29 / 04 / 2024

Viranşehir kırsal mahalleri

Viranşehir kırsal mahalleri

Viranşehir Belediyesi, tarafından 30 mahallede yapımı devam eden kültür evlerinin büyük bir kısmı bitme aşamasına gelirken, bir kısmı da hizmete girdi.

Kırsal mahallelerdeki emlak vergi muafiyeti maliyetleri azaltacak!

Büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerler "kırsal mahalle" statüsüne dahil edilecek. Bu statü ile kırsal mahalleler bazı vergilerden muaf tutulacak. 

Kırsal mahalleler hangi vergilerden muaf?

Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerler, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca bazı vergilerden muaf olacak, bazılarını ise indirimli şekilde ödeyecebilecekler.

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

Viranşehir Millet Bahçesi 25 Mart'ta ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa İli, Viranşehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 25 Mart 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Kırsal mahalle düzenlemesinin avantajları neler?

Büyükşehir Belediyesi statüsüne sahip 30 ildeki 16 bin 220 köy ve 1053 belde mahalle oldu. Peki nedir kırsal mahalle? İşte detaylar...

Şanlıurfa Viranşehir Millet Bahçesi 25 Mart'ta ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa İli, Viranşehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 25 Mart 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Şanlıurfa Viranşehir'de 6.9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Şanlıurfa İli, Viranşehir İlçesi, Karakuzu mahallesinde yer alan gayrimenkul 6 milyon 977 bin 124 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için birinci satış günü 30 Ocak 2019 olarak belirlendi. 

TOKİ Viranşehir başvuruları 27 Ağustos'ta başlıyor!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir Eyyüpnebi projesinde yer alan 183 adet konut 27 Ağustos itibariyle satışa çıkıyor

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 2.Etap son başvuru tarihi 28 Aralık!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 2.Etap projesinde yer alan 198 adet konut için son başvuru tarihi 28 Aralık olarak belirlendi.

Viranşehir'de 7,1 milyon TL'ye satılık tarla!

T.C. Viranşehir Satış Memurluğu Şanlıurfa İl, Viranşehir İlçe'nde yer alan tarlayı 7 milyon 108 bin 589,70 TL bedelle satışa sunuyor. Tarlanın satış ihalesi 3 Eylül'de yapılacak.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 2. Etap başvuruları başladı!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 2. Etap'ta yer alan 28 konut başvuruları başladı. Başvurular 28 Aralık 2018 tarihine kadar alınabilecek...

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 1. Etap alt gelir başvuruları!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 1. Etap alt gelir başvuruları hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Toplamda  148 konuttan meydana gelen projede satışlar açık satış yöntemiyle yapılıyor.   

Balıkesir Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni binasında!

Çalışmalarına hız kesmeden devam edecek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni hizmet binasına taşındı.

Viranşehir kırsal mahalleri Haberi

Viranşehir kırsal mahalleri

Viranşehir İlçe Belediyesi tarafından Kırsal Mahallelere yaptırılan kültür evlerinde sona gelindi.

Viranşehir Belediyesi, tarafından 30 mahallede yapımı devam eden kültür evlerinin büyük bir kısmı bitme aşamasına gelirken, bir kısmı da hizmete girdi.

30 mahallede yapılan kültür evleri çok amaçlı olarak kullanılabilecek. Oturum alanı 240 metrekareden oluşan kültür evlerinde taziye, düğün, nişan, halk toplantıları ve benzeri etkinlikler yapılabilecek. Kültür evlerinde okuma salonları, muhtar odası, mutfak, çay ocağı gibi bölümler bulunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Filiz Yılmaz, "Viranşehir’in her mahallesinde kültür evi yapacağımızı belirtmiştik. Bu yıl 30 tane kültür evi inşaatı başlattık. Şuan kültür evlerimizde son aşamaya gelindi. Birçok kültür evimiz halkımızın hizmetine girmiş durumda. Her yıl düzenli olarak kültür evlerimizin yapımına devam edeceğiz” diye...