03 / 05 / 2024

yabancı satışı

yabancı satışı

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama Şirketi'nden Bilgen Özdemir özellikle de Arap ülkelerinden yoğun bir talebin olduğu yabancılara satışta kendi kendimizi mi dolduruyoruz isimli bir başlık attı...

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Konut fiyatları yıllık olarak arttı! Satışlar neden geriledi?

Vatandaşın konut alma hayalleri neredeyse suya düşerken piyasadaki alıcılar yatırımcılar ya da yabancılar oldu. Ekonomistler, konut fiyatlarını, yüzde 15'e varan yabancı satışlarının katladığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Borsada büyük düşüşün nedeni ne? İşte kulislerde konuşulan 2 neden

Borsada bugün yüzde 7'nin üzerindeki düşüşle ilgili kulislerde konuşulan iki senaryo var. Birincisi borsadaki yabancı satışı diğeri ise siyasi gerilim beklentilerinin yarattığı kaygı ve yeni yatırımcının panik havasına kapılması

Yabancıya konut satışları 2022'de katlanacak!

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Aralık 2021 konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Yaşanan fiyat artışlarına değinen Vedat Arslan, yabancı satışının bu sene katlanacağını belirtti.

Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul Fuarı sona erdi!

Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul Fuarı 6-9 Nisan tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşti. 43’üncüsü gerçekleşen fuarda 14 ülkeden 238 yabancı satın almacı katıldı. 

43. Yapı Fuarı'na pandemiye rağmen yüksek katılım!

Merakla beklenen Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’a 14 ülkeden 238 yabancı satın almacıyı ağırladı. Fuar’ın gördüğü ilgi Türk yapı sektörünün ihracat konusunda parlak bir döneme girdiği şeklinde yorumlanıyor.

Konutta 2020'de Çinliler konuşulacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya, ". Yabancı satışlarında 2018 ile 2019 yılını kıyasladığımızda Çin vatandaşlarının konut alımında bir hareketlenme olduğunu görüyoruz. 2020 yılında da Çin’i bu anlamda konuşacağız" dedi...

Yabancıya konut satışında rekor kıracağız!

Hürriyet Emlak Projeland Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Bozay, ''Nisan ayında yabancı satışlarında da yüzde 82’lik artışla 3 bin 720 konut satıldığını görüyoruz. Yabancı satışlarında 2019 yılında da rekor kıracağız” dedi.

Vatandaşlığı duyan yabancı konuta koştu!

TÜİK tarafından dün açıklanan Temmuz ayı konut satış istatistiği verilerine göre en yüksek artış yabancı satışında yaşandı. Bunda da ‘yabancı yatırımcıya vatandaşlık’ verilmesi etkili oldu.

Gayrimenkul satışları patlayacak!

Gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, şu anda 4-5 milyar dolar seviyelerinde olan yabancı satışlarının önümüzdeki yıl 10 milyar dolarlar seviyelerine ulaşacağını belirtiyor.

Piyasadaki daralmaya rağmen konut satışında rekor kırılıyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, , piyasadaki daralmaya rağmen konut satışlarında rekor kırıldığını belirtti. İnan, yabancı satışlardaki daralmayı yerli satışlarla rahatlıkla kapattıklarını belirtti.

Emlak Konut 2015 Aralık ayı yabancı satış raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 2015 Aralık ayı yabancı satış raporunu yayınladı.

İnşaatçılardan İran hamlesi!

İran'da ambargonun kalkması gündeme gelince inşaatçılar kolları sıvadı. Pazardan pay almak için adım atan Müteahhitler Birliği, İran büyükelçisiyle görüşmeye hazırlanıyor. Yabancı satışlarının da artması bekleniyor.

yabancı satışı Haberi

yabancı satışı

Sık sık gazetelerde “ yabancıya gayrimenkul satışlarının patladığı “  söylemi ile karşılaşıyoruz. Özelliklede Arap ülkelerinden yoğun bir talebin olduğunu söylüyoruz.


Ekonominin seyrine göre tapu kaynaklı gayrimenkul satışları son yıllarda yıllık 350.000 ile 450.000 adet arasında değiştiğini gözlemliyoruz. Elde ki bilgiler  2012 yılının ilk 6 ayında yabancılara 3 bin 107 adet gayrimenkul satışı yapılırken, yasanın uygulanmasıyla birlikte 2013 yılının ilk 6 ayında yabancılara 7 bin 145 adet gayrimenkul satışı gerçekleştiğini açıklamaktadır. 

Bu veriler yasanın konuya kazandırdığı işlerliği ortaya koymaktadır. Bu durumda rahatlıkla yıllık 15-20.000 konutun yabancılara satılabileceğini ve her yıl bu trendin artarak yükselebileceğini ön görmektedir.

Peki bu tabloda  Arapların yeri ne?  Kendi dertleri ile uğraşan Arap yarım adasının son dönem taleplerine baktığımızda ; Suudi Arabistanlılar, Kuveytliler,Iraklılar, Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları, Ürdünlüler  gözükmektedir....