29 / 04 / 2024

Vesayet kararının alınması

Vesayet kararının alınması

Vesayet işlerinde yetki küçüğün veya kısıtlının yerleşim yerindeki vesayet dairelerine ait olup, vesayet makamı gereken hallerde vasi atayabiliyor. Peki vesayet nasıl alınır? Vesayeti gerektiren durumlar nelerdir?

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

77 bin TL olan iPhone 14 Pro Max 7 bin TL'ye satılıyor: Replika cep telefonu alınır mı?

Artan döviz kuru oranları, sıfır telefon almayı giderek zorlaştırıyor ve bu durumda replika telefonlar ortaya çıkmış durumda. Ancak, replika telefonların alınması doğru bir tercih mi? İşte ayrıntılar...

Altın gözünü açtı! Yükseliş başladı! Gram altın alış satış ne kadar oldu?  21 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı öncesi yükselişe geçti. Altın gözünü açtı. Peki gram altın alış satış fiyatı ne kadar oldu? Çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 21 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

Altının efendisi İslam Memiş altın almak isteyenlere seslendi! Bu rakamı görürseniz hemen alın, yoksa zarar edersiniz!

Altının efendisi İslam Memiş, altın almak isteyenlere seslenelerek hangis evieyden altın alınması gerektiğini söyledi. Bu rakamı görürseniz hemen alın, yoksa zarar edersiniz!

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Altın analistlerinden flaş altın uyarısı: Bu tarihe kadar hemen altın alın

Altın analistlerinden altın fiyatlarıyla ilgili flaş bir tahmin geldi. Altın fiyatlarının yükseleceğini ön gören analistler, kesinlikle altın alınması gereken tarih hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çay, ayçiçek, şeker derken bir ürüne daha zam geliyor! Stoklar tükenmeden mutlaka alın

Türkiye'de çay, şeker ve ayçiçek yağına yapılan zamların ardından bir ürüne daha zam gelmesi bekleniyor. Buna göre yetkililer, ürünün stoklarının tükenmeden vatandaşlar tarafından satın alınmasını tavsiye etti.

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı

Yazın tatilcilerin güneşlenirken güneşten korunmak için çokça kullandığı güneş kremi bu sene cüzdanları yakacak. Geçen sene 80 ile 150 lira arasında satılan ürünlerin fiyatı bu sene 400 lirayı buldu. Marketler ürünlerin çalınmasını engellemek için tedbir aldı.

Eminevim BDDK lisansını aldı! 3. Nesil Finansman Modeli devreye alındı!

Tasarruf finansını 30 sene önce Türkiye ile buluşturan ve bugün dev bir sektör haline gelmesine imkan sunan Eminevim BDDK lisansını aldı. Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç, BDDK lisansının alınmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kritik soru: Günün hangi saatinde altın alınmalı?

Altın fiyatları gündemdeki gelişmeler eşliğinde ani iniş ve çıkışlar sergiliyor. Altından kar etmek isteyen vatandaşlar altın piyasasındaki dalgalanmanın içinde kaybolurken, altının hangi saatte alınması konusunda araştırmalar yapıyor...

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Vesayet kararının alınması Haberi

Vesayet kararının alınması

Vesayet nasıl alınır?

Vesayet işlerinde yetki küçüğün veya kısıtlının yerleşim yerindeki vesayet dairelerine ait olup; Vesayet makamının izni olmadıkça vesayet altındaki kişi yerleşim yerini değiştiremiyor.


Yerleşim yerinin değişmesi hâlinde yetki, yeni vesayet dairelerine geçmiş oluyor. Bu takdirde kısıtlama yeni yerleşim yerinde ilân olunuyor. Peki vesayet nasıl alınır? Vesayeti gerektiren durumlar nelerdir? 


Vesayeti gerektiren hallerin söz konusu olması halinde, vesayet makamı tarafından vasi ataması yapılabiliyor.


Vesayeti gerektiren haller:

Küçüklük

Velâyet altında bulunmayan her küçük vesayet altına alınır.


Görevlerini yaparlarken vesayeti gerektiren böyle bir hâlin varlığını öğrenen nüfus memurları, idarî makamlar, noterler ve mahkemeler, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar.


Kısıtlama

Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı

Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini göremeyen veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gereken ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokan...