18 / 05 / 2024

verimli binalar

verimli binalar

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, yeşil binalar ve yerleşimlerin doğal kaynakları ve enerjiyi verimli kullanması için yönetmelik hazırladı. Düzenlemeyle 7 kişiden oluşan bir Daimi Komite oluşturulacak.

PonceBloc, İzmirli müteahhitlere tanıtıldı!

ARKAS'ın yapı sektöründeki iştiraki PonceBloc, İzmirli müteahhitlere tanıtıldı. PonceBloc'un yeni nesil teknolojisi sayesinde geleneksel yapı malzemelerine oranla çok daha hafif, enerji tasarruflu ve verimli binalar elde etmek mümkün

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Kentsel dönüşüm enerji verimli binalar hayata geçirmek için büyük fırsat!

Enerji tüketiminin her geçen gün arttığı ile ilgili önemli açıklamalar yapan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, enerjide  dışa bağımlılığı azaltmak için kalıcı çözümlere odaklanılması ve  yalıtım seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi.

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Çevre dostu yapılarla konutlarda enerji verimliliği!

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: "Çevre dostu enerji verimli binalar gelecekte ülkelerin en önemli gündemi olacak” dedi.

Enerjiyi verimli kullanabilen binalara doğru!

Bakan Özhaseki’nin yeni binaların enerji verimli olarak inşa edilmesi ve mevcut binalarda da enerji verimli önlemlerin alınması ile ithal edilen enerjide yüzde 10 dolayında bir tasarrufun sağlanabileceğini açıklaması üzerine bakanlık çalışmalarını hızlandırdı.

Enerji Verimli Bina Tasarım Yarışması düzenleniyor!

Son zamanlarda enerji verimliliğini artıracak olan yeşil binalar üzerine çalışmalarına hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de “Enerji Verimli Bina Tasarım” yarışması düzenliyor. Yarışmayı kazanacak olan birinci takım ise ödül olarak yurt dışında eğitim görmeye hak kazanacak.

Türkiye’deki binaların 2023'e kadar yenilenmesi gerekiyor!

3. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda uzmanlar, “Yaşanabilir Şehirler” için “Akıllı ve Enerjide Verimli Şehirlerin” önemine dikkat çekti. Mengüç: “Türkiye’de 6,5 milyon bina var. Bu binaların 2023 yılına kadar yenilenmesi gerekiyor.” dedi.

Ankara'da muhtarlık binaları yenileniyor!

Keçiören Belediyesi yerel yönetimlerin daha verimli ve dinamik bir hizmet vermesi için muhtarlık binalarını yenilemeye devam ediyor.

Binalar verimli enerji kullanım planı hazırlamazsa yapı izni alamayacak!

Tüketicilerin çamaşır makinelerinden alışık olduğu ‘enerji sınıflaması’ binalar için zorunlu. Binanın enerji planı yoksa yapı izni yok. Türkiye’de 8 milyon binanın sadece 220 bini bu sınıfa girebiliyor

PonceBloc, İzmirli müteahhitlere tanıtıldı!

ARKAS'ın yapı sektöründeki iştiraki PonceBloc, İzmirli müteahhitlere tanıtıldı. PonceBloc'un yeni nesil teknolojisi sayesinde geleneksel yapı malzemelerine oranla çok daha hafif, enerji tasarruflu ve verimli binalar elde etmek mümkün

Levent Yıldırım: Gelecekte akıllı şehirlerde, enerji verimli yaşamlar kurulacak!

Gelecekte akıllı şehirlerde, enerji verimli yaşamlar kurulacak. Tabii akıllı şehirlere giden yolda akıllı binaların önemi de büyük. Siemens, bu anlamda yenilikçi ve güvenilir çözümler sunuyor.

Ertuğrul Şen: Kentsel dönüşümün en önemli unsurlarından birisi yalıtım!

Kentsel dönüşüm yasasının, riskli binaların yıkarak yerine güvenli, sağlıklı ve enerji verimli binalar yapılması amacıyla çıkarıldığını ifade eden Şen, ısı ve su yalıtımının, bu gayeye birebir fayda sağladığını dile getirdi...

verimli binalar Haberi

verimli binalar

Çevre Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, YÖK, TSE, TMMOB ve TOBB’dan birer temsilcinin yer alacağı Daimi Komite, enerjiyi verimli kullanan mevcut ve yeni binalara ‘yeşil bina’ sertifikası verilmesine karar verecek.


Daimi Komite tarafından, binalarla yerleşimlerin belgelendirilmesine ilişkin performans kriterleri ve bunların ağırlık yüzdeleri tayin edilecek. Plan, fen, sağlık ve çevre şartları ile ilgili kanun, tüzük ve yönetmelik hükümlerinde ve zorunlu standartlarda getirilen asgari kriterler, performans kriterlerine ve ağırlık yüzdelerine dahil edilmeyecek. Bakanlık, 30 gün içerisinde Daimi Komite’yi oluşturacak. Daimi Komite, kurulduktan sonra dört ay içinde yönetmelikte geçen düzenlenmeleri hazırlayacak. Belgelendirilmeye hak kazanan binaların veya yerleşmelerin, Daimi Komite tarafından belirlenen ulusal yeşil bina veya sürdürülebilir yerleşmeler logosunu kullanmasına izin verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yönetmelikte lisans verilen kurumların “Burası yeşil binadır”...