24 / 07 / 2024

yabancı işletmecilerin dolar kuru sabitleme

yabancı işletmecilerin dolar kuru sabitleme

Bisse’nin sahibi Mustafa Kefeli "AVM işletmecilerinin yüzde 30’unu yabancılardan oluşuyor. Bazı AVM'ler doları 1.70 ile 2.80 TL arasında sabitledi. Yerli yatırımcılar bizi anladı. Ancak yabancılar durumu okuyamadılar" dedi.

Merkez Bankası'ndan sızdı deprem ki ne deprem... Dolar 42,79

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği bir dolar anketi yeniden gündem oldu. Şu anda bu rakamdan daha düşük bir tablo var ancak analistler merkezdekilerin 42, 79 TL seviyesinde birleştiğini söylüyor...

Ünlü banka açıklayıp tarih verdi... İşte dolar o tarihte 30 TL'nin altında

Vatandaşların dolar kuru hakkındaki araştırması hız kesmeden devam ediyor... Bankaların bu konudaki tahminleri de merak ediliyor. Ünlü banka, doların düşeceği tarihi verdi.

Yıl sonu için doların yönü yeniden çizildi! Dolar kuru 2024 sonunda ne kadar olacak? 

Prof. Dr. Şenol Babuşcu Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası'nın rezervlerindeki artışı değerlendirdi ve yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisindeki risklerine de dikkat çekerek dolar/TL kuru hakkındaki yıl sonu tahminini açıkladı.

Dolar/TL atağa geçti! Dolar alıp satmak isteyenler dikkat! Serbest piyasada dolar/TL kuru ne kadar?

Türk Lirası gün içinde dolar karşısında yüzde 1'ün üzerinde değer kaybetti. Dolar kuru son zamanlardaki düşüş trendinden çıktı ve atağa geçti. Peki serbest piyasada dolar/TL ne kadar oldu? 4 Haziran 2024 dolar/TL kuru.

Dolarda yön değişti. Dolar 30 TL’nin altına düşerse ne olur?

Dünyanın önde gelen finans kurumları ve bankalar 2024'te Türk lirasının değer kazanarak, doların 30 TL’nin altına düşeceği öngörülerini arka arkaya açıkladı. Peki dolar 30 TL’nin altına düşerse ne olur?

Otoyol ve köprüleri zam geldi. Vatandaş geçiş ücreti için dolar bazında düşmüş dedi! 

Otoyol ve köprü geçişlerine dün  zam geldi. Osmangazi Köprüsü yüzde 37,5 artışla 399 TL’ye yükseldi.  Borsacı İbrahim Ethem Afacan, Osmangazi Köprüsü’’nün açılışından bu yana 8 yıldaki geçiş ücretlerini paylaştı. Bazı vatandaşlar ücretin dolar bazında düşük kaldığını söyledi.

Elinde dolar olanlar dikkat! Ünlü ekonomistten 'Dolar düşecek mi' sorusuna yanıt geldi!

Dolar kurundaki son durum yatırımcıların gündeminden düşmezken pek çok kişi de dolar kurunun nereye gideceğini araştırıyor. Peki dolar düşecek mi? Dolar yükselecek mi? 

Selçuk Geçer dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı! Yatırımcıları uyardı! İşler karışıyor, uzak durun!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru tahminlerine devam ediyor. Bugün bir yenisini eklediği yorumlarda dolar için şaşırtan yeni rakamı açıklayarak 'işler karışıyor' dedi. 

28 TL'ye inecek diyen Necmettin Batırel'den bir yeni dolar tahmini daha geldi! Rakamı duyanlar inanamadı!

Yerel seçimlere iki gün kala pek çok kişi de dolar kurunun ne kadar olacağını merak ediyor. Doların 28 TL'ye ineceğini söyleyen Necmettin Batırel'den bir yeni dolar tahmini daha geldi...

'Dolar alın diyen' uzmanlara ünlü ekonomistten tepki! Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Dolar kuru Türk Lirası karşısında 1 Haziran’dan 5 Mart’a, yaklaşık 9 aylık süreçte yüzde 52 artış gösterdi. Uzmanlar yatırımcılar için dolar alın uyarısında bulunurken, ünlü ekonomistten tepki geldi; Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Faize para koymak için dolar bozdurulur mu? Ünlü ekonomist dolar -faiz sorusunu cevapladı

Ocak ayında 30 TL’yi geçerek tarihi zirvesini gören dolar, rekor tazelemeye devam ederken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından dolarla ilgili ilginç bir paylaşım yaptı. Şatıroğlu hem dolarla ilgili rakam verdi hem de dolar bozdurup mevduata geçmek isteyenleri uyardı.

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

Gram altın, euro ve gümüş almak için iyi zaman diyen İslam Memiş dolar için uyardı! Bu günlere aman dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın, euro ve gümüş almanın iyi zaman olduğunu söyleyerek, bu akşam açıklanacak Fed faiz kararı sonrası için dolar konusunda uyardı.

yabancı işletmecilerin dolar kuru sabitleme Haberi

yabancı işletmecilerin dolar kuru sabitleme

Türkiye’nin markalaşma heyecanında 40 yıllık geçmişe sahip bir gömlek üreticisi Bisse. Kendisiyle birlikte yola çıkan Abbate, Dufy, Cottonbar gibi markalar çeşitli nedenlerle piyasadan çekilirken Bisse üst ve orta gelir grubuna yönelik üretim ve ihracat faaliyetleriyle sektöründe önemli bir yere sahip.


Yılda 1 milyon adetten fazla üretim yapan Bisse’nin ağırlıklı pazarı ise Avrupa. Bisse’nin yurtdışında 17 franchise, yurtiçinde ise 36 kendi mağazası var. Türkiye’deki mağazalan ağırlıklı olarak alışveriş merkezlerinde (AVM). AVM’lerde dövizle kiralama sorunu malum. Daha önce de bu sütunlarda değindim. Doların 4 TL’ye yaklaştığı bu günlerde kira sorununda bazı AVM’lerde tartışma hala sürüyor. Özellikle de yabancı işletmecilerin olduğu AVM’lerde yoğunlaşıyor. Bisse’nin sahibi Mustafa Kefeli de bu soruna tepki gösteren patronlardan biri. Carrefour Maltepe’deki mağazayı tartışmalı bir şekilde boşaltmış.

Kefeliyle bir araya...