29 / 04 / 2024

Yabancı şirket yatırımları

Yabancı şirket yatırımları

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, kur artışının gerçek yatırımcı üzerinde etki oluşturmadığını, Türkiye’de milyar doların üzerinde yatırım yapmak isteyen 4 yabancı şirketle görüştüğünü söyledi.

Yabancı şirketlerden Türkiye'de yatırıma devam sözü!

Türkiye’de uzun yıllardan bu yana iş yapan uluslararası şirketlerin ülke ve bölge yöneticileri, tek bir sesle 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra projelerine ara vermediklerini duyurmak adına dün İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

İzmir Girişim Grubu, gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak!

İzmir Girişim Grubu (İGG), kuruluş işlemlerinin bitirilmesinin ardından sahaya indi. İlk etapta gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak olan İGG, para kazanan ve yatırımda bulunan sportif odaklı bir şirket şeklinde büyümeyi planlıyor.

Gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar nelere dikkat etmeli?

Son yıllarda Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı sayısı oldukça arttı. Gayrimenkul sektörü bu oranın daha da artacağını dile getirerek yabancı gayrimenkul yatırımlarının izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

ABD'de yabancıların konut yatırımları azaldı!

ABD'de Mart 2021'de biten 12 aylık süreçte yabancıların konut yatırımlarında yüzde 30'un üzerinde düşüş meydana geldi.

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Akfen GYO, Isparta Yurt Yatırımları ve Masanda Turizm Yatırımları ile birleşti!

Akfen GYO, Isparta Yurt Yatırımları Anonim Şirketi'ni ve Masanda Turizm Yatırımları Anonim Şirketi'ni tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde "devir alınması" suretiyle, şirket bünyesinde birleşecek.

BAE inşaat sektöründe yatırımlarını azaltıyor!

Yabancı yatırımcıları ülkesine çekmek için Suriye ile yarışa giren BAE inşaat ve emlak sektöründeki yatırımlarını azalttı. 

Yabancı şirket yatırımları Haberi

Yabancı şirket yatırımları

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, kur artışının gerçek yatırımcı üzerinde etki oluşturmadığını, Türkiye’de milyar doların üzerinde yatırım yapmak isteyen 4 yabancı şirketle görüştüğünü söyledi.


Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, ABD seçimleriyle birlikte küresel finans çağının sonuna gelindiğini ve artık reel sektör çağının başladığını söyledi. İstikrar ve belirsizliğin çarpıştığını ancak istikrarın kazanacağını belirten Gedikli, Türkiye’de milyar doların üzerinde yatırım yapmak isteyen çok sayıda şirketin kendisiyle görüşme yaptığını anlattı. Kurların geldiği seviyenin ihracata bir destek olduğunu belirten Gedikli, burada sorunun aşırı volatilite olduğunu aktardı. Ankara Sohbetleri’ne konuk olan Bülent Gedikli, Ankara Temsilcimiz Ferit B. Parlak ve Ankara Haber Müdürümüz Hüseyin Gökçe’nin sorularını cevaplandırdı.


Finans piyasalarında son günlerde yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?


Hareket spekülatif olduğunu düşünüyorum. Ekonomik temellerle, Türkiye’nin gerçekleriyle bir ilgisi yok. Bunun olmadığını nereden anlıyoruz?...