19 / 07 / 2024

wegelin bankası vergi kaçırma

wegelin bankası vergi kaçırma

İsviçre'nin en eski bankası, Amerikalıların vergi kaçırmasına yardımcı olduğunu kabul ettikten sonra kapanacağını duyurdu...

İkinci, üçüncü eve vergi sistemi uygulanabilir değil! Konut fiyatları ne olur?

Merkez Bankası'nın önerdiği birden çok ev için ek vergi, gündemden düşmüyor. Peki bu vergi sektörde uygulanabilir mi? Uygulandığında fiyatlar düşer mi? İşte ayrıntılar...

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Merkez Bankası tek tek hesapladı: Vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi ne kadar olacak? 

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e yükseltirken, vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi de tek tek hesaplandı. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan o rakamlar...

Merkez Bankası'nda kripto paralara yönelik düzenleme!

Henüz hukuki altyapısı bulunmayan kripto para borsaları için düzenleme yolda. Merkez Bankası kripto para borsasına yönelik vergi düzenlemesi yapmak için harekete geçti. 

Vergi ödemesinde 20 yeni uygulama!

Ziraat Bankası hayata geçirdiği 20 yeni uygulama ile mükelleflere hatasız ve kolay vergi ödemesi yapma avantajı sunuluyor.

Altına dayalı kira sertifikasından vergi alınacak mı?

Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla, Türkiye genelinde etaplar halinde Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı 2 Ekim itibari ile yapılacak. Peki altına dayalı kira sertifikasından vergi alınacak mı? diyorsanız işte yanıtı...

Emlak Bankası'nın yeniden açılması onaylandı!

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifinde Emlak Bankası'nın tasfiye sürecinden çıkarılması ile ilgili maddesi Genel Kurul'da da onaylandı.

Emlak Bankası'nın tasfiyesi Meclis'te!

Vergi ve prim borçları dahil olmak üzere kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısı ve Emlak Bankasının tasfiye sürecinden çıkarılmasına ilişkin düzenlemeler yarın Plan Bütçe Komisyonu'nda gündeme gelecek.

Vergi daireleri ve bankalarda yapılandırma mesaisi!

Yapılandırma ödemeleri kapsamında vergi daireleri saat 24.00'e, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Akbank da saat 21.00'e kadar tahsilat kabul edecek

Maliye: Hilmi Başaran ve İmar Bankası, 1 numaralı vergi yüzsüzü!

Maliye Bakanlığı, devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükelleflerini açıkladı. Vergi yüzsüzleri listesinin ilk sırasında İmar Bankası Eski Genel Müdürü Hilmi Başaran yer aldı. Listede 14 bin 247 kişi ve kuruluş bulunuyor.

wegelin bankası vergi kaçırma Haberi

wegelin bankası vergi kaçırma

İsviçre'nin en eski bankası Wegelin, ABD'nin New york şehrinde görülen bir davada vergi kaçırmasına yardımcı olduğunu kabul etti. Kabul etmesinin ardından ise banka kapanacağını duyurdu. Banka 1741 yılında...