03 / 05 / 2024

yabancı işletmecilerin dolar kuru sabitleme

yabancı işletmecilerin dolar kuru sabitleme

Bisse’nin sahibi Mustafa Kefeli "AVM işletmecilerinin yüzde 30’unu yabancılardan oluşuyor. Bazı AVM'ler doları 1.70 ile 2.80 TL arasında sabitledi. Yerli yatırımcılar bizi anladı. Ancak yabancılar durumu okuyamadılar" dedi.

28 TL'ye inecek diyen Necmettin Batırel'den bir yeni dolar tahmini daha geldi! Rakamı duyanlar inanamadı!

Yerel seçimlere iki gün kala pek çok kişi de dolar kurunun ne kadar olacağını merak ediyor. Doların 28 TL'ye ineceğini söyleyen Necmettin Batırel'den bir yeni dolar tahmini daha geldi...

'Dolar alın diyen' uzmanlara ünlü ekonomistten tepki! Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Dolar kuru Türk Lirası karşısında 1 Haziran’dan 5 Mart’a, yaklaşık 9 aylık süreçte yüzde 52 artış gösterdi. Uzmanlar yatırımcılar için dolar alın uyarısında bulunurken, ünlü ekonomistten tepki geldi; Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Faize para koymak için dolar bozdurulur mu? Ünlü ekonomist dolar -faiz sorusunu cevapladı

Ocak ayında 30 TL’yi geçerek tarihi zirvesini gören dolar, rekor tazelemeye devam ederken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından dolarla ilgili ilginç bir paylaşım yaptı. Şatıroğlu hem dolarla ilgili rakam verdi hem de dolar bozdurup mevduata geçmek isteyenleri uyardı.

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

Gram altın, euro ve gümüş almak için iyi zaman diyen İslam Memiş dolar için uyardı! Bu günlere aman dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın, euro ve gümüş almanın iyi zaman olduğunu söyleyerek, bu akşam açıklanacak Fed faiz kararı sonrası için dolar konusunda uyardı.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

İslam Memiş gram altın için 1800 tahmini! Tarih verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ile ilgili son gelişmeleri yorumladı. Gram altındaki düşüşleri çok hissetmememizin sebebini içerideki dolar kurunun yüksek olmasına bağlayan Memiş, yıl sonunda gram altının 1800 lira seviyelerine gelebileceğini ifade etti.

Dolar 27 TL'yi aştı! 1 dolar ne kadar, kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 31 Ağustos 2023 döviz kurlarında son durum!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri, doların küresel piyasalardaki değerini desteklemeye devam ediyor. 31 Ağustos 2023 Perşembe günü dolar/TL kuru, 26,7650 TL'ye kadar yükselerek, 27 TL'yi aştı.

Döviz kurlarında fırtına! Dolar bugün ne kadar? 28 Ağustos 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL?

28 Ağustos 2023 Pazartesi günü, vatandaşlar ve yatırımcılar için dolar ve euro alış-satış fiyatları son derece merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, bugün dolar ne kadar? Euro kaç TL? İşte 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü dolar ve euro fiyatları...

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt geldi! İşte doların geleceği seviye!

Dolar/TL kuru 27 TL seviyesine yükseldi. Yatırımcılar ise bu seviye karşısında ''Dolarlarımızı bozduralım mı?'' sorusunu araştırmaya başladı. Peki dolar ne olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Dünyada ünlü bankadan şok eden dolar tahmini. Rakamı görenler dövizciye koşacak

Dünyaca ünlü Alman bankası Deutsche Bank tarafından dolar hakkında flaş bir açıklama yapıldı. Banka, yıl sonu için dolar rakamı verdi. Tahmini duyanlar dolar almak için dövizciye koşacak. İşte detaylar...

Dövizi olanlar dikkat! İşte dolar, euro ve sterlinde son gelişmeler!

Doların güne yatay seyirle başlamasından sonra insanlar güncel dolar kurunu araştırdı. Türkiye'nin gündeminde yer alan dolar, euro ve sterlin fiyatı merak ediliyor. Vatandaşlar dövizin anlık durumunu arama motorlarında araştırıyor. İşte dolar, euro ve sterlin de son durum...

Doları olanlar için kritik tarih açıkladı! İşte dolar, euro ve sterlinde son durum!

Dolar, euro ve sterlin, 2 Ağustos 2023 Çarşamba günü de yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından takip edilmeye devam ediyor. 3 Ağustos’ta açıklanacak temmuz ayı enflasyon rakamları nedeniyle tüm gözler dolar, euro ve sterline çevrildi. Peki, dövizde son durum ne? İşte detaylar...

yabancı işletmecilerin dolar kuru sabitleme Haberi

yabancı işletmecilerin dolar kuru sabitleme

Türkiye’nin markalaşma heyecanında 40 yıllık geçmişe sahip bir gömlek üreticisi Bisse. Kendisiyle birlikte yola çıkan Abbate, Dufy, Cottonbar gibi markalar çeşitli nedenlerle piyasadan çekilirken Bisse üst ve orta gelir grubuna yönelik üretim ve ihracat faaliyetleriyle sektöründe önemli bir yere sahip.


Yılda 1 milyon adetten fazla üretim yapan Bisse’nin ağırlıklı pazarı ise Avrupa. Bisse’nin yurtdışında 17 franchise, yurtiçinde ise 36 kendi mağazası var. Türkiye’deki mağazalan ağırlıklı olarak alışveriş merkezlerinde (AVM). AVM’lerde dövizle kiralama sorunu malum. Daha önce de bu sütunlarda değindim. Doların 4 TL’ye yaklaştığı bu günlerde kira sorununda bazı AVM’lerde tartışma hala sürüyor. Özellikle de yabancı işletmecilerin olduğu AVM’lerde yoğunlaşıyor. Bisse’nin sahibi Mustafa Kefeli de bu soruna tepki gösteren patronlardan biri. Carrefour Maltepe’deki mağazayı tartışmalı bir şekilde boşaltmış.

Kefeliyle bir araya...