29 / 04 / 2024

yabancı kdv muafiyeti

yabancı kdv muafiyeti

Geçtiğimiz ay Meclis'te kabul edilen ve 1 Nisan itibariyle yürürlüğe giren uygulama ile yabancı ve gurbetçiler bundan sonraki konut ve işyeri tapu tescil işlemleri sırasında KDV ödemeyecek..

Yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

Yabancıya konut ve işyeri alımlarında KDV muafiyeti geliyor. Bu uygulamadan gurbetçiler de yararlanabiliyor. Peki, yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

İşte yabancıların KDV'siz konut alma şartları!

1 Nisan itibariyle yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alabilecek. Ancak bu süreçte bazı şartlar aranacak. İşte yabancıların KDV'siz konut alma şartları..

Yabancıya konut satışında KDV istisnası tasarıdan çıkarılmalı!

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, torba yasa teklifindeki yabancıya konut satışında KDV istisnasını desteklemediklerini ve kanun teklifinden çıkarılması gerektiğini söyledi..

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

O ilde KDV muafiyeti ve taksit fırsatıyla 2 adet arazi satılıyor! 154 bin TL'ye gayrimenkul sahibi olabilirsiniz!

Siirt Kurtalan Milli Emlak, Siirt ili, Kurtalan ilçesi, Aydemir Mahallesi'nde yer alan 2 adet araziyi KDV'den muaf ve taksit fırsatıyla satıyor. İşte ayrıntılar...

O ilde 1.500 metrekarelik arsa satılıyor! Arsa alacaklara KDV muafiyeti fırsatı! 

Altınova Belediye Başkanlığı, Yalova ili, Altınova ilçesi, Hersek Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Çok az kişi biliyor! Bu şartları taşıyanlar KDV'den muaf tutulacak!

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

Hazine arazileri vatandaşlara açılıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere harç ve KDV muafiyeti müjdesi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen hazine arazileri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgisine göre, hazine arazileri vatandaşlara açılıyor. İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında şok gelişme! Meclis'e geldi! KDV istisnası kaldırılıyor!

TBMM'ye sunulan 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında yabancılara konut satışındaki KDV istisnasının kaldırılması amaçlanıyor...

Emlak Konut GYO'dan yabancıya 3 ayda 207.5 milyonluk satış!

Emlak Konut GYO 2020 yılının ilk 3 ayında yabancılara KDV hariç 207 milyon 595 bin 509 TL değerinde 153 adet gayrimenkul sattı...

Okul inşasına KDV muafiyeti!

Binali Yıldırım Anaokulu ve İlkokulu açıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Binali Yıldırım: “Okul yaptırdığınız zaman KDV'den muaf oluyorsunuz.”dedi.

Yabancılara satılan gayrimenkullerde KDV istisnası!

KDV Kanunu 13.cü maddesi [i] bendi gereğince Türkiye'de yerleşik 'olmayan yabancı uyruklu kişi ve kurumlara ilk teslim olarak yapılan gayrimenkul satışları KDV'den istisna edilmiştir...

Diyanet Vakfı’na verilen tesislerin inşası için KDV muafiyeti!

Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilen tesislerin inşası için Türkiye Diyanet Vakfı’na yapılacak teslim ve hizmetler istisna kapsamında.

Yurtdışı konut satışlarındaki KDV istisnasına kolaylık sağlandı!

Yabancılara ve Türkiye'de yerleşik olmayan Türk vatandaşlarına konut ve iş yeri tesliminde KDV istisnası uygulamasına ilişkin bedelin döviz olarak Türkiye'ye getirilmesinde yaşanan bazı aksaklıklar, ortadan kalktı.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Yeni açıklanan konut satışı verilerine göre yerli yatırımcılara yapılan konut satışı azalırken yabancı yatırımcılara yapılan satışlar arttı. KDV muafiyeti ve 250 bin dolarlık satış karşılığı verilen vatandaşlık hakkı yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya yönlendiriyor.

Evdeki yabancı sayısı arttı!

Yabancılara konut satışı 2019’un ilk iki ayında 6 bin 489 adede ulaştı. KDV muafiyeti, vatandaşlık için 250 bin dolarlık yatırım gibi düzenlemeler satışlardaki artışta etkili oldu. Bu yıl yabancıya konut satışında rekor rakamlar bekleniyor. 

yabancı kdv muafiyeti Haberi

yabancı kdv muafiyeti

1 Nisan itibariyle konut alan yabancı KDV ödemeyecek. Yürürlüğe giren uygulama ile yabancı ve gurbetçiler bundan sonraki konut ve işyeri tapu tescil işlemleri sırasında KDV'den muaf olacak.


Ülkemize döviz girişini artırmak ve inşaat sektörünü desteklemek amacıyla başlatılan uygulamadan daha önce sözleşme yapan ancak tapuda işlem yapmayan yabancı ve gurbetçiler de faydalanacak.


KDV ödemeyecek gurbetçiler

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da Türkiye'den konut ya da işyeri almaları durumunda KDV muafiyetinden yararlanabilecek.


Ancak 6 aydan daha az bir süredir yurt dışında bulunan Türk vatandaşları ile resmi daire ve müesseseler ile merkezi Türkiye'de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup; bu daire müessese, teşekkül ve teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı memlekette oturan Türk vatandaşları bu haktan yararlanamayacak.


Diğer şartlar

- Konut...