01 / 05 / 2024

Yabancı konutta rotayı İstanbula çevirdi

Yabancı konutta rotayı İstanbula çevirdi

Yabancı konut alımında Türkiye’yi seçti. Bu sene satışlar yüzde 15 arttı. Yabancıya konut satışında ilk sırayı İstanbul aldı, geçen yılın birincisi Antalya ikinci sırada kaldı.

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Yabancı gitti ralli bitti mi? Yeni bir kriz kapıyı çalacak mı?

Konutta fiyat rallisinin sonu geldi. Yeni bir kriz kapıda mı? Uzmanlar ne diyor? Genel konut satışlarına paralel olarak yabancıya satışta da gerileme olduğuna işaret eden piyasa aktörleri, dünyada yaşanan durgunluk, iç piyasada kredilerin tamamen durması ve belirsizliklerin konuttaki fiyat rallisini

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

Yabancılar konutta neden Türkiye'yi tercih ediyor?

Türk Lirası'nın değerinin düşmesi sonrasında Türkiye konut yatırımında yabancıların radarına girdi. Peki, bu sebep dışında yabancılar neden Türkiye'den konut alıyor? İşte detaylar...

Yabancıların konutta tercihi Türkiye oldu!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Konutta yeni değerleme düzenlemesi yabancı yatırımcıları kaçırıyor!

Global dünyanın yatırımcısını ülkemizin önde gelen yatırımcılarıyla bir araya getiren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya satıştaki ekspertiz düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya konutta yabancıların radarından çıkmıyor!

Türkiye genelinde Eylül'de 147 bin 143 konut satışı gerçekleşti. Antalya yabancıya konut satışında dikkat çeken kentlerden biri oldu. 

Yabancılar neden Türkiye'den ev alıyor? 

Yabancıların konutta Türkiye sevgisi bitmiyor. Kimi yabancılar yatırım için kimileri de kalmak için Türkiye'den ev alıyor. 

Yabancılar konutta Türkiye'den neden vazgeçmiyor? 

Yabancıların Türkiye'de konut yatırımları gün geçtikçe devam ediyor. Gayrimenkul danışmanı Fatih Osman Akkan, pandemi kısıtlamaların kalkmasıyla yabancıya konut satışının arttığını dile getirdi. 

Kredi desteği ve kripto para düzenlemesi yabancıya konut satışını patlatır!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bahadır, “Bankaların kredi desteği ve kripto para düzenlemesi, konutta yabancı yatırımını patlatır” dedi.

Yabancı konutta rotayı İstanbula çevirdi Haberi

Yabancı konutta rotayı İstanbula çevirdi

Türkiye genelinde konut satışları ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 artarak 112,463 adet oldu. Bu satış adedindeki önemli noktalardan biri de yabancıların Türkiye’deki konut alımlarındaki artış. Öyle ki yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %15,2 artarak 2 bin 44’e çıktı. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ağustos 2015’te ilk sırayı 602 konut satışıyla İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 518 konut satışıyla Antalya, 177 konut satışı ile Bursa, 147 konut satışı ile Yalova, 110 konut satışı ile Sakarya ve 108 konut satışı ile Trabzon izledi. 


8 AYDA 14 BİN ADET SATILDI 


TÜİK verilerine göre geçtiğimiz yılın ocak- ağustos döneminde yabancıya yapılan 4 bin 284 adetlik konut satışıyla birinci sırada Antalya bulunurken, 3 bin 444 adet ile...