06 / 05 / 2024

yabancı konut kdv istisnası

yabancı konut kdv istisnası

Yabancılar ile gurbetçilere getirilen KDV'siz konut satın alma uygulaması 1 Nisan'da başlayacak. Muafiyetten 1 Nisan'dan önce tapuya tescil edilmeyen konutlar için sözleşme imzalayan yabancılar da yararlanacak..

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

O ilde 3 adet 2+1 konut KDV'den muaf olarak satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Mevlana mahallesinde yer alan 3 adet 2+1 konutu KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Bursa Yıldırım'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Yabancıya konut satışında şok gelişme! Meclis'e geldi! KDV istisnası kaldırılıyor!

TBMM'ye sunulan 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında yabancılara konut satışındaki KDV istisnasının kaldırılması amaçlanıyor...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Konut teslimlerinde KDV oranları nasıl belirleniyor?

Konut teslimleri ile ilgili katma değer oranları için 3 farklı oran uygulanıyor. Peki bu oranlar neler? İşte 2021 konut KDV oranları ve detayları...

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

Bodrum yerli ve yabancı konut yatırımcılarının gözdesi!

Bodrum, pandemiye rağmen yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. İlçede gayrimenkulden otele, hastaneden hizmet sektörüne farklı alanlarda devam eden yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolar oldu.

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

Emlak Konut GYO'dan yabancıya 3 ayda 207.5 milyonluk satış!

Emlak Konut GYO 2020 yılının ilk 3 ayında yabancılara KDV hariç 207 milyon 595 bin 509 TL değerinde 153 adet gayrimenkul sattı...

yabancı konut kdv istisnası Haberi

yabancı konut kdv istisnası

Geçtiğimiz Şubat ayında TBMM'de kabul edilen teklif bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile yabancılar ile gurbetçilere konut satışında KDV istisnası getirildi. KDV'siz konut satışı 1 Nisan'da başlayacak.


Söz konusu Kanun maddesi, ülkemize döviz girişini artırmak ve inşaat sektörünü desteklemek amacıyla Türkiye’de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu gerçek kişiler ile kanuni ve iş merkezi Türkiye’de olmayan ve bir işyeri ya da daimi temsilci vasıtasıyla Türkiye’de kazanç elde etmeyen kuramlara yapılan konut ve işyeri teslimlerinde katma değer vergisi istisnası sağlamak suretiyle konut ve işyeri satışlarının teşvik edilmesini amaçlıyor. 


Buna göre yabancılar ile gurbetçiler, sözleşmesi yapılan ancak tapuda tescil edilmeyen konut ya da işyerlerini 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren tescil ettirmeleri halinde KDV'den muaf olacak. 


Ancak KDV muafiyetine sınırlama getirildi. Eğer konutlar 1 yıl...