29 / 04 / 2024

Vize Serbestisi Diyaloğu ve Geri Kabul Anlaşması imzalandı mı

Vize Serbestisi Diyaloğu ve Geri Kabul Anlaşması imzalandı mı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "3-3,5 yıllık sürecin sonunda vizesiz Avrupa seyahati başlamış olacak. Bu yeni sürecin Türkiye ve AB için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İstanbul'da bir esnaf anlattı: Mal sahibim Afgan, 5 bin TL kira veriyorum!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partisinin İBB Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu’nun esnaf ziyaretinde bir esnafla diyaloğu sosyal medyanın gündemine düştü. 

Vize sıkıntısı had safhada! İhracatçılar vize alamayınca yurt dışı ziyaretler askıya alındı!

Son günlerde iyice ayyuka çıkan vize sorunu ihracatçıları bezdirdi. Çoğu ihracatçı vize alamadığı için yurt dışı müşteri ziyaretlerini ertelemek zorunda kalırken, bu durumun Türkiye’nin ihracatına darbe vuracağı belirtiliyor.

IMF Başkanı Georgieva: Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyaloğu sürdüreceğiz!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

Bulut Orman Evleri'nin ön teslimi başladı!

Narlıdere'de hayata geçirilen BulutOrman Evleri'nin ön teslimi başladı. Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Tanyer, "Şehir ile diyaloğu güçlü, doğanın huzuruyla bütünleşen konut projeleri hayata geçiriyoruz" dedi...

İnsanlar ile binaların diyaloğu gelişiyor!

Siemens, teknoloji dünyasında bugün sahip olduğu güçlü rolü geleceğe taşımak için Enlighted'ı satın alıyor. Siemens'i binalarda dijital dönüşümün liderliğine taşıyacak satın alma işleminin bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Türkler Altın Vize için Yunanistan'dan konut alıyor!

Geçen yıl Türkiye’den 191 kişi Altın Vize için komşu Yunanistan'dan ev aldı. Türkiye ülkede bu konuda Çin ve Rusya'dan sonra üçüncü sırada bulunuyor.

Yabancı yatırımcılar Türkiye ile güven tazeledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda, yabancı yatırımcılar, Türkiye ile karşılıklı güven tazeledi.

Ahmet Erdem: Ekonomi ve yatırım ortamı iyileştiriliyor!

Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda konuşan Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, ekonomi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi yönündeki çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

Doğrudan yatırım Türkiye için önemli!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı"nda konuştu.

Bodrum'a vize uygulaması gelsin!

Bodrum'a vize uygulaması öneriyorum... Yıllar önce İstanbul'a vize önerildiği için... Yıllar önce Göçü Önleme alternatiflerinde yer aldığı için... Ilk aklıma gelen çözümsüz, çözüm olduğu için...

Taksim Topçu Kışlası’na, Danıştay’dan vize!

Taksim Gezi Parkı’na yapımı gündeme geldiğinde Türkiye çapında eylemlere yol açan Topçu Kışlası’na, Danıştay’dan vize çıktı. Kararla, yeni bilirkişi incelemesi talep edilerek, projenin önü açıldı.

Maros Sefcovic: GGK’nın inşasında çok yakın çalışmak istiyoruz!

Maros Sefcovic Türkiye ile en kısa zamanda yüksek düzeyli enerji diyaloğu başlatmayı istediklerini dile getirerek “Geçmişten de ders alarak Nabucco Projesi’ndeki yanlışları tekrarlamak istemiyor ve GGK’nın inşasında çok yakın çalışmak istiyoruz” dedi.

Kırklareli Vize'de 1 milyon 491 bin TL'ye satılık sosyal tesis alanı!

Kıkrlareli İli Vize İlçesi'ne yer alan 4.263,72 metrekare yüzölçümüne sahip olan sosyal tesis alanı olarak kullanılan taşınmaz Vize Satış Memurluğu tarafından 18 Kasım 2014 günü saat 10:00 ile 10:10 arası ihale ediliyor.

Vize Serbestisi Diyaloğu ve Geri Kabul Anlaşması imzalandı mı Haberi

Vize Serbestisi Diyaloğu ve Geri Kabul Anlaşması imzalandı mı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AB ile vizeler kalktığında da hiç kimsenin endişesi olmasın ne Türkiye ne AB üyesi ülkeler bundan en küçük sorun yaşamayacaklardır. Tam tersine vizeler kalktığında iş adamlarımız, sanatçılarımız, sporcularımız, sivil toplum örgütü mensuplarımız daha rahat seyahat edecek ve bu da AB'ye çok önemli katkılar sağlayacaktır. Benim her zaman bir ifadem var, yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz" dedi. 


Ankara Palas'ta düzenlenen, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında Vize Serbestisi Diyaloğu ve Geri Kabul Anlaşması'nın imza töreninde konuşan Erdoğan, bugünün, Türkiye ile AB ilişkilerinde gerçek anlamda bir milat oluşturduğunu söyledi.


Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde 3 Kasım 2002 tarihinin bir ilk olduğunu, AK Parti hükümetinin işbaşına gelmesiyle yeni bir süreç başladığını belirten Erdoğan, 17 Aralık 2004 ve 3 Ekim 2005...