15 / 05 / 2024

Viranşehir Belediyesi

Viranşehir Belediyesi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve bir dönem belediye binası olarak kullanılan yapı müze kültür evi olarak restore edileceği bildirildi.

Viranşehir Belediyesi'nden parsel tahsisi iptali!

Viranşehir Belediyesi 2019 Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Gölbaşı'nda bulunan ve Mülkiyeti Belediyeye ait 146 ada 2 nolu parsel tahsisinin iptal edilmesine karar verildi.

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi'nden imar planı açıklaması!

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi ilçedeki imar planları ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Şanlıurfa Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yapımı tamamlanan Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı. Törenle açılan terminalin açılışına Belediye Başkanı Nihat Çiftçi katıldı.

Viranşehir Semt Pazarı açıldı!

Şanlıurfa´da vizyonel projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye modern semt pazarı kazandırma çalışmaları çerçevesinde Viranşehir'de hayata geçirdiği semt pazarını hizmete açtı

Şanlıurfa Viranşehir yatırıma doyuyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, beraberindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin Viranşehir'de hayata geçirdiği yatırımları yerinde inceledi.

Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı!

Her ilçeye modern otogar kazandırma çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni hizmete açtı.

Viranşehir prestij caddesine kavuştu!

Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerinde yaşam standardını yükseltmek için geliştirdiği Prestij Caddesi uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi'nin Viranşehir'deki bu yöndeki çalışmaları tamamlandı.

Viranşehir Kapalı Semt Pazarı'nda sona yaklaşıldı!

Şanlıurfa'da vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek adına 13 ilçede adil bir şekilde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir'de yapımını sürdürdüğü kapalı modern semt pazarı ile semt sahasında sona gelindi.

Viranşehir ve Ceylanpınar'ın yolları yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerindeki kırsal mahallelerdeki stabilize yol, sathi asfaltlama, büz boru, reglaj, beton yol, Rotmix yama asfalt ve beton parke çalışmalarını mevsim şartlarına bağlı olarak devam ediyor.

Viranşehir Otobüs Terminali'ndeki iş yerlerinin kuraları çekildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminalinin işyeri kura çekimine katılan Başkan Nihat Çiftçi, esnafa hayırlı olsun dileklerinde bulunarak Viranşehir'e yönelik yatırımlarının süreceğini söyledi.

Şanlıurfa Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali tamamlandı!

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde açılış öncesi son kontroller yapılıyor.

Viranşehir Kadıköy'de asfalt çalışmaları başladı!

Viranşehir Belediyesi Fenİşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl başlatılan asfaltlama çalışmaları kapsamıgenişletilerek devam ediyor.

Şanlıurfa Viranşehir şantiye alanına döndü!

Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Viranşehir'de sürdürülen alt ve üst yapı çalışmalarını inceleyerek bölge esnafıyla bir araya geldi.

Viranşehir Belediyesi Haberi

Viranşehir Belediyesi

Daha önce iki evi tarihi dokuya uygun bir şekilde restore eden Viranşehir Belediyesi, tarihi yapılara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İlçede bir vatandaşa ait tarihi bir evi kamulaştıran Viranşehir belediyesi tarafından 19. yüzyılın sonlarında yapılan, bir dönem belediye binası olarak kullanılan daha sonra da ilçede sağlık ocağı olarak uzun yıllar kullanılan tarihi yapıyı restore edilerek, müze kültür evine dönüştüreceği açıklandı. Tarihi yapının restore edilmesi için hazırlanan projesi, tamamlanarak, ihaleye çıkarıldı. Yapının restore edilmesi için 1 Aralık 2015 tarihinde ihalesi gerçekleştirileceği duyuruldu.


YAPININ TARİHİ

İlçe merkezinde bulunan tarihi yapı, Milli Aşireti Reisi İbrahim Paşa tarafından 1893 yılında inşa edildi. Viranşehir eski Belediye Binası olarak kullanılan yapı 19. yüzyıl sonlarında inşa edilen sivil mimarlık örnekleri arasında yer alıyor. Yapı, Viranşehir Belediyesi tarafından koruma altına alınarak...