25 / 05 / 2024

verginin ödenmesi

verginin ödenmesi

Vergi tahsilatı, anlaşmalı olan bankaların Kredi Kartları ile yapılabiliyor. Peki, hangi bankaların kredi kartı ile ödeme yapılabilir? Vergi borcu hangi bankalara ödenir? İşte vergi borcu anlaşmalı bankalar...

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

2023 yılında toplanan verginin yüzde 10'u motorlu taşıtların ÖTV'sinden geldi...

2023 senesinde toplanan verginin yüzde 10’u motorlu taşıtlardan alınan özel tüketim vergisinden (ÖTV) geldiği açıklandı. 441,2 milyar TL'lik rakama KDV dahil değil. Bu şimdiye kadar görülen en yüksek oran olduğu kaydedildi.

Değerli Konut Vergisi ve verginin yasallığı ilkesi!

"Verginin yasallığı ilkesi" ve Anayasa Mahkemesi’nin ilkeyi yorumlayan kararları karşısında, Değerli Konut Vergisi için "yasayla konulmuş bir vergi" demek güç...

Lüks konuta vergi yasası ortada kaldı!

Yasa yürürlükte, beyan süresi ise işliyor. Bu ayın sonuna kadar verginin ilk taksitinin ödenmesi gerek. Fakat vergi daireleri işlem yapmıyor, ev sahipleri ise şaşkın...

Verginin vergisi olur mu?

Ülkemizde, dolaylı vergiler dolaysız vergilerden fazla olduğu müddetçe verginin vergisi de olacak. Asıl olan, harcama üzerinden değil, kazanç üzerinden vergi alınması ve verginin tabana yayılmasının sağlanması...

Körfez'de tapusu iptal edilen arazilerin bedellerinin ödenmesi TBMM'de!

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Çamlıtepe Mahallesi'nde yer alan ve tapusu iptal edilen arazilerin bedellerinin ödenmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

26 maddede site giderleri ve ödenmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site giderleri ve ödenmesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

3 soruda miras vergisi 2. taksiti 2018!

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan miras için kanunen vergi ödenmesi gerekiyor. Bu sene verginin ilk taksiti Kasım'da ödendi. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödeniyor?

Emlak vergisi ödemeleri için son 5 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi için son 5 gün kaldı. Verginin 1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her yıl ödenmesi gerekiyor. 

Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her ay hangi verginin ödenmesi gerektiği açıklanıyor. Peki, Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası!

Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden mal sahipleri bu sene vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin eksik ödenmesi halinde ceza uygulanıyor. İşte kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası..

Tapu harcının eksik ödenmesi 2017!

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin yapılması halinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harcı eksik ödeyenlerin tespiti halinde ise belli masraflar ödeniyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi 2017 cezası nedir?

Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye!

Kiranın eksik ödenmesi halinde tahliye gündeme gelebiliyor. Kanunen kiracının kirasını ödememesi halinde kiraya veren kiracısından tahliyesini isteyebiliyor..

verginin ödenmesi Haberi

verginin ödenmesi

Vergi borcu hangi bankalara ödenir?

Vergi tahsilatı, anlaşmalı olan bankaların Kredi Kartları ile yapılabiliyor. Ayrıca, Gayri Menkul Sermaye İradına ilişkin olarak Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Finansbank, HSBC Bankası dahil olmak üzere bu bankaların Kredi Kartları ile tahsilat yapılabiliyor. Peki, Vergi borcu hangi bankalara yatar?


Vergi borcu anlaşmalı bankalar..

1-AKBANK T.A.Ş.(*)


2-AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.


3-ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.


4-ALTERNATİFBANK A.Ş.


5-ANADOLUBANK A.Ş.


6-CITIBANK A.Ş.


7-DENİZBANK A.Ş. (*)


8-BURGAN BANK A.Ş.


9-FİBABANKA A.Ş.


10-FİNANSBANK A.Ş. (*)


11-HSBC BANK A.Ş. (*)


12-ING BANK A.Ş.


13-KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


14-ODEA BANK A.Ş.


15-ŞEKERBANK T.A.Ş.


16-T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)


17-TEKSTİLBANK A.Ş.


18-TURKISHBANK A.Ş.


19-TURKLAND BANK A.Ş.


20-TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. (*)


21-TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


22-TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)


23-TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)


24-TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)


25-POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT) **


26-TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. (*)


27-YAPI...