19 / 05 / 2024

vitra seramik sanat atölyesi

vitra seramik sanat atölyesi

VitrA ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin (MSGSÜ) işbirliğiyle çalışmalarını sürdüren MSGSÜ-VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nin ilk sergisi Temas, 29 Ağustos’ta Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde açıldı...

İzzet Temel, Park Mozaik'te canlı performans sergiledi!

Seramik sanatçısı İzzet Temel, gayrimenkul sektöründe 50 yıla varan tecrübeleri ile güvenin sembolü olan TEPE ve MESA tarafından hayata geçirilen Park MOZAİK’te canlı bir performans sergiledi.

Vitra ile Kentin Hayalleri paneli düzenlendi!

Seramik firması Vitra'nın organizasyonuyla "Vitra ile Kentin Hayalleri" başlıklı panel düzenlendi.

Vitra ile Kentin Hayalleri panelinde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Seramik firması Vitra'nın organizasyonuyla "Vitra ile Kentin Hayalleri" başlıklı panel düzenlendi.

VitrA, zengin koleksiyonunu Cersaie’de sergiledi!

VitrA, mimar ve iç mimarların hayal ettiklerini tasarlamasına katkıda bulunmak için geliştirdiği VitrA PRO karo seramik koleksiyonunu, dünyanın en büyük seramik fuarı Cersaie’de sergiledi.

Vitra’dan 45 milyon Avro yatırım!

Türkiye’nin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının yüzde 50’sinden fazlasını gerçekleştiren Vitra, üretim kapasitesini yüzde 20 artıracak.

VitrA üretim kapasitesini yüzde 20 artıracak!

Türkiye’nin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının % 50’sinden fazlasını gerçekleştiren VitrA, üretim kapasitesini % 20 artıracak. Yeni yatırımla, yıllık seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesi altı milyon adede çıkarken, 500 kişiye daha istihdam sağlanacak.

VitrA 2017 karolarını Cersaie’de tanıtacak!

VitrA, dünyanın en büyük seramik fuarı Cersaie’de, 2017 için hazırladığı yeni karolarını tanıtacak. 26-30 Eylül tarihlerinde İtalya’nın Bolonya kentinde düzenlenecek fuarda, dünya seramik sektörünün en yeni ve iddialı ürünleri sergilenecek.

Nevşehir'de 150 yıllık konak sanat galerisine dönüştürüldü!

Kapadokya'nın el sanatları merkezi konumundaki Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Kadriye Çiçek, dedelerinden kalma tarihi konağı, çömlek, mozaik ve seramik eserlerin sergilendiği sanat galerisine dönüştürdü.

UNICERA ‘Hayata Dair’ seramik sergisine ev sahipliği yapıyor!

TİMDER ve TSF’nin işbirliği ile düzenlenen UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı sanatçı F. Figen Şekerci Sabuncuoğlu’nun ‘Hayata Dair’ adlı seramik sergisine ev sahipliği yapıyor.

VitrA ve Artema banyo trendlerini UNICERA'da tanıtacak!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, VitrA, Artema ve Burgbad markalarının 2016 banyo ve seramik koleksiyonlarını, 23-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 28. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı Unicera’da tanıtıyor.

VitrA'dan karo ustalarına sertifikalı eğitim!

VitrA, seramik uzmanı yetkili servisinde çalışan 70'e yakın karo ustasına eğitim aldırıp, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sınavlarından geçerek sertifika sahibi olmalarını sağlayacak.

VitrA German Design Awards'tan ödül aldı!

German Design Council tarafından düzenlenen yarışmada VitrA'nın banyo serisi Memoria Black "Mobilya ve Seramik" kategorisinde ödüle layık görüldü.

VitrA yeni ürünleriyle Cersaie Seramik Fuarı'nda!

VitrA, yeni karo serilerini, dünyanın en büyük seramik ve banyo fuarı Cersaie’de tanıtmaya hazırlanıyor. İtalya’nın Bolonya kentinde düzenlenecek fuarda, seramik ve banyo sektöründe dünyanın önde gelen kuruluşları, en yeni ürünlerini sergileyecek.

vitra seramik sanat atölyesi Haberi

vitra seramik sanat atölyesi

13 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek sergide, atölyenin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen, MSGSÜ Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü öğrencileriyle çalışan sanatçı Ole Lislerud’un son çalışmaları izlenebiliyor. Sergide ayrıca, seramik sanatına yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla 1957 yılında Dr. Nejat Eczacıbaşı’nın kurduğu VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nin kilometre taşlarını aktaran bir zaman çizelgesi de yer alıyor.


Biri eğitimde diğeri sektörde öncü iki kurumun işbirliği kapsamında, her yıl 2 yabancı ve 2 Türk sanatçı, MSGSÜ-VitrA Seramik Sanat Atölyesi’ne davet edilecek. Programa başvurarak Danışma Kurulu’nca uygun bulunanların atölyeyi kullanmaları da mümkün olacak. Ayrıca, üniversite bünyesinde “MSGSÜ-VitrA Çalıştayları” düzenlenecek.


MSGSÜ-VitrA Seramik Sanat Atölyesi, üniversite öğrencileri ile seramik sanatçılarını bir araya getirerek, sanatsal gelişimlerine katkı sağlamayı ve bakış açılarını genişletmeyi amaçlıyor.


Ole Lislerud ve “Temas”

Norveçli sanatçı eserlerinde, modern topluma ait...