07 / 07 / 2024

Washington heyelan

Washington heyelan

ABD' nin kuzeybatısındaki Washington eyaletinde bir hafta önce meydana gelen heyelanın ardından dört kişinin daha cesedinin bulunduğu ve ölü sayısının ise 21' e yükseldiği bildirildi.

Afyonkarahisar'da heyelan korkusu!

Afyonkarahisar-Denizli kara yolunda bir heyelan olayı meydana geldi, sonucunda iki araç toprak altında kaldı. Kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda maalesef bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post'tan deprem analizi!

Dünyanın onlarca ülkesinden Türkiye'ye yardım ekipleri ve erzak yollanırken; ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post tarafından yapılan geniş çaplı analizde depremin neden bu kadar ölümcül olduğu bir bir sıralandı. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.

Isparta'da heyelan nedeniyle 64 daire boşaltıldı! 

Isparta Eğirdir'de heyelan riski nedeniyle toplam 64 daire boşaltıldı. İşte konu ile ilgili detaylar... 

Rize'de heyelan sonrası 239 konut tahliye edildi!

Rize'de geçtiğimiz yaz meydana gelen heyelan sonrasında hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Heyelan sonucunda 239 konutun tahliyesine karar verildi. 

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle bir ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta heyelan sonrası yıkılma riski taşıyan bina için tahliye kararı alındı. 

Washington'da inşaat halindeki bina çöktü!

ABD Washington'da inşaat halindeki bina çöktü. Binanın çökme nedeninin henüz bilinmediği belirtildi...

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Kayseri'de heyelan nedeniyle 8 ev tahliye edildi!

Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesindeki bir mahallede 8 ev, heyelan riskine karşı tahliye edildi. 

Washington heyelan Haberi

Washington heyelan

Yetkililer, ABD'nin kuzeybatısındaki Washington eyalet başkenti Seattle'ın 88 kilometre kuzeyindeki Snohomish bölgesinde 22 Mart'ta meydana gelen heyelanın ardından cesetleri bulunan 15 kişinin kimliklerinin belirlendiğini, diğerlerinin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.  


Kayıp olan yaklaşık 30 kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.


Bölgede son günlerde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı heyelanda Stillaguamish nehri kenarında yer alan bir mahalle, tamamen göçük altında...