlere özel kampanya Türk Hava Yolları’ndan geldi! İstanbul ve Ankara illeri arasında yapılacak uçuşların yüzde 40 daha indirimli olduğu açıklandı. Belirli tarihler arasında geçerli olan bu fırsat seyahat yapmak isteyenleri harekete geçirdi.

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları

Yüksek getirili bir tasarruf hesabına nakit yatırmak, bir banka ikramiyesinden yararlanmak ve bir mevduat sertifikası (CD) hesabı açmak denenmiş ve gerçek faiz kazanma yollarıdır ancak dikkate alınması gereken başka tasarruf seçenekleri de vardır.

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan nakdi mazot ve gübre desteği ile kırsal kalkınma destekleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere destek açıklaması gelmişti. Peki deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzede kira yardımı kaç lira? Deprem kira yardımı ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

THY’den kaçırılmayacak fırsat! Ucuz bilet almak isteyenler hemen THY’ye!

Türk Hava Yolları kaçırılmayacak ucuz bilet kampanyasını duyurdu. İşte detaylar!

Doğal gaz yardımı kaç ay verilecek? 2 bin 500 liralık yardım kimlere verilecek?

Devlet tarafından yapılan ısınma yardımına geçen yıldan bu yana doğal gaz yardımı da eklendi. Peki doğal gaz yardımı kaç ay verilecek, doğal gaz yardımını kimler alabilecek? Bütün detaylar haberimizde…

FED Başkan Yardımcısı Brainard'dan para politikasına ilişkin açıklama!

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun yüzde 2 hedefine indirilmesi için para politikasının bir süre daha sıkılaştırılması gerektiğini ve para politikası sıkılaştırmasının erken geri çekilmesinden kaçınma kararı aldıklarını açıkladı. 

Emekli maaş promosyonu nasıl arttırılır? Yüksek maaş promosyonu almanın yolları

Bankalar emeklileri kendi bünyelerine çekebilmek için maaş promosyon fiyatlarında rekabete girdi  ve fiyatlar yükseldikçe yükseldi… Peki maaş promosyonunu arttırmanın başka yolları var mı?

İş arayanlara müjde THY’den geldi! Türk Hava Yolları pilot ve 2. Pilot alacak! Tarihleri kaçırmayın

Türk Hava Yolları(THY) deneyimli kaptan pilot ve ikinci pilot istihdam edeceğini bildirdi. THY, hali hazırda filosunda 386 uçak barındırırken, 5 bin 525 pilot görev alıyor. Pilot alımı ilanına yapılacak olan başvurular, kariyer.thy.com adresinden gerçekleşecek. İşte detaylar…

vergiden kaçınma yolları Haberi

vergiden kaçınma yolları

Vergiden kaçınma, vergi kanunlarına uygun olmadan hareket eden kişilerin vergi yükümlülüğünden kısmen kurtulması olarak biliniyor.

Takvim'de yer alan habere göre; dikkat edileceği üzere vergiden kaçınma, mükellefin vergisel yükümlülüklerini ve haklarını kanunlara uygun bir şekilde kullanmaları halinde mümkün olabiliyor.

Vergiden kaçınma, daha çok vergi erteleme yöntemlerinde yoğunlaşıyor. Buna göre, bugünkü bir paranın yarınki bir paradan daha değerli olduğu ifade ediliyor.

Bu durumla beraber, gelecekte ödenen vergiler, bugün ödenen vergilerden daha az maliyetli olduğundan daha çok seçiliyor.

Başlıca vergiden kaçınma yollarını aşağıdaki gibi sıralamak mümkün...

● Vergi kanunlarında düzenlenen istisna ve muafiyetlerden yararlanmak.
● Azalan bakiyeler yöntemiyle amortisman uygulamasından yararlanmak.
● Yasal takibe alınmış şüpheli alacaklardan karşılık ayırarak gider yazmak.
● Kanunen kabul edilmeyen giderler ayrımını çok iyi yaparak indirilebilecek giderlerden doğru...