18 / 05 / 2024

vergilerin ödenmesi

vergilerin ödenmesi

Çeşitli vergi, harç ve cezalar yeni yılda otomatik olarak zamlanacak. 2015'te çeşitli vergiler ile harçlar ve cezalarda yüzde 10.11 artış gelecek. Ehliyet, pasaport gibi haçlarını 31 Aralık'a kadar yatıranlar ise zamlı tarifelere yakalanmaktan kurtulacak.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Türkiye 20 yılda ne kadar faiz ödedi? Toplanan vergilerin ne kadarı faize gitti? 

Türkiye'nin 2003-2023 yılları arasında toplam 10 yılda ödediği faiz tutarı 563 milyar dolar oldu. Peki vergilerin ne kadarı faize gitti?

Nisan'da hangi vergiler ödenecek? Nisan ayı vergi takvimi 2022!

Hangi ayda hangi vergilerin ödenmesi gerektiği GİB tarafından yayınlanıyor. Peki, Nisan'da hangi vergiler ödenecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi 2022...

Körfez'de tapusu iptal edilen arazilerin bedellerinin ödenmesi TBMM'de!

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Çamlıtepe Mahallesi'nde yer alan ve tapusu iptal edilen arazilerin bedellerinin ödenmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

26 maddede site giderleri ve ödenmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site giderleri ve ödenmesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası!

Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden mal sahipleri bu sene vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin eksik ödenmesi halinde ceza uygulanıyor. İşte kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası..

Tapu harcının eksik ödenmesi 2017!

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin yapılması halinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harcı eksik ödeyenlerin tespiti halinde ise belli masraflar ödeniyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi 2017 cezası nedir?

Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye!

Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye gündeme gelebiliyor. Kanunen kiracının kirasını ödememesi halinde kiraya veren kiracısından tahliyesini isteyebiliyor..

Vergi takvimi Nisan 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı her ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini, vergi takvimi ile duyuruyor. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi Nisan 2017..

Türkiye'de toplanan vergilerin yüzde 44,5'i İstanbul'dan!

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, "Geçen yıl Türkiye'de toplanan vergilerin, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi başkanlığı dahil, yüzde 44,5'i İstanbul'dan toplandı." dedi.

Vergi takvimi Şubat 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı, her ay, hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini açıklıyor. Peki, Şubat 2017'de hangi vergiler ödenecek? İşte Şubat ayı vergileri..

Vergi takvimi Ekim 2016!

Gelir İdaresi Başkanlığı hangi ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini aylık vergi takvimleri ile açıklıyor. İşte Ekim ayında ödenmesi gereken vergiler..

Vergi takvimi Eylül 2016!

Vergi takvimi ile hangi ay hangi vergilerin ödeyeceği görülebiliyor. Eylül ayı vergi takvimine göre bu ay ödenmesi gereken vergiler arasında gayrimenkul vergileri yer almıyor.

vergilerin ödenmesi Haberi

vergilerin ödenmesi

Maliye tarafından belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Ekim sonunda 12 aylık ortalamalara göre yüzde 10.11 artış gösterdi.


Çeşitli vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda, vergi, harç ve ceza tutarlarının her yıl yeniden değerleme oranı kadar artması öngörülüyor. Kanunlarda, Bakanlar Kurulu'na da belirli limitler içinde bu tutarlarda değişiklik yapma yetkisi tanınıyor.


Bu yetki kullanılmazsa, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), damga vergisi, çevre ve temizlik vergisi, harçlar, trafik ve vergi cezaları, 2015'te yüzde 10.11 artacak. Zamlar ile MTV 1-3 yaş otomobillerde en düşük 591, en yüksek 21 bin 517 lira olacak. 1 yıllık pasaport harcı yeni yılda 140.50 liradan 154.70 liraya çıkacak. B sınıfı sürücü belgesi harcı da 381.75 lira olacak. Fatura, gider pusulası gibi belgelerin verilmemesi ve...